Στη μαγική χώρα των κοσμημάτων Majãwelia

Η ιστορία μιας παρέας που δημιουργεί για ονειροπόλους

62222-137653.jpg
A.V. Team |

«Στη χαμένη χώρα του Bratsupitsu, μέσα στο πυκνό δάσος, υπάρχει ένα μαγικό μέρος όπου τα πάντα είναι υπέροχα. Σε αυτό το μέρος ζουν κάτι περίεργα εξωτικά πλασματάκια. Αυτά τα πλασματάκια, που είναι λίγο πιο μικρά από τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, αλλά λίγο πιο μεγάλα από τα Oompa-Loompa του Willy Wonka, όλη μέρα δουλεύουν. Μερικά από αυτά σκάβουν στους λόφους του Bratsupitsu και βγάζουν μέσα από τη γη λαμπερά χρωματιστά πετράδια και μέταλλα. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στο δάσος και από κάτι περίεργα ψηλά δέντρα χωρίς φύλλα, τραβάνε και μαζεύουν κλωστές σε διάφορα χρώματα».

image

image

Από αυτή την περιγραφή στο site του Majãwelia δεν είναι να απορείς που τα κοσμήματά τους είναι τόσο μαγικά και παραμυθένια. Αυτό που πραγματικά είναι άξιο απορίας είναι πώς μια χούφτα νέα παιδιά κατάφερε να κάνει ξακουστές τις δημιουργίες της μέσα σε μόλις έναν χρόνο. Αλλά και πάλι, αν έχεις φαντασία, μεράκι, και την Ελαφόνησο στην καρδιά σου όλα γίνονται…

image

image

«Ακριβώς ένα καλοκαίρι πριν», λένε οι ίδιοι «ξεκινήσαμε να παίζουμε με θαλασσόκεδρα και κοχύλια στη χρυσαφένια άμμο της Ελαφονήσου. Η ηρεμία που νιώσαμε εκεί μας οδήγησε στο παιχνίδι και το παιχνίδι στη δημιουργία. Τα θεωρούμε αλληλένδετα πλέον. Έτσι είναι και η ατμόσφαιρα στο εργαστήρι μας. Μαζευόμαστε κάθε απόγευμα ή όποτε κάποιο μέλος της ομάδας έχει μια νέα ιδέα, τη συζητάμε, τη σχεδιάζουμε, παίζουμε μαζί της και όταν αυτή μας κάνει να περάσουμε καλά, γίνεται η επόμενη πρότασή μας».

image

image

Από ένα παιχνίδι γεννήθηκε και η καινούργια σειρά κοσμημάτων Imperfectly Perfect, που έχει για κύριο υλικό της το…τσιμέντο. Ήταν τότε που η Κρίστι, το αξιολάτρευτο τετράποδο της παρέας, έφερε ένα περίεργο λάφυρο γυρνώντας από την απογευματινή της βόλτα: ένα κομμάτι σπασμένο τσιμέντο. Το ακούμπησε πάνω σε μια στοίβα από δέρματα και χρωματιστά νήματα που υπήρχαν σε μια γωνιά του εργαστηρίου. «Αυτό ήταν. Ακολούθησε ένα αστείο, πολύ γέλιο και μετά ένα αμήχανο βλέμμα. Είχαμε μόλις καταλάβει ότι η Κρίστι μας έφερε δώρο την ιδέα για την επόμενη συλλογή κοσμημάτων. Ονομάσαμε τη συλλογή Imperfectly Perfect λόγω της ομορφιάς που κρύβει το τσιμέντο στις ατέλειές του».

image

image

Εκτός όμως από τα -ομολογουμένως- πολύ ιδιαίτερα σκουλαρίκια και κολιέ από τσιμέντο, θα βρεις και κοσμήματα που ξεχωρίζουν για την απλότητα και το μοναδικό στυλ τους. Δέρμα, πολύχρωμα νήματα και αλυσίδες συνθέτουν απίστευτες δημιουργίες που αντέχουν στον χρόνο και είναι ιδανικές για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις. Άλλωστε όλα ξεκίνησαν από ένα ελληνικό νησί. Και στα ελληνικά νησιά επιστρέφουν…

image

image

«Θέλαμε να κάνουμε ακριβώς το αντίστροφο από αυτό που συμβαίνει συνήθως. Να μην ξεκινήσουμε από την Αθήνα, να ξεκινήσουμε από το όνειρο όλων μας, τα νησιά. Κι ευτυχώς, τα νησιά μάς άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά. Ίσως γιατί ένιωσαν ότι είμαστε μια παρέα, αλλά και ένα κομμάτι κάθε παρέας που ταξιδεύει τα καλοκαίρια για να γεμίσει τις αποσκευές της με εικόνες και αναμνήσεις για όλο τον χρόνο. Πρώτες μας στάσεις λοιπόν, η χώρα της Πάτμου, της Μυκόνου και η γραφική Καρδαμύλη.

image

*Τη συλλογή Imperfectly Perfect καθώς και όλα τα κοσμήματα Majãwelia μπορείτε να τα βρείτε εκτός από την Πάτμο, τη Μύκονο και την Καρδαμύλη στο site www.majawelia.com, αλλά και στα social media Facebook, Instagram και Pinterest.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice