Μοντέλα από τις πασαρέλες των 16arlington, Acne, Blumarine, Jil Sanders
16arlington, Acne, Blumarine, Jil Sanders © Instagram
Fashion

Τα 6 χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στην ντουλάπα μας το Φθινόπωρο 2022

Μάθε τις επικρατέστερες αποχρώσεις της σεζόν και πώς να τις συνδυάσεις

Φθινοπωρινά χρώματα: Ο απόλυτος οδηγός με τα πιο hot Autumn/Winter 2022-2023 χρώματα, όπως τα είδαμε σε πασαρέλες, street-style εμφανίσεις και στα δεδομένα της Pantone.

Τους μήνες που πέρασαν υπήρξε ένας ισχυρός προβολέας πάνω στις έντονα κορεσμένες αποχρώσεις, περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν. Και ενώ το καλοκαίρι ουσιαστικά έχει φτάσει στο τέλος του, τα ζωηρά χρώματα θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν για αρκετό καιρό ακόμα. Οι περισσότεροι είναι απόλυτα λογικό να σκεφτούν την αναμενόμενη παλέτα των ψυχρότερων μηνών. Ναι, σίγουρα υπάρχουν κάποιες από τις κοινές αποχρώσεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, όμως, τα «it» χρώματα αυτής της σεζόν δεν είναι καθόλου συνηθισμένα.

Ύστερα από μια ενδελεχή έρευνα στις φετινές A/W συλλογές, στις παλέτες που έδωσε η Pantone αλλά και σε street-style εμφανίσεις του εξωτερικού όπου ήδη υιοθετούνται τα φθινοπωρινά trends, είμαι εδώ για να δώσω το απόλυτο color - report του φετινού χειμώνα.

I’m a Barbie girl
Λαμβάνοντας υπόψη την «κατάρρευση» του διαδικτύου που συνέβη όταν ο Valentino κυκλοφόρησε την total ροζ Α/W συλλογή του, το γεγονός ότι το ροζ της τσιχλόφουσκας ίσως είναι το must χρώμα ολόκληρης της σεζόν, δεν είναι και τόσο σοκαριστικό. Ωστόσο ο Valentino δεν ήταν ο μόνος οίκος που αγκάλιασε το ροζ. Αρκετοί ακόμα οίκοι ακολούθησαν την «Barbiecore» τάση, με τον Bluemarine να ξεχωρίζει με τα «Paris Hilton στα 00s» σύνολά του.

Styling tip: Για ένα Barbie look, η μέθοδος είναι απλή. Παίξε με total ροζ girly σύνολα και Y2K αξεσουάρ. Αν όμως ενδιαφέρεσαι για πιο σικ εκδοχή του trend, επίλεξε στο συγκεκριμένο ροζ πάνω σε μακριά γεωμετρικά παλτό ή oversized κοστούμια.

Βαθυγάλανο μπλε
Δηλαδή το αποκαλούμενο «Cerulean». Αν έχεις δει το The Devil Wears Prada, σίγουρα θα το θυμάσαι από την επική σκηνή της Miranda Priestly που δίδαξε την fashion υπόστασή του. Η συγκεκριμένη απόχρωση θυμίζει έναν καθαρό, γαλάζιο ουρανό και είναι ένα χρώμα που συνήθως συνδέεται με τους καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος όμως, οι σχεδιαστές είχαν άλλη άποψη, μιας και είδαμε το cerulean μπλε σε αρκετές A/W πασαρέλες ως μια από τις «it» αποχρώσεις του χειμώνα.

Styling tip: Δώσε μια extra φθινοπωρινή προσέγγιση συνδυάζοντας το συγκεκριμένο μπλε με καφετί αποχρώσεις. Αν πάλι αγαπάς τους έντονους συνδυασμούς, τα επίσης on-trend κίτρινα και μουσταρδί θα δημιουργήσουν το απόλυτο color-blocking.

Το καφέ είναι το νέο μαύρο
Καθώς η μόδα των 90s συνεχίζει να ασκεί επιρροή πάνω στις τελευταίες συλλογές, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να επαναφέρουν ένα χρώμα που κάποτε το βλέπαμε με διχασμό: το ταπεινό καφέ. Καφέ πλεκτά φορέματα, δερμάτινες μπότες, τσάντες, σακάκια και παλτό. Μπορεί λοιπόν το καφέ να δείξει sexy; Ξεκάθαρα ναι. Και δεν μιλάμε για τις κλασικές κεραμιδί αποχρώσεις που βλέπουμε κάθε Φθινόπωρο, αλλά για έναν βαθύτερο τόνο του κακάο.

Styling tip: Τα total καφετί σύνολα ταιριάζουν γάντι στις μεσογειακές επιδερμίδες. Αν είσαι λίγο πιο λευκή, δοκίμασε το καφέ σε ψυχρότερους τόνους και μικρότερες «δόσεις».

Έντονο μουσταρδί
Από ό,τι φαίνεται το να δανειζόμαστε τις κορυφαίες χρωματικές τάσεις του καλοκαιριού ώστε να λειτουργήσουν και για το φθινόπωρο, είναι κάτι σαν το theme της σεζόν. Πάρε για παράδειγμα το κίτρινο. Μειώνοντας λίγο τον φωτεινότητα και αυξάνοντας την θερμότητά του, έχουμε αυτή την υπέροχη χρυσαφένια απόχρωση της ώχρας που είδαμε στις επιδείξεις του Jil Sander, Givenchy και Off-White.

Styling tip: Λαμβάνοντας υπόψη την λαμπερή ένταση της συγκεκριμένης απόχρωσης, ταίριαξε την ιδανικά με πιο θαμπούς και ψυχρούς τόνους όπως το σκούρο μπλε, το πράσινο και γκρι.

Λευκό της βανίλιας
Αντί για τους εκτυφλωτικούς, κατάλευκους τόνους, οι σχεδιαστές προτίμησαν για το Φθινόπωρο του 2022 τις πιο ήπιες αποχρώσεις του απαλού εκρού και κρεμ. Τα συγκεκριμένα χρώματα, εκτός από το ότι είναι διαχρονικά, έχουν και την μοναδική ικανότητα να δείχνουν εξαιρετικά κομψά, προσθέτοντας μια «ακριβή» όψη στα looks σου.

Styling tip: Συνδύασε τις σπασμένες αποχρώσεις του λευκού ισορροπώντας τα έντονα χρώματα της σεζόν, ή σέταρέ τις σε ένα «tone sur tone» outfit για ένα άκρως classy αποτέλεσμα.

Κομψό λαδί
Η Pantone το βαφτίζει «Olive Brunch» και το περιγράφει ως ένα universal ελκυστικό πράσινο που δείχνει υπέροχο πάνω στα περισσότερα είδη ένδυσης όπως παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, παλτό και σακάκια. Το Olive brunch λοιπόν είναι μια γήινη, λαδί απόχρωση, με μια ανεπαίσθητη σκιά του γκρι μέσα. Λειτουργεί εξαιρετικά για τους Φθινοπωρινούς/Χειμερινούς μήνες και δείχνει υπέροχο είτε ως συνδυαστικό χρώμα είτε σε ένα total look.

Styling tip: Αν σκέφτεσαι να επενδύσεις σε ένα φαρδύ cargo παντελόνι ή φούστα, επίλεξέ τα στην συγκεκριμένη λαδί απόχρωση. Είναι must.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice