Το trend της micro-mini φούστας όπως φορέθηκε από τα celebrities των 00s

10 φωτογραφίες από το παρελθόν που αποδεικνύουν πως οι σούπερ μίνι φούστες ήταν το αγαπημένο ρούχο των pop stars

Micro-mini: Πώς φορέθηκε το trend από τα κορίτσια της show-biz στα τέλη των 90s και στις αρχές 00s.

Ό,τι φορέθηκε στα τέλη των 90s και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η αισθητική δηλαδή με κωδικό Y2K, επιστρέφει σταδιακά εδώ και μία διετία. Αφού αερίσαμε από τη ναφθαλίνη τα τοπάκια και τα πολύχρωμα πλαστικά αξεσουάρ, αφού ξανακολλήσαμε αυτοκόλλητα στα μάγουλα και βάλαμε γκλίτερ στα μάτια, από το 2022 βάλαμε και τις σούπερ μίνι φουστίτσες. Άλλωστε, τις επαναλάνσαραν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας και τις φιλοξένησαν στα εξώφυλλά τους τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας. 

Οι micro-mini φούστες, πλισέ, καρό ή τζιν, ήταν αγαπημένο ρούχο των μεγαλύτερων pop star των 00s, που αψηφούσαν τους πουριτανούς και έδειχναν πόδι και μπούτι με αυτοπεποίθηση. Ποιες φόρεσαν καλύτερα το μινάκι τους; Μια φωτογραφική αναδρομή στο παρελθόν ίσως δώσει την απάντηση. 

Kate Moss
Kate Moss, 1996 / © ΑΠΕ

Kate Moss, 1996
Από τα supermodels που βάφτισαν μια ολόκληρη τάση, το heroin chic. Με μέγεθος extra extra small, «ανάγκασε» τα κορίτσια που την είχαν για πρότυπο να κάνουν εξαντλητικές δίαιτες και να διαβάζουν τις περιπέτειες της σχέσης της με τα ναρκωτικά, τις καταχρήσεις και τον Τζόνι Ντεπ σαν παραμύθι. Οι σχεδιαστές μόδας την αγαπούσαν όσο λίγα μοντέλα, και συνεχίζουν να την αγαπούν και να τη διαλέγουν για να δείξει τις συλλογές τους. 

Πάρις Χίλτον, 2003
Πάρις Χίλτον, 2003 / © EPA/JULIAN SMITH

Paris Hilton, 2003
Οι φαν της την έχουν ταυτίσει με τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και τα σούπερ μίνι, όπως άλλωστε και την αδελφή της Νίκι και την Μπρίτνεϊ Σπιρς. Η Πάρις έγινε κούκλα της Rainbow High με αυτές τις δύο περιβολές. 

Halle Berry, 2001
Halle Berry, 2001 / © EPA PHOTO AFP/LUCY NICHOLSON

Halle Berry, 2001
Η ηθοποιός Χάλι Μπέρι έδειξε αρκετή σάρκα, είτε παίζοντας πολλές σκηνές με μαγιό (κορίτσι του Μποντ γαρ) είτε επιλέγοντας micro-mini για τις πρεμιέρες των ταινιών της, όταν άλλες διάλεγαν μάξι τουαλέτες. Ατελείωτη κορμάρα, η Χάλι ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς, ώσπου το 1986 στέφθηκε επιλαχούσα Μις Αμερική και έκτη στην κατάταξη του Miss Universe. Μετά την κέρδισε η υποκριτική, και ευτυχώς. 

Christina Aguilera, 2002
Christina Aguilera, 2002 / © EPA PHOTO AFPI / TIMOTHY A. CLARY /JPR/DEC

Christina Aguilera, 2002
Η Αγκιλέρα, όπως και κάθε teen pop star που σέβεται τον τίτλο του, έκανε καριέρα φορώντας τα απολύτως απαραίτητα. Οι νεαροί φαν της ίσως δεν αντιλαμβάνονταν τις εξαιρετικές φωνητικές της δυνατότητες: είχε εύρος τεσσάρων οκτάβων! Ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνονταν και το βάθος των στίχων των τραγουδιών της, που μιλούσαν για τον φεμινισμό, τη σεξουαλικότητα, την ενδοοικογενειακή βία. 

Claudia Schiffer, 1996
Claudia Schiffer, 1996 / © ΑΠΕ

Claudia Schiffer, 1996
Αν και Γερμανίδα, την εποχή που μεσουρανούσε στις πασαρέλες πολλοί τη σύγκριναν με τη Γαλλίδα ηθοποιό και απόλυτο θηλυκό των 60s Μπριζίτ Μπαρντό. Η Κλόντια Σίφερ υπήρξε ένα πραγματικό top model (όχι σαν τα γιαλαντζί τα σημερινά που κάνουν καριέρα στο instagram). Έκανε περισσότερα από 1000 εξώφυλλα σε περιοδικά, κατέχοντας το ρεκόρ Γκίνες. Τα μίνι ήταν ταμάμ για το 1,80 εκατοστά του ύψους της και τις ατελείωτες ποδάρες της.

Britney Spears, 2003
Britney Spears, 2003 / © EPA PHOTO/EFE/MIGUEL RAJMIL/

Britney Spears, 2003
«Πριγκίπισσα της ποπ» στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s. Τη λάτρεψαν τα πιτσιρίκια για το Oops!… I Did It Again, που έχει μείνει μέχρι σήμερα σαν σλόγκαν. Στο ντύσιμο έκανε εξαλλοσύνες και αμερικανιές, με καουμπόικα καπέλα και μπότες. Πάντως το μίνι και το χαμηλοκάβαλο τα τίμησε με το παραπάνω. 

Naomi Campbell, 2005
Naomi Campbell, 2005 / © EPA/MARCELO SAYAO

Naomi Campbell, 2005
Η Γαζέλα της πασαρέλας, που ξεκίνησε την καριέρα της στα 15 για να γίνει ένα από τα έξι top models που καθόρισαν τη βιομηχανία της μόδας στα 90s, αποθεώνει την τζιν μίνι φούστα. Και είναι από τις λίγες που δεν τη συνδύαζαν με μπότα, αλλά με γόβα. 

Pamela Anderson, 2001
Pamela Anderson, 2001 / © EPA PHOTO AFPI/FREDERICK M. BROWN/fb/rg

Pamela Anderson, 2001
Ηθοποιός και μοντέλο περιορισμένης εμβέλειας, δεν διακρίθηκε για το γκλαμουράτο στιλ της. Όμως στο κάζουαλ υπήρξε άπαιχτη. Φορούσε τα τζιν μινάκια της και αναστέναζαν τα πλακάκια. Πετούσε στήθος και τα σκυλιά σταματούσαν να γαβγίζουν. 

Scarlett Johansson, 2002
Scarlett Johansson, 2002 / © Evan Agostini/ImageDirect

Scarlett Johansson, 2002
Σήμερα είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς (η πιο καλοπληρωμένη το 2018 και το 2019), που κάνει εντύπωση στα επίσημα events φορώντας επώνυμες τουαλέτες. Κάποτε πάντως, εκεί στην αλλαγή του αιώνα, ήταν ένα απλό κορίτσι που πήγαινε στις πρεμιέρες με καθημερινά ρούχα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλλον δεν θα είχε πρόβλημα να βγει ραντεβού μαζί της είτε τότε είτε τώρα. 

Jessica Simpson, 2008
Jessica Simpson, 2008 / © EPA/STEVE C. MITCHELL

Jessica Simpson, 2008
Προσγειώθηκε στα τέλη των 90s ως το ξανθό αντίβαρο στις Μπρίτνεϊ Σπιρς και Κριστίνα Αγκιλέρα. Στις αρχές των 00s προχώρησε σε ένα sexy makeover και άρχισε να βγάζει πόδια και στήθος στο μεϊντάνι. Την ονόμασαν sex symbol. Σήμερα είναι μητέρα και φιλάνθρωπος. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice