Ένας δράκος στο παπούτσι μου

Χειροποίητα παπούτσια σαν βγαλμένα από παλιά ασιατικά παραμύθια

Μια άλλη εκδοχή της πολυτέλειας. Παπούτσια χειροποίητα από βιετναμέζους μαστόρους καλλιτέχνες της ξυλογλυπτικής, που σίγουρα δημιουργούν αίσθηση και αποτελούν πρόταση. Μία συνύπαρξη αρχαίων συμβόλων και παραδοσιακής τέχνης με μοντέρνα αισθητική, άνεση αλλά και κοινωνική ευαισθησία, με την υπογραφή της Βιετναμέζας σχεδιάστριας Lan Vy Nguyen.

image

image

Τα παπούτσια είναι ξύλινες πλατφόρμες που απεικονίζουν περίτεχνα σχέδια με δράκους, εξωτικά πουλιά, ψάρια και λουλούδια ενώ το επάνω μέρος είναι γνήσιο δέρμα και οι σόλες από ελαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από εντυπωσιακά είναι και πολύ άνετα να φορεθούν και έχουν εξαιρετικό κράτημα.

Το κάθε ζευγάρι χρειάζεται 18 μέρες για να κατασκευασθεί ενώ στη διαδικασία μεσολαβούν πολλοί διαφορετικοί τεχνίτες της ξυλογλυπτικής, της υποδηματοποιίας, της επεξεργασίας δερμάτων και λουστραδόροι.

Τα παπούτσια έχουν ύψος 15 περίπου εκατοστά στο τακούνι και 7 εκατοστά στο μπροστινό μέρος ενώ ζυγίζουν λιγότερο από 450 γραμμάρια το καθένα.

image

Και το καλύτερο πράγμα για αυτά τα παραμυθένια παπούτσια είναι ότι κατασκευάζονται με γνώμονα την ηθική της βιομηχανίας. Η κατασκευή τους γίνεται όχι μόνο με υλικά εξαιρετικής ποιότητας αλλά έχει και την εγγύηση της εταιρίας Fashion4Freedom η οποία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η Fashion4Freedom κύριο στόχο της έχει τον τερματισμό της εκμετάλλευσης στη βιομηχανία της μόδας και των αξεσουάρ. Η λογική τους είναι ότι «δουλεύουμε ακολουθώντας μία διαδικασία “εύρεσης λύσεων”, για να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον. Δίνουμε ένα άλλο προφίλ στη βιομηχανία κατασκευής ειδών πολυτελείας και αλλάζουμε την αλυσίδα παραγωγής χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς τεχνίτες τους οποίους εξορίζει η παγκόσμια αγορά. Κύριος στόχος μας είναι το fair trade εμπόριο, η ‘ηθική παραγωγή’, η ανάπτυξη της κοινωνίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης για εκείνους που είναι θύματα εκμετάλλευσης στην εργασία, τα ανήλικα παιδιά και τους φτωχούς.»

image image image Χειροποίητα παπούτσια σαν βγαλμένα από παλιά ασιατικά παραμύθια image image image image image image

Συνοδευτικό αυτών των πανέμορφων παπουτσιών είναι και ένα ξυλόγλυπτο μπρασελέ, μοναδικό χειροποίητο αξεσουάρ με διακοσμητικό λουλούδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα δάση του Βιετνάμ, από αυτά που φιλοτεχνούν εδώ και αιώνες δεξιοτέχνες μάστορες διακοσμώντας παγόδες και ναούς.

Χειροποίητα παπούτσια σαν βγαλμένα από παλιά ασιατικά παραμύθια Χειροποίητα παπούτσια σαν βγαλμένα από παλιά ασιατικά παραμύθια

Περισσότερες πληροφορίες: www.etsy.com/shop/Fashion4Freedom

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice