γυναίκες με ρούχα
© instagram/ @annadellorusso, @irisapfel, @greceghanem
Fashion

Μόδα ετών 50 plus

5 γυναίκες που τερματίζουν το “Fashion over 50”

Εικόνες του instagram 5 γυναικών άνω των 50 ετών που με το στυλ τους αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλες τις ηλικίες

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από  τα  “Dos and Don’ts”  του στυλ για τις «ώριμες» γυναίκες. Πολλές γυναίκες μετά από κάποια ηλικία –και αυτή κυρίως είναι τα 50- φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο «θανάσιμο» fashion λάθος και γίνουν αντικείμενο σχολιασμού ή ακόμα και χλευασμού. Εμείς πιστεύουμε ότι το στυλ είναι έντονα προσωπικό, ελεύθερο και πηγαίο. Ανεξάρτητα από το αν είμαστε στα είκοσι, στα τριάντα, στα σαράντα, στα πενήντα ή και πέρα από αυτά. Κάθε γυναίκα κάθε ηλικίας πρέπει να είναι μοντέρνα και φρέσκια και όχι ξεπερασμένη και βαρετή ακολουθώντας συντηρητικά tips που ακολουθούν την ηλικία της. Οκ ίσως στα 60 δε βάλεις το καυτό χαμηλοκάβαλο τζιν σορτσάκι, αλλά γιατί να μη βάλεις μία μίνι βερμούδα με οπάκ καλσόν; Δε θα φας κλήση για “απαγορευμένο” μίνι μετά τα 50-trust me!

Συλλέξαμε 5 γυναίκες που τερματίζουν το “Fashion over 50”, η καθεμία με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Οι γυναίκες αυτές δεν δίδουν κανόνες του στυλ που πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά μυστικά για να εμπνευστείτε είτε είστε στην ίδια ηλικία είτε σε οποιαδήποτε άλλη.

1. Iris Apfel- 101 ετών

Δε γίνεται να μην ξεκινήσουμε με την Iris Apfel, η οποία αν υπήρχε κατηγορία fashion over 100, θα είχε το χρυσό μετάλλιο. Μέχρι το 1992 έκανε καριέρα στην κλωστοϋφαντουργία, συμπεριλαμβανομένου ενός συμβολαίου με τον Λευκό Οίκο που κάλυψε εννέα προεδρίες. H Αμερικανή interior designer και fashion icon, φέτος έκλεισε τα 101 της χρόνια στον πλανήτη Γη. Εκρηκτική, εκκεντρική και πολύχρωμη. Μία πολύ bold προσωπικότητα, ασορτί με το στυλ της. Λατρεύει τα τεράστια αξεσουάρ και φροντίζει να το υπενθυμίζει καθημερινά στους 2,4 εκ. followers της. Fun fact; Η Iris Apfel κατάφερε να αναδειχθεί ως το γηραιότερο άτομο που γίνεται κούκλα Barbie. Η Barbie “Iris” φορά Gucci κοστούμι σε έντονη, πράσινη απόχρωση με γαλάζιο πουκάμισο, πολλά και πολύχρωμα αξεσουάρ. Φυσικά, το look ολοκληρώνεται με τα γυαλιά μυωπίας με τον μεγάλο μαύρο σκελετό που είναι το σήμα κατατεθέν της. Μότο της ζωής της; “More is more and less is a bore”

2Lyn Slater- 68 ετών

Αν ο Τζακ Νίκολσον, η επιτομή του cool, ήταν γυναίκα, θα ήταν η Slater. Η Αμερικανή Lyn Slater είναι η συντάκτρια του δημοφιλούς blog μόδας "Accidental Icon". Ξεκίνησε το accidental icon επειδή δυσκολευόταν να βρει ένα blog ή περιοδικό μόδας που να προσφέρει μια αστική, μοντέρνα, διανοητική αισθητική αλλά και να μιλάει σε γυναίκες που ζουν αυτό που αποκαλεί "ενδιαφέρουσες αλλά συνηθισμένες ζωές" στις πόλεις. Είναι η γυναίκα που δεν καταναλώνει μανιακά ρούχα, ζει τη ζωή της μέσα σε αυτά και ντύνεται αποκλειστικά και μόνο για εκείνη. Έχει πρωτότυπο στυλ χωρίς να είναι εκκεντρική. Μότο της; "BTW no longer accidental"!

3. Anna Dello Russo- 60 ετών

Ακολουθεί η ιταλίδα δημοσιογράφος μόδας και αρχισυντάκτρια της Vogue Japan, Anna Dello Russo. H Anna Dello Russo είναι κάτι σαν σύγχρονος θρύλος της μόδας. Όταν ήταν 12 χρονών ο μπαμπάς της τη ρώτησε τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει. Εκείνη του έδωσε την εξής αφοπλιστική απάντηση:  «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω τσάντα Fendi». Έχει χαρακτηριστεί ”fashion maniac” από τον Helmut Newton, ενώ η ίδια θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για τη βελτίωση της μόδας. Extravagant, πληθωρική, μία γυναίκα που σίγουρα δεν παιρνάει απαρατήρητη με όποιο outfit και αν την δεις. Το Forbes έχει περιγράψει την Anna dello Russo ως «μια υπολογίσιμη δύναμη» καθώς και ως «μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες της μόδας». Μότο της; “ I don’t want to be cool. I want to be fashion” !  

4. Grece Ghanem- 57 ετών

Η Grece Ghanem έχει στυλ. "Νόμιμο" και έξυπνο, το είδος του στυλ που δεν μπορείς να πλαστογραφήσεις και το είδος που συχνά προσπαθούν να επιτύχουν γυναίκες 30 χρόνια νεότερες, αλλά κατά κάποιο τρόπο τείνει να έχει μια ιδιαίτερη αυθεντικότητα στην Ghanem. Κατάγεται από το Λίβανο και ζει στον Καναδά. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα baggy παντελόνα και με αυτά –και όχι μόνο- δημιουργεί πολύ cool εικόνες. Το πιο ενδιαφέρον με την Ghanem είναι ότι τα ρούχα της είναι επίκαιρα, διαισθητικά, σέξι και αποτελούν ρούχα που οι γυναίκες κάθε ηλικίας θα ήθελαν να φορέσουν για καφέ, για να πάνε στη δουλειά ή στο δείπνο, για να βγουν ραντεβού. Ρούχα της πραγματικής ζωής με ξεχωριστή street-style ενέργεια. Μότο της; "Keeping it casual, with a twist".

5. Renia Jazdzyk-56 ετών

Η Renia Jazdzyk είναι μια διαδικτυακή σούπερ σταρ της μόδας που μάχεται τον ηλικιακό ρατσισμό με ένα υπέροχο ντύσιμο τη φορά. Οι κομψές σιλουέτες και οι ήπιες, παστέλ και γήινες χρωματικές παλέτες είναι αυτό που κάνει καλύτερα. Ένας συνδυασμός μιας κλασικής εμφάνισης με μια μοντέρνα εκδοχή με τις τρέχουσες τάσεις. Κατάγεται από την Πολωνία και ζει στο New Castle. Πριν από δεκαπέντε χρόνια  ξεκίνησε το blog της και στα τέλη του 2016 το Instagram, όπου κοινό της αυξήθηκε σημαντικά και τώρα το blogging είναι η καριέρα πλήρους απασχόλησης της. Ακόμα και ως μικρό παιδί της άρεσε να ντύνεται, να πειραματίζεται και να διασκεδάζει με τα ρούχα της. Η μητέρα της είχε ακριβώς τα ίδια γούστα, οπότε όπως λέει και η ίδια είναι κάτι που κληρονόμησε από εκείνη! Μότο της; "Fashion Creative, Ageism Fighter".

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice