Stella McCartney SS21: Βιώσιμη μόδα για τη σωτηρία του πλανήτη

Η φιλοσοφία της ακούγεται απλούστατη: κλασικό design, διαχρονικά υλικά

Η Stella McCartney με τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 παρουσιάζει ένα διαχρονικό design συνδυασμένο με ανθεκτικά υλικά με στόχο τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Αληθινή πρωτοπόρος της μόδας αλλά και με ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη, η Stella McCartney παρουσίασε μια συλλογή που προασπίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος της τη βιωσιμότητα. «Συμβαίνουν τόσα πολλά και υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση γύρω από αυτή τη λέξη. Εννοώ ότι δεν ξέρω τι σημαίνει πια “βιώσιμος”» λέει η ίδια η σχεδιάστρια. Η οποία σχεδιάστρια έχει αποδείξει έμπρακτα το νοιάξιμό της, επενδύοντας ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανάπτυξη ενός βιολογικού υλικού που θα αντικαταστήσει το δέρμα.

Σε μια σεζόν που είδαμε τόσες «ήσυχες» παλέτες και μια μόδα προσαρμοσμένη για να φοριέται στο σπίτι, η Stella McCartney με τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 προτάσσει χαρά, αισιοδοξία και εξωστρέφεια.

Παντελόνια φαρδιά με πιέτες σε κρεμ, μάξι φορέματα και φούστες σε φλούο ροζ ή κόκκινο της φωτιάς, σιέλ δαντέλες, μονόχρωμα πορτοκαλί μίνι φουστανάκια, εντυπωσιακά prints με θέμα τη θάλασσα σε παντελόνια και κολάν, overall κοστούμια σε κίτρινο μουσταρδί είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που ξεκούρασαν τα μάτια μας από την κατήφεια της εποχής. Και το καλύτερο; Όλα φορεμένα με σαγιονάρες!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

 

Η συλλογή είναι απολύτως φορέσιμη και κατά πάσα πιθανότητα θα θεωρηθεί κλασική και διαχρονική. Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος της σχεδιάστριας, αυτή ακριβώς είναι η πρότασή της για εξοικονόμηση των υλικών και της προστασίας του πλανήτη: ένα ολιστικό, οικολογικό και αειθαλές design.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

 

Η Stella McCartney, γνωρίζοντας ενδεχομένως πως ο κορωνοϊός είναι ένα πρόσκαιρο πρόβλημα, θέτει επί τάπητος ένα φλέγον ζήτημα. Σε τι πλανήτη θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον;

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

 

Και δίνει τη δική της απάντηση: «Πάντα έλεγα πως ένα από τα καθήκοντα που έχουμε ως σχεδιαστές, για να είμαστε βιώσιμοι, είναι να δημιουργούμε διαχρονικά κομμάτια. Αυτού του είδους ο σχεδιασμός απαιτεί επίσης και τη χρήση διαχρονικών υλικών και την επένδυση σε αυτά». Η Stella McCartney έβαλε το λιθαράκι της για ένα βιώσιμο μέλλον για τη μόδα αλλά και για τη σωτηρία του πλανήτη. Εσύ;

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice