Όλα για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
© Giuseppe Cacace/Getty Images
Fashion

Όλα για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Πότε θα πραγματοποιηθεί, με τι μορφή και ποιοι θα δείξουν τις συλλογές τους

Όλα είναι έτοιμα για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα έχει μορφή phygital.

Θα είναι μια «phygital» fashion week. Θα υπάρχουν δηλαδή τόσο ψηφιακά όσο και με φυσική παρουσία σόου και πασαρέλες. Θα γίνει στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο και αναμένεται με προσμονή από τους fashion cognoscenti.

Παρά τον χαμό με τον κορωνοϊό, η Camera Nazionale della Moda Italiana, η διοργανώτρια δηλαδή αρχή της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, ανακοίνωσε ότι το event θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 κανονικά σόου και 24 ψηφιακά, εξού και ο όρος «phygital». Αναμένεται να συμμετάσχει η κρεμ ντε λα κρεμ της μόδας.

Κανονικά, με μοντέλα και με τα όλα τους, θα είναι τα σόου των Prada, Versace, Fendi και Giorgio Armani, καθώς και διαφόρων νέων Ιταλών σχεδιαστών.

Digital θα δείξουν τις συλλογές τους οι Missoni, DSquared2 και Marco de Vincenzo. Άλλοι οίκοι επέλεξαν να απέχουν, μεταξύ αυτών οι Jil Sander και Moschino, αν και υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για να μπουν στο ημερολόγιο. Η Gucci θα είναι σίγουρα απούσα, καθώς στην αρχή ακόμα της πανδημίας δια μέσου του creative director της Alessandro Michele, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιεί δύο φορές τον χρόνο το δικό της σόου.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το τι μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν για τη μη διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου. Πάντως, αναμένονται αυστηρά, με δεδομένη την κατάσταση που επικράτησε στη Βόρεια Ιταλία την άνοιξη που μας πέρασε.

«Η digital εβδομάδα μόδας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει παρά για να αντικαταστήσει το φυσικό event, το οποίο και θα παραμείνει ζωντανό για να προμοτάρει το Made in Italy» αναφέρει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Camera Nazionale della Moda Italiana, Carlo Capasa. Ωστόσο η απόφαση κρίνεται μάλλον προβληματική, καθώς το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη.

Όλα για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, εδώ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice