Ο Fendi τίμησε τον Λάγκερφλεντ με ντεφιλέ στην αρχαία Ρώμη

Περπάτησαν 55 μοντέλα, όσα και τα χρόνια της συνεργασίας μεταξύ του σχεδιαστή με τον οίκο
  • A-
  • A+
Ο Fendi τίμησε τον Λάγκερφλεντ με ντεφιλέ στην αρχαία Ρώμη. Περπάτησαν 55 μοντέλα, όσα και τα χρόνια της συνεργασίας μεταξύ του σχεδιαστή με τον οίκο

O οίκος Fendi απέτισε φόρο τιμής το βράδυ της Πέμπτης στη Ρώμη στον Καρλ Λάγκερφλεντ, τον διάσημο σχεδιαστή που πέθανε τον Φεβρουάριο, με τον οποίο ο οίκος μόδας είχε μισό και πλέον αιώνα συνεργασίας, επιλέγοντας τον Ναό της Αφροδίτης ως διάκοσμο για το ντεφιλέ του.

Συνολικά 55 μοντέλα, όσα και τα χρόνια της συνεργασίας μεταξύ του Λάγκερφελντ και του Fendi, πηγαινοέρχονταν στην πασαρέλα στον Ναό της Αφροδίτης που βρίσκεται στον λόφο Παλατίνο, ένα μνημείο για την αποκατάσταση του οποίου ο οίκος ανακοίνωσε ότι θα δώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Fendi © EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Σήμερα σώζονται μόνο η αψίδα και μερικές κολώνες του ναού, που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαίας Ρώμης, και που χτίστηκε μεταξύ 121 και 135 μ.Χ. επί βασιλείας του ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού.

«Το γεγονός ότι φέραμε τη ραπτική μας στη Ρώμη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Λάγκερφελντ, τον Fendi και την πόλη του, μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουμε τις ρίζες μας, την τολμηρή δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία μας, που αποτελούσαν πάντα το DNA του οίκου», δήλωσε ο Σερζ Μπρούνσβικ, πρόεδρος του Fendi.

«Χάρη στον Fendi, ο μεγαλύτερος ναός της αρχαίας Ρώμης, αφιερωμένος στην αιώνια Ρώμη και στην Αφροδίτη, θα ανακτήσει την παλιά του δόξα», δήλωσε η Αλφονσίνα Ρούσο, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσαίου.

Με την εκδήλωση αυτή, ο Fendi θέλει να στραφεί στις ρίζες του επιχειρώντας παράλληλα μια αναγέννηση, αυτή μετά τον Καρλ. Είναι μια πρόκληση για τον οίκο μόδας, του οποίου η σχέση με τον «Κάιζερ» κατέγραψε ρεκόρ μακροβιότητας στην ιστορία της μόδας, και του οποίου η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι διασφαλίζει τη συνέχεια.

Fendi | Haute Couture Fall Winter 2019/2020 | Full Show

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από αριστερά: Έμα Στόουν ©Getty Images, Κέιτ Μπλάνσετ ©EPA, Μαρλέν Ντίντριχ ©WikimediaCommons, Κίρα Νάιτλι ©EPA, Τζούλια Ρόμπερτς ©EPA
21 γυναίκες που φόρεσαν καλύτερα το κοστούμι από έναν άνδρα
Back to top