Κάνιε Γουέστ: Φόρεσε κουκούλα τύπου Κου Κλουξ Κλαν σε εκδήλωση ακρόασης του νέου του άλμπουμ - Ο ράπερ έχει βρεθεί στο στόχαστρο για αντισημιτικά σχόλια.
Ο Κάνιε Γουέστ κουκούλα τύπου Κου Κλουξ Κλαν στην εκδήλωση ακρόασης του άλμπουμ «Vultures» © Χ/screen shots
Celebrities

Ο Κάνιε Γουέστ φόρεσε κουκούλα τύπου Κου Κλουξ Κλαν επί σκηνής

Νέα προκλητική εκδήλωση από τον διάσημο ράπερ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Κάνιε Γουέστ: Φόρεσε κουκούλα τύπου Κου Κλουξ Κλαν σε εκδήλωση ακρόασης του νέου του άλμπουμ - Ο ράπερ έχει βρεθεί στο στόχαστρο για αντισημιτικά σχόλια.

Ο πολυβραβευμένος 46χρονος ράπερ Κάνιε Γουέστ φόρεσε κουκούλα τύπου Κου Κλουξ Κλαν σε ένα πάρτι ακρόασης για το επερχόμενο άλμπουμ του «Vultures», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Ο Γουέστ φόρεσε το ρούχο, μια μυτερή μαύρη κουκούλα με τρύπες, στη σκηνή στην εκδήλωση στο Μαϊάμι, στην οποία συμμετείχαν επίσης αστέρια της μουσικής όπως οι Κρις Μπράουν, Κόντακ Μπλακ, Όφσετ και άλλοι, καθώς και τα παιδιά του ράπερ, Νορθ, Σέιντ και Σικάγο.

‘Disgusting’ Kanye West blasted for wearing KKK-style hood to ‘Vultures’ listening party: ‘F–k him’

Κάνιε Γουέστ: Οι αντισημιτικές δηλώσεις και τα μπλουζάκια «White Lives Matter»

Η αμφιλεγόμενη χειρονομία του Κάνιε Γουέστ ακολουθεί την κίνησή του να λανσάρει μπλουζάκια που έγραφαν «White Lives Matter» σε μια επίδειξη για την επωνυμία μόδας του Yeezy, τον Οκτώβριο του 2022. «Όλοι γνωρίζουν ότι το Black Lives Matter ήταν απάτη», έγραψε αργότερα.

Τον ίδιο μήνα έκανε μια σειρά από αντισημιτικές δηλώσεις, γράφοντας: «Πηγαίνοντας με θάνατο για τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ… Παίξατε μαζί μου και προσπαθήσατε να μαυρίσετε όποιον αντιτίθεται στην ατζέντα σας».

Αργότερα είπε: «Κάθε άνθρωπος έχει κάτι πολύτιμο που έφερε στο τραπέζι, ειδικά ο Χίτλερ… Οι [Ναζί] έκαναν επίσης καλά πράγματα». Δημοσίευσε επίσης την εικόνα μιας σβάστικας, σε συνδυασμό με ένα αστέρι του Δαβίδ.

Η Adidas διέκοψε τους δεσμούς της με τον ράπερ μετά τα σχόλια, τερματίζοντας μια κερδοφόρα συνεργασία που οδήγησε το μπραντ του ράπερ Yeezy σε τεράστια επιτυχία. Εταιρείες όπως η TJ Maxx και η Foot Locker σταμάτησαν να διαθέτουν προϊόντα Yeezy, ενώ η Gap τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Γουέστ.

Αντισημιτισμός και «Vultures»

Ο ράπερ, επίσης γνωστός ως Ye, φέρεται να τοποθετείται επί των κατηγοριών για αντισημιτισμό στο «Vultures», ισχυριζόμενος ότι «δεν είμαι αντισημίτης» σε έναν στίχο.

Τα εικαστικά του άλμπουμ «Vultures» περιλαμβάνουν έναν πίνακα του Κάσπαρ Ντέιβιντ Φρίντριχ, του Γερμανού τοπιογράφου της εποχής του Ρομαντισμού, που αργότερα «υιοθετήθηκε» από τους Ναζί.

Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της γραμματοσειράς για τον τίτλο του άλμπουμ και της τοποθέτησής της στην επάνω αριστερή γωνία του εξωφύλλου του άλμπουμ, με εξώφυλλα άλμπουμ από το νορβηγικό black metal συγκρότημα Burzum, του οποίου ο αρχηγός Βαργκ Βίκερνες έχει κάνει λευκές εθνικιστικές δηλώσεις και καταδικάστηκε το 2014 για υποκίνηση φυλετικού μίσους δημοσιεύοντας αναρτήσεις ιστολογίου που επιτίθενται σε Εβραίους και Μουσουλμάνους, κάτι το οποίο αρνήθηκε.

Το «Vultures» είναι μια συνεργασία με τον ράπερ και τραγουδιστή Ty Dolla $ign, με το ντουέτο να αποκαλείται ¥$. Άλλοι καλεσμένοι καλλιτέχνες είναι οι Νίκι Μινάζ, Γιανγκ Θαγκ και Λιλ Μπέιμπι, ενώ η κόρη του Γουέστ, Νορθ συμμετέχει επίσης.

Ο βετεράνος παραγωγός Τίμπαλαντ πιστεύεται ότι συμμετέχει επίσης. Έγραψε «μια από τις καλύτερες δουλειές μου» στο Instagram, μαζί με τη λίστα τραγουδιών του άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει 18 κομμάτια.

(Με πληροφορίες του Guardian)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice