333161-690761.jpg
Ραφαήλ Φωτόπουλος
Fashion

Πουκάμισο και κοστούμι στα μέτρα σου από τη Μεζούρα

Στα πουκάμισα έκανα σχολή, τώρα ξεκινάνε και κοστούμια και προτείνουν το πιο πρωτότυπο gift box για τις γιορτές 

Πόσο διαφορετικό να γίνει ένα ανδρικό πουκάμισο θα μου πείτε, αρκετά βαρετό φαίνεται ήδη. Για κάποιους όμως το πουκάμισο είναι όλη τους η ζωή και μεγάλη ιστορία που κρατάει από παλιά. Οι περισσότεροι άνδρες ξεκινούν μικροί με ένα, «το καλό» τους, που το έβαζαν με το ζόρι σε Κυριακές, γιορτές και τραπέζια. Μετά το άντεχαν αναγκαστικά για την παρέλαση και οι περισσότεροι ξέχασαν τι σημαίνει για τουλάχιστον μία δεκαετία. Κάποιοι παρέμειναν ορκισμένοι εχθροί και άλλοι το αγάπησαν τόσο πολύ που το έβαλαν για τα καλά στη ζωή τους και σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της.

Γι’ αυτούς υπάρχει η Μεζούρα. Αναδεικνύει το νούμερο 1 στοιχείο της ανδρικής ένδυσης, που ντύνει την καθημερινότητα, αλλά και εξαιρετικές περιστάσεις όσων νοιάζονται για το στυλ τους και το θέλουν στα μέτρα τους. Κι επειδή όλοι ξέρουμε πόσο βαριούνται οι άνδρες τα ψώνια, η Μεζούρα αγαπήθηκε πολύ και γι’ αυτή τη διευκόλυνση. Εδώ βρίσκουν καλή ποιότητα και άνεση μέσα σε αυτό που φοράνε, χωρίς να γυρίζουν με τις ώρες τα μαγαζιά. Τώρα δε που ο Νίκος Πουλόπουλος και ο Γιάννης Στεφανίδης ξεκινούν και το κοστούμι, η ανδρική γκαρνταρόμπα ολοκληρώθηκε.

Πουκάμισο και κοστούμι στα μέτρα σου από τη Μεζούρα

Το κοστούμι είναι η απόλυτα λογική συνέχεια της «Μεζούρα», όπως μου λέει ο Γιάννης, γιατί «είναι ένα ένδυμα που φοριέται πολύ από άνδρες τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για καλές περιστάσεις και θέλουν να δείχνει επάνω τους, όσο πιο ωραίο γίνεται. Είναι επίσης δύσκολο να βρει κανείς στην αγοράένα κοστούμι που να του κάθεται όπως πρέπει κι αν βρει θα πρέπει 99% να το μεταποιήσει και να κάνει κάποιες ακόμα παρεμβάσεις, που θα κοστίσουν επιπλέον».

Το κόστος των tailor made υπηρεσιών που προσφέρει η Μεζούρα, μπορεί να το περίμενα εξωπραγματικό, αλλά δεν είναι καθόλου, γιατί έμαθα ότι η παραγωγή γίνεται σε μεγάλο βαθμό από τα παιδιά, γεγονός που κάνει την τελική τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Κοστούμι και πουκάμισο ράβονται από την αρχή στα μέτρα του πελάτη, αλλά επειδή δεν υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες, ούτε μεταπωλητές, ένα κοστούμι ανάλογο της δικής τους ποιότητας που κοστίζει στην αγορά 600-700€, ] στη Μεζούρα το βρίσκεις με 400€. Οι τιμές στα πουκάμισα ξεκινούν στα 64€, ενώ ένα μέσο πουκάμισό της εταιρείας κοστίζει γύρω στα 70-75€.

Πουκάμισο και κοστούμι στα μέτρα σου από τη Μεζούρα

«Το χρηματικό ποσό που θα ξόδευε κανείς έτσι κι αλλιώς για να αγοράσει κάτι έτοιμο, συνοδεύεται τώρα και από μία συνολικά καλύτερη εμπειρία. Τα υφάσματά μας είναι κυρίως βρετανικά, αλλά προέρχονται και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που παράγουν ύφασμα, όπως Ιταλία και Ελβετία. Όσον αφορά τη διαδικασία, στο site μας μπορεί κανείς να διαλέξει ένα από τα υφάσματα που διατίθενται, τις μανσέτες, τα κουμπιά και στη συνέχεια μπορεί να δει το τελικό αποτέλεσμα με τις επιλογές του να απεικονίζονται ζωντανά σε ένα μοντέλο στην οθόνη του υπολογιστή. Αυτό είναι κάτι που δεν συναντάς αλλού και μας διαφοροποιεί ως προς την προσφερόμενη εμπειρία που παρέχεται στον πελάτη».

«Για να βρούμε το μέγεθος υπάρχουν δύο τρόποι. Όσον αφορά στο πουκάμισο, ο πρώτος τρόπος είναι μετρήσει κανείς ένα πουκάμισο που του κάθεται καλά με βάση τον οδηγό που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας. Το μετράς, καταχωρείς τα μέτρα και εμείς σου φτιάχνουμε το νέο πουκάμισο στο κατάλληλο μέγεθος. Ο δεύτερος τρόπος τόσο για το πουκάμισο, όσο και για το κοστούμι, είναι να κλείσεις ένα one to one ραντεβού, όπου έρχεσαι εδώ σε μετράμε εμείς για να βρούμε το μέγεθός σου, σε κερνάμε καφέ, κάνουμε μια συζήτηση και βλέπουμε και τις ανάγκες σου. Τις επόμενες φορές αν δεν θες να έρχεσαι μέχρι εδώ, κι αν δεν έχει αλλάξει πολύ το μέγεθός σου, κάνεις επιτόπου παραγγελία τηλεφωνικά ή online και τα ρούχα έρχονται στην πόρτα σου».

Πουκάμισο και κοστούμι στα μέτρα σου από τη Μεζούρα

Ρωτάω αν η ιδέα τους «έχει πιάσει», πώς προέκυψε και πόση σημασία δίνει ο Έλληνας στην εμφάνισή του. Μαθαίνω ότι ο Νίκος είχε το ραφείο του παππού του στη Χρήστου Λαδά, εδώ που στεγάζεται και σήμερα η Μεζούρα. Το ραφείο ήταν ένα από τα πρώτα που άνοιξαν στην Αθήνα ο Νίκος, μαζί με την καθοδήγηση του Γιάννη στο marketing, πήγαν την επιχείρηση ένα βήμα παραπέρα. Εδώ και 1,5 χρόνο έχουν αποκτήσει πιστούς πελάτες, που μπορεί να μην κάνουν ιδιαίτερα τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές, αλλά και μόνο το γεγονός ότι επιλέγουν να ραφτούν και δίνουν προσοχή στο ντύσιμό τους, αρκεί».

Πουκάμισο και κοστούμι στα μέτρα σου από τη Μεζούρα

«Δεν είμαστε σχεδιαστές με την έννοια της μόδας, το δικό μας ρούχο κινείται σε κλασσικές γραμμές άλλωστε και δεν σχετίζεται ιδιαίτερα με το δημιουργικό κομμάτι της μόδας. Είναι ρούχα εργαλεία. Τα φοράς στη δουλειά σου ή σε μία καλή περίπτωση και θες να είναι ό,τι καλύτερο. Επομένως δίνουμε μεγάλη βάση στην κατασκευή του ρούχου, ώστε να εφαρμόζει τέλεια στον πελάτη, να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα μέτρα του κάθε άνδρα, πάντα με καλά υφάσματα σε μία λογική τιμή και μία συνολικά ωραία εμπειρία. Σταδιακά ξεκινάμε το δικό μας εργαστήριο, όπου ένα κομμάτι της παραγωγής θα γίνεται εσωτερικά στην εταιρεία, αλλά έχουμε και συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν το κομμάτι της ραφής. Εμείς ασχολούμαστε με το μέγεθος που διαμορφώνεται στον υπολογιστή, για να έχει κάθε πελάτης το δικό του πατρόν και κάθε φορά που παραγγέλνει να το εκτυπώνουμε και να το στέλνουμε στην παραγωγή για ραφή», μου λένε.

Ένα πουκάμισο ή ένα κοστούμι από τη Μεζούρα είναι τέλεια επιλογή και για δώρο, ειδικά για τις γιορτές, που προτείνεται ένα πολύ ενδιαφέρον gift box.

Διαλέγοντας μία από τις 3 δωροεπιταγές που υπάρχουν στο site, το Μεζούρα gift box φτάνει στο σπίτι του παραλήπτη, ο οποίος στη συνέχεια κάνει την παραγγελία του είτε online, είτε στο showroom. Κάθε gift box περιέχει και δώρο με 3 προϊόντα από την Αγγλική εταιρεία ανδρικής περιποίησης REN Skincare αξίας 20€, ενώ αν μαζί με το πουκάμισο διαλέξεις και ένα χειροποίητο παπιγιόν, έχεις 50% έκπτωση.

Πουκάμισο και κοστούμι στα μέτρα σου από τη Μεζούρα

Για τις γυναίκες και όσους επιλέξουν ένα τέτοιο δώρο για τις γιορτές ή θελήσουν στο μέλλον να δωρίσουν κάτι από τη Μεζούρα, κρατείστε τα λόγια του Νίκου και του Γιάννη και κινηθείτε κλασικά. «Το λευκό πουκάμισο με μονόγραμμα κι έναν κλασικό semi rex γιακά είναι αυτό που φεύγει περισσότερο, όσο ξενέρωτο κι αν ακούγεται. H πλειοψηφία είναι λευκά και γαλάζια. Υπάρχουν κάποιες μόδες, τις οποίες παρακολουθούμε, αλλά δεν μας δεσμεύουν και δεν προτείνουμε λύσεις με βάση τη μόδα. Ένα κλασσικό ρούχο, όπως το πουκάμισο ή το κοστούμι, μπορεί να επηρεαστεί από τη μόδα, που λέει ότι τα παντελόνια είναι λίγο πιο κοντά, τα σακάκια και τα πουκάμισα πιο στενά, αλλά πηγαίνουμε με βάση τις ανάγκες του κάθε πελάτη».


Info: Μεζούρα, Χρήστου Λαδά 5-7, 3ος όροφος, 2130359177, www.mezoura.com

Ωράριο με ραντεβού: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 10:00 – 16:00 &Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00 – 20:00

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice