Δες τη νέα συλλογή του οίκου Balenciaga παίζοντας

Μας ντύνει ιππότες με τη συλλογή του για το φθινόπωρο του 2021

Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε τη συλλογή του για το φθινόπωρο του 2021 τόσο με βίντεο όσο και με το video game «The Afterworld: The Age of Tomorrow».

Με την πανδημία και την αδυναμία να παρουσιαστούν σε πασαρέλες οι νέες συλλογές, οι οίκοι γίνονται όλο και πιο επινοητικοί. Μετά τις phydital παρουσιάσεις ή τα live streamings, μπήκαν στο παιχνίδι και τα video games. 

Ο πρώτος οίκος που άνοιξε την κερκόπορτα των βιντεοπαιχνιδιών στα fashion shows είναι ο Louis Vuitton, εν έτει 2019, με το eighties Endless Runner. Φέτος, ακολούθησε ο Balenciaga με το παιχνίδι «The Afterworld: The Age of Tomorrow». Ο παίκτης καλείται να βγάλει πέντε πίστες, επίπεδα, «ζώνες», απλώς περπατώντας και ακολουθώντας ένα προκαθορισμένο μονοπάτι. 

Στο πρώτο επίπεδο, το ταξίδι στον «Μετα-κόσμο» ξεκινά από το κατάστημα του Balenciaga και αναπτύσσεται στην πόλη. Περιλαμβάνει διαδρομές με λεωφορείο και συναντήσεις με άβαταρ που φορούν σκισμένα τζιν ή μεταλλικές over the knee μπότες. 

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες οδηγούνται εκτός αστικού περιβάλλοντος, σε ένα τοπίο με εγκαταλελειμμένους τσιμεντέντους όγκους και στο άνοιγμα ενός σκοτεινού δάσους. Τα μυστικά αυτού του δάσους αναλαμβάνει να εξηγήσει στους παίκτες ένας λευκός λαγός. 

Φεύγοντας από τον δρυμό, οι παίκτες ανεβαίνουν φιδωτά σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή ενός βραχώδους γκρεμού, όπου ένα avatar-ιππότης τραβά το σπαθί.

Μια έκρηξη αποκαλύπτει μια δίοδο κι έναν διάδρομο που στο τέλος του καραδοκεί το ηλιοβασίλεμα και το φινάλε του «The Afterworld: The Age of Tomorrow». Εκεί οι παίκτες ενθαρρύνονται να επιδοθούν σε μια άσκηση αναπνοής και διαλογισμού, καθώς στην κενή οθόνη εμφανίζονται οι λέξεις «breath» και «hold». Game over. 

Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος έγκειται στο ότι τα ρούχα της συλλογής φορούν τα άβαταρ. Τι περιλαμβάνει όμως η συλλογή; Υπερμεγέθη κοστούμια που μοιάζουν φορεμένα, μεταχειρισμένα και τσαλακωμένα. Σκισμένα επίσης υπερμεγέθη τζιν με μπαλώματα που συνδυάζονται με ψεύτικες γούνες και μπουφάν puffer. 

Στα παπούτσια, το brand χρησιμοποιεί ως έμπνευση την πανοπλία των ιπποτών και προτείνει μεταλλικές over the knee μπότες και μεταλλικές γόβες στιλέτο με στόχο να νοηματοδοτήσει τη μόδα «ως έναν τύπο πανοπλίας που προστατεύει από την κριτική». 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Balenciaga Demna Gvasalia φιλοδοξεί με τη συγκεκριμένη συλλογή να οραματιστεί το μέλλον του ρούχου, όπου «φύση και νιάτα συνυπάρχουν» για να προσφέρουν κομμάτια που διαρκούν για πάντα. «Οι άνθρωποι θα φορούν τα ρούχα που αγαπούν μέχρι αυτά να καταστραφούν. Εγώ το κάνω. Οπότε τα κομμάτια φαίνονται σχεδόν κατεστραμμένα, φθαρμένα και τσαλακωμένα», λέει ο ίδιος. 

Παίξτε το παιχνίδι εδώ και δείτε το σόου

Balenciaga Fall 21 Show

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice