Jil Sander SS21: Η δύναμη της θηλυκότητας

Δείτε το βίντεο από τη νέα συλλογή του οίκου

Ο οίκος Jil Sander παρουσίασε τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές Lucie και Luke Meier να αποθεώνουν τη δύναμη της θηλυκότητας.

Ποιότητα, αυτοπεποίθηση, ομορφιά, αντιθέσεις: Είναι οι λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τη συλλογή της Jil Sander για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Το όραμα των καλλιτεχνικών διευθυντών Lucie και Luke Meier παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό με τη μορφή μιας εννιάλεπτης ταινίας. Με σκηνοθέτη τον Stephen Kidd και υπό τους γαλήνιους -στα όρια του διαλογισμού- ήχους της avant-pop μουσικού Kelsey Lu, η πασαρέλα στήθηκε σε ένα αυστηρό βιομηχανικό σκηνικό. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των μεγάλων οίκων, και η Jil Sander απαντά στο μεγάλο ερώτημα αυτών των αβέβαιων λόγω πανδημίας καιρών. Ναι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, όμως αυτό δεν είναι λόγος για να εξορίσει τη θετικότητα, την ποιότητα, την αυτοπεποίθηση και το κάλλος σε ό,τι επιλέγει να φορέσει για να εκφραστεί.  

Στη νέα συλλογή των Meier κυριαρχούν οι αντιθέσεις. Διάφανα μπουφάν φοριούνται πάνω από κεντημένα πουκάμισα, ενώ μαλακά βαμβακερά και μεταξωτά υφάσματα συνδυάζονται με σκληρά μεταλλικά φερμουάρ και κουμπιά. 

Ο οίκος παίζει με τις αναλογίες με πανέξυπνους τρόπους. Ογκώδεις φούστες και φορέματα φοριούνται με over the knee εφαρμοστές μπότες, κυριλέ τσάντες φέρουν πάνω τους το μοτίβο της παπαρούνας, λιτά φορέματα καταλήγουν σε πλούσιους γιακάδες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander) on

 

Τα αυστηρά κοστούμια έχουν κάτι το «δραματικό» με μεγάλους ώμους και ζώνες με φτερά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της συλλογής είναι η ρευστότητα μεταξύ θηλυκότητας και δυναμισμού, που αποθεώνει τελικά το girl power.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander) on

 

Κατά πάγια τακτική της, η Jil Sander εμμένει στη λεπτομέρεια, είτε πρόκειται για σχεδιαστικές γεωμετρίες, είτε για εκλεπτυσμένα πλεκτά κομμάτια με βελονάκι, είτε για «σφηγκοφωλιές». Στα χρώματα της συλλογής δεν υπάρχουν στεγανά. Παίζουν από το ανοιχτό κίτρινο μέχρι το έντονο κόκκινο, με πινελιές χρυσού. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander) on

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice