Η Bella Hadid, η Miley Cyrus και η Emily Ratajkowski
© Instagram
Fashion

Celebrities που είπαν όχι στα σουτιέν

«Να φοράει κανείς σουτιέν ή να μη φοράει»

Ένα άβολο σουτιέν είναι ικανό να σου καταστρέψει την ημέρα. Η ιστορία των σουτιέν χρονολογείται αιώνες πριν. Καθιερώθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα ως απαραίτητο κομμάτι για την καλαίσθητη εμφάνιση μιας γυναίκας. 

Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν και οι ιδέες των ανθρώπων γινόταν πιο προοδευτικές, οι γυναίκες επαναπροσδιόρισαν τη σχέση τους με τα σουτιέν τους. Με το δεύτερο κύμα του φεμινισμού τη δεκαετία του '60, άρχισαν να διαμαρτύρονται και δημόσια πλέον για τον περιοριστικό χαρακτήρα του σουτιέν, το οποίο χρησιμοποιήσαν μάλιστα και ως σύμβολο στο κίνημα τους.

Πλέον το ερώτημα για μια γυναίκα είναι «να φοράει κανείς σουτιέν ή να μη φοράει». Στην πραγματικότητα, η απάντηση στην ερώτηση είναι υποκειμενική. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα σουτιέν είναι καλά ή κακά για την υγεία μιας γυναίκας. Παράλληλα, το "bralessness" σήμερα θεωρείται μια δήλωση μόδας. Οι θηλές, που διαγράφονται μέσα από τα ρούχα, είναι άποψη. Βέβαια, η επιλογή αυτή εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία σε κάποιους ανθρώπους. Ευτυχώς όμως, πολλές διάσημες γυναίκες έχουν τολμηρές και συγχρόνως εντυπωσιακές εμφανίσεις είτε χωρίς σουτιέν, είτε με τις θηλές του να διαγράφονται μέσα από τα ρούχα και εσωρουχά τους. Από την Kate Moss μέχρι την Bella Hadid, όλες τους έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στο μήνυμα της ιστορικής εκστρατείας "Free the Nipple".

1. Κέιτ Μος

2. Μπέλα Θορν

3. Έμιλι Ραταϊκόφσκι

4. Kylie Jenner

5. Florence Pugh

 6. Κιμ Καρντάσιαν

7. Ριάνα

8. Μπέλα Χαντίντ 

9. Miley Cyrus

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice