Δύο νεαρά και ταλαντούχα κορίτσια συναντιούνται με φόντο τις Κυκλάδες

Μια υπέροχη φωτογράφηση κοσμημάτων γεμάτη ελληνικό φως

Όταν η νεαρή δημιουργός κοσμημάτων Ελίζα Πανταζόπουλος, με καταγωγή από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία, συνάντησε την νεαρή φωτογράφο Τατιάνα Megevand στη Σέριφο, το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ ξεχωριστή φωτογράφηση κοσμημάτων με φόντο το μπλε των Κυκλάδων.

Mια σημείωση από την δημιουργό:

Μεγάλωσα πολύ κοντά στις ελληνικές ρίζες μου. Η φύση, τα μνημεία και το φως της Ελλάδας χαρακτηρίζονται απο μια ιδιαίτερη αυθεντικότητα. Υπάρχει ένα στοιχείο διαχρονικότητας και γνησιότητας στο αρχαίο ελληνικό κόσμημα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης στις δημιουργίες μου. Η θέρμη και το κάλος του αρχαίου ελληνικού κοσμήματος δεν αλλοιώνονται με το χρόνο αλλά διατηρούν την αιώνια λάμψη τους. Οι ατέλειες του χειροποίητου επιφέρουν τελικά την τελειότητα.

Το πέρασμα ενός κοσμήματος από γενιά σε γενιά μαζί με την ιστορία του είναι μια ιδέα που με συναρπάζει. Πέραν του διακοσμητικού του ρόλου, το κόσμημα προσφέρει και ένα στοιχείο προστασίας. Υπάρχει ένας ιδιαιτέρα δυνατός συναισθηματικός δεσμός μεταξύ του κοσμήματος και του ατόμου που θα το φορέσει καθός αποτελεί μέρος τις προσωπικότητας του.

Το κόσμημα δεν γερνάει ποτέ, κρατάει πάντοτε την διαχρονική ομορφιά του. Απολαμβάνω να κάνω βιολογικά, διαχρονικά και “vintage“ κοσμήματα που θα περάσουν απο τη μια γενιά στην άλλη και θα φέρουν τη δική τους ιστορία. Γι’αυτό δουλεύω μόνο με πολύτιμα μέταλλα – ασήμι 925 και χρυσό 18Κ– έτσι ώστε οι δημιουργίες μου να κρατούν τη λάμψη τους καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και δουλεμένο με αγάπη στο εργαστήριο μου που βρίσκεται στην καρδιά τις Γενεύης στην Ελβετία. Η εργασία μου βασίζεται κυρίως στην αρχαία τεχνική της χύτευσης κεριού, που αγκαλιάζει τις ατέλειες του οργανικού χεριού στην εργασία.

Αναγνωρίζοντας τις αξίες της προσεκτικής χρυσοτεχνικής, η δουλειά μου είναι αφοσιωμένη στη βιωσιμότητα και την χρήση τοπικών προϊόντων. Με σεβασμό στο περιβάλλον και υποστήριξη σε τοπικούς τεχνίτες χύτευσης, χρησιμοποιώ οικολογικό χρυσό 18Κ (ανακυκλωμένο χρυσό).

www.instagram.com/eli_o_jewellery/

www.instagram.com/phatoumegevand/

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice