Οι Αντι-Snob fashionistas

Οι ράτσες της ψηφιακής Αθήνας

Ομάδα που αγαπάει τους Αθηναίους και τους ντύνει με όμορφα, ρεαλιστικά ρούχα με μικρές, συναρπαστικές εκτροπές, προτείνοντάς τους έναν καθημερινό οδηγό ενδυματολογικής επιβίωσης.

Όνομα: wearthistoday.com

Παρατσούκλι: tiskatanavalosimera

Ομάδα: Μαργαρίτα Γουργουρίνη, Στέλιος, Γιώτα Κατράκη και ο Βασίλης Γουργουρίνης.

Το καλό τους σημείο: Δεν είναι fashion bloggers.

Χρησιμότητα: Κάθε μέρα προτείνουν ένα πλήρες σύνολο για αγόρι ή για κορίτσι, σύμφωνα με τη θερμοκρασία της Αθήνας. Ρούχα επιλεγμένα σωστά, καλές ραφές, καλά υφάσματα, καλές τιμές, σίγουρο αισθητικό αποτέλεσμα – και όλα τα αγοράζεις με ένα κλικ από το eshop τους.

Κοινωνικό έργο: Απαγορεύονται κανόνες και snob συμπεριφορές.

Αγαπούν με τυχαία σειρά: «Το ανυπέρβλητο του Yves Saint Laurent, το αθέμιτο του Martin Margiela, τη Sophia Loren να περπατά στο δρόμο, τον Alain Delon με γυαλιά ηλίου, τα ποδήλατα, τις ταινίες του Fellini και εκείνες του Woody Allen, τον Peter Sellers παντού, τα υπέρδιπλα κρεβάτια, το μοντερνισμό και τoν Lucio Battisti. Περισσότερο, όμως, αγαπούν τα ρούχα».

Καθημερινοί ήρωες: Το wearthistoday ντύνει ιστορίες και τους χαρακτήρες τους. Το κάθε σύνολο έχει έναν ήρωα.

Για τους άντρες της Αθήνας: «Θυμώνουμε με τον τρόπο που απαξιούν την εμφάνισή τους. Μας συγκινούν λεπτομέρειες της ανδρικής εμφάνισης, ο τρόπος στο δέσιμο σε ένα ζευγάρι μποτάκια ή η φόδρα μέσα σε ένα σακίδιο».

Δεν ζουν αλλού: Τις μέρες που καιγόταν η πόλη δεν μιλούσαν για ωραία παντελόνια, αλλά γι’ αυτό που συμβαίνει.

Ή, μάλλον, ζουν αλλού: Η Μαργαρίτα στα Πατήσια, η Γιώτα στην Ηλιούπολη, ο Στέλιος στη Bologna, ο Βασίλης στα Χανιά.

Σημείο συνάντησης: Κάθε Πέμπτη στο booze («γιατί έχει πάγκους, μπίρα και wifi»). Εκεί γίνονται και τα επαγγελματικά ραντεβού.

Πάρτι: Στο Drunk Sinatra. Μαζεύουν όχι τα θύματα της μόδας (οκ, κάποιες εξαιρετικές, θεϊκές περιπτώσεις), αλλά και κανονικούς «γήινους» ανθρώπους χωρίς ενοχές.

Παράσημο: Έκαναν το 4square να κολλήσει από τα πολλά check in.

Τα δώρα του πάρτι: Η ιδέα ήταν Eat this today, Watch this today, Drink this today, Listen this today κ.λπ. Έφτιαξαν 100 συλλεκτικές τσάντες με διάφορα this today και δώρα χορηγών. Το σουξέ ήταν το watch this today, με postcards από αγαπημένες τους ταινίες.

Σύντομα: Τι Να Φορέσω Σήμερα στο Λονδίνο.

n

Γιώτα

n

Μαργαρίτα

n

Στέλιος

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice