Καρλ Λάγκεφελντ
Καρλ Λάγκεφελντ / © Pascal Le Segretain/Getty Images/Ideal Images

Ντεφιλέ της Chanel στην Ακρόπολη στη μνήμη του Λάγκερφελντ

Το ΚΑΣ έτοιμο να πει το «ναι» για το fashion event της χρονιάς
  • A-
  • A+

Μπορεί ο οίκος Gucci να μην κατάφερε να εκμαιεύσει το «ναι» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για μια επίδειξη μόδας στον βράχο της Ακρόπολης, αλλά μάλλον οι καιροί έχουν αλλάξει.

Καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν την A.V. ότι το ΚΑΣ διάκειται πολύ θετικά απέναντι στο αίτημα που υπέβαλε ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel για μια επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος λάτρευε την αρχαία Ελλάδα, τον πολιτισμό της, το φως της και όλη την ιστορία της.

Η επίδειξη που φημολογείται ότι θα διοργανωθεί στην Ακρόπολη είναι εκείνη που είχε παρουσιάσει το 2018 ο Γερμανός σχεδιαστής στο Grand Palais των Παρισίων με τίτλο «Η Νεωτερικότητα της Αρχαιότητας» (The Modernity of Antiquity). Τότε που ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εμβληματικού οίκου μόδας από το 1983 είχε ντύσει τα μοντέλα του ως ελληνίδες θεές σε μια πασαρέλα με εμφανείς αρχαιοελληνικές αναφορές.

«Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα», είχε τότε δηλώσει ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Chanel | Cruise 2018 Full Fashion Show | Exclusive

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το ΚΑΣ είχε απορρίψει το αίτημα του ιταλικού οίκου Gucci με το εξής σκεπτικό: «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».


Καλή Πρωταπριλιά! 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Back to top