Οι επικρατέστερες τάσεις της σεζόν στα πιο επιβλητικά παπούτσια της γκαρνταρόμπας 
Οι επικρατέστερες τάσεις της σεζόν στα πιο επιβλητικά παπούτσια της γκαρνταρόμπας. ©Intagrama
Fashion

Κεφάλαιο «μπότες»: Ποια στιλ θα φορεθούν φέτος;

Οι επικρατέστερες τάσεις της σεζόν στα πιο επιβλητικά παπούτσια της γκαρνταρόμπας 

Thigh high boots, biker boots ή καουμπόικες μπότες; Αυτά είναι τα 6 μεγαλύτερα boot trends που θα δούμε παντού τώρα, αλλά και για τον χειμώνα του 2023

Επιτέλους, μετά από μια μακρά αναμονή, έφτασε επίσημα η «εποχή της μπότας». Κατά τη γνώμη μου, ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχουμε επιμεληθεί την γκαρνταρόμπα μας, ένα trending ζευγάρι μπότες μπορεί να κάνει update σε κάθε κομμάτι που διαθέτουμε, δίνοντάς του μια έξτρα χειμερινή προσέγγιση.

Παρακάτω συγκέντρωσα τα σημαντικότερα trends που ξεκίνησαν από τις μεγαλύτερες πασαρέλες και συνεχίζονται στο street style, όπου ήδη οι πιο hot μπότες της σεζόν έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Είτε είστε λάτρης της άνεσης, είτε ψάχνετε μια statement επιλογή που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα, οι τάσεις φέτος ποικίλουν και απευθύνονται σε κάθε γούστο.

Biker boots

Μετά από τόσο χρώμα που έχουμε δει στη μόδα τις τελευταίες σεζόν, ήρθε η στιγμή να επαναστατήσουμε, προσθέτοντας μια grunge αισθητική στα αξεσουάρ μας. Φέτος λοιπόν, οι μπότες σε biker στιλ θα πρωταγωνιστήσουν σε κάθε ντύσιμο. Προτιμήστε τις σε σκούρες αποχρώσεις του δέρματος και με έντονες λεπτομέρειες όπως μεγάλες αγκράφες, λουριά και καρφιά. Προσθέτουν μια cool πινελιά σε παλτό, φορέματα και φούστες, ενώ αν συνδυαστούν με τζιν και ένα δερμάτινο jacket, ολοκληρώνουν ένα απόλυτο biker-chic outfit.

Super high μπότες

Ακόμα μια τάση με ισχυρή παρουσία στις φετινές συλλογές των μεγαλύτερων οίκων είναι οι thigh high μπότες. Για την ακρίβεια, όσο πιο ψηλά φτάνουν, τόσο το καλύτερο. Τις είδαμε σε φαρδύ στιλ όπως αυτές του Bottega Veneta ή σε στενή γραμμή με όψη vinyl κάλτσας όπως μας τις έδειξαν οι Coperni. Συνδυάζονται υπέροχα με τις micro mini φούστες της σεζόν, δείχνουν έξτρα σικ κάτω από midi φούστες με σκισίματα, ενώ μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμα και το παντελόνι, αν σεταριστούν με ένα μακρύ πουκάμισο.

Σε western στιλ

Ας το παραδεχτούμε, οι καουμπόικες μπότες βρίσκονται συνεχώς στα trends, ανεξάρτητα από το έτος ή την εποχή. Οπότε, αν δεν έχετε ήδη ένα ζευγάρι στην ντουλάπα σας, φέτος μπορείτε να ρίξετε μια μάτια σε όλα τα νέα western στιλ που κυκλοφορούν. Στο streetwear και στις πασαρέλες είδαμε πολλές statement cowboy boots, διακοσμημένες με ραφές, κεντήματα ή ακόμα και στρας. Αν βέβαια ψάχνετε κάτι πιο ήπιο, τα χαμηλά, μαύρα μποτίνια της ίδιας γραμμής θα ταιριάξουν με κάθε outfit.

Wellingtons

Οι μπότες βροχής με τις μεγάλες, τρακτερωτές σόλες, βρίσκονται ήδη από πέρσι στα μεγαλύτερα trends. Μάλιστα, τα χρωματιστά puddle μποτάκια του Bottega Veneta, ήταν ένα από τα πιο hot κομμάτια της σεζόν. Το πως διαφέρουν ωστόσο οι συγκεκριμένες μπότες από πέρσι, έγκειται κυρίως στο πως θα τις φορέσουμε. Αντί να τις επιλέξουμε ως μέρος μιας casual γκαρνταρόμπας, οι σχεδιαστές μας εκλιπαρούν να τις συνδυάσουμε ακόμα και στα πιο επίσημα looks. Από tweed κοστούμια μέχρι τα πιο βραδινά φορέματα, οι λαστιχένιες μπότες αυτής της σεζόν είναι φτιαγμένες για να ξεχωρίζουν και να συνδυάζονται τολμηρά.

Με πανύψηλες πλατφόρμες

Οι πιο hot ψηλοτάκουνες μπότες της σεζόν έχουν πλατφόρμες και μάλιστα πολύ ψηλές. Τα καλά νέα; Το χοντρό τακούνι μαζί με την πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος προσφέρουν ένα σταθερό και άνετο περπάτημα, ιδανικό για όσες δυσκολεύονται με τα ψηλά. Οι σιλουέτα τους θυμίζει κάτι από τα 90s και κολακεύουν υπέροχα όταν σετάρονται με φούστες αλλά και κάτω από φαρδιά παντελόνια.

Σε μεταλλικές αποχρώσεις

Τα μεταλλικά παπούτσια επιστρέφουν συχνά για την χειμερινή σεζόν και τις γιορτές. Για το 2022-23 όμως, οι σχεδιαστές συνδύασαν την έντονη λάμψη μαζί με την cool γραμμή της μπότας, δίνοντας σε κάθε εμφάνιση ένα δυναμικό glam ύφος. Ξεχώρισαν κυρίως οι ασημένιες και χρυσές αποχρώσεις, όπως τις είδαμε στον οίκο Courégges και ύστερα ακολούθησαν αρκετά ακόμα ιριδίζοντα χρώματα με λαμπερά φινιρίσματα. Ολοκληρώνουν κάθε party outfit αλλά είναι και μια έξυπνη πρόταση για να αναδειχτούν τα basic κομμάτια της ντουλάπας μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice