Οι 10 πιο εντυπωσιακές καμπάνιες για τις συλλογές του χειμώνα και της άνοιξης του 2023
©instagram /@rolandmoulet, @victoriassecret, @marcjacobs
Fashion

Οι 10 πιο εντυπωσιακές καμπάνιες για τις συλλογές του χειμώνα και της άνοιξης του 2023

Πρωταγωνιστούν οι πιο επίκαιροι celebrities και τα πιο διάσημα μοντέλα των καιρών

Οι 10 διαφημιστικές καμπάνιες για τις συλλογές του χειμώνα και της άνοιξης του 2023 που εντυπωσίασαν τον κόσμο της μόδας.

Στα περιοδικά, στο YouTube και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κατέφθασαν οι διαφημιστικές καμπάνιες για τις συλλογές Χειμώνα, Άνοιξης και Resort 2023. Αν αναρωτιέστε τι στο καλό είναι οι Resort συλλογές, να ενημερώσουμε πως τα τελευταία χρόνια το ημερολόγιο στη βιομηχανία της μόδας έχει εμπλουτιστεί. Ενώ παλιά παρουσιάζονταν μόνο δύο συλλογές, οι Άνοιξη/Καλοκαίρι και Φθινόπωρο/Χειμώνας, σήμερα λόγω ζήτησης οι οίκοι μόδας δεν περιορίζονται σε δύο εποχιακές κολεξιόν, αλλά δημιουργούν και ενδιάμεσες. Έτσι υπάρχουν πλέον οι Resort, Holiday, Cruise, Pre-Spring, οι οποίες πάνω κάτω περιγράφουν το ίδιο πράγμα, δηλαδή τα ρούχα που προορίζονται για τις μέρες μετά τον βαρύ χειμώνα και πριν την ανθισμένη άνοιξη. Επίσης υπάρχουν και οι συλλογές Pre-Fall, που είναι για μετά το καλοκαίρι και πριν το βροχερό φθινόπωρο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Anyway, επειδή κάθε κολεξιόν χρειάζεται προμοτάρισμα, γι’ αυτό και οι διαφημιστικές καμπάνιες είναι για τα brands ένα ατελείωτο μεροδούλι μεροφάι. Και επενδύουν πολλά χρήματα και κόπο και ιδέες σε αυτές, καθώς είναι η βιτρίνα τους.

Στις πιο πρόσφατες καμπάνιες που κυκλοφόρησαν πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του θεάματος, οι οποίοι ποζάρουν μπροστά σε μάγους της εικόνας. Ας δούμε τις 10 που μας εντυπωσίασαν περισσότερο. 

Marc Jacobs - Kate Moss
Η Κέιτ Μος έβαψε τα μαλλιά της ροζ για χάρη του Μαρκ Τζέικομπς και της καμπάνιας του για της συλλογής του για τον χειμώνα του 2023. Όλα στο σκηνικό παραπέμπουν στα 90s, μια δεκαετία στην οποία μεσουράνησε η Μος. Ήταν άλλωστε και η δεκαετία στην οποία χτίστηκε η φιλία του μοντέλου με τον σχεδιαστή: το 1992 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στη συλλογή Grunge και έκτοτε είναι αχώριστοι. Η φωτογράφηση υπογράφεται από τη Harley Weir και το στάιλινγκ από την Danielle Emerson.

The Night Before – a Burberry Festive Film

Burberry - Shakira
Η Σακίρα (Σακίρα) ξεπέρασε ολοφάνερα το κέρατο του Πικέ και πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση των Burberry για τη χριστουγεννιάτικη συλλογή του οίκου με τίτλο «The Night Before». Στο πλευρό του Burna Boy, η φλογερή λατίνα αλώνει τα γιορτινά τραπέζια φορώντας το patern του οίκου σε διάφορες εκδοχές. Ο Πικέ θα βλέπει το βιντεάκι στο ριπίτ και θα μετανιώνει πικρά. 

Sydney Sweeney for Tory Burch Fall/Winter 2022

Tory Burch - Sydney Sweeny
H ταχύτατα ανερχόμενη ηθοποιός χρίστηκε ambassador του brand τον Απρίλιο του 2022 και έκτοτε δεν βγάζει από πάνω της τα Tory Burch της. Τον Αύγουστο γύρισε την καμπάνια του οίκου για την εμβληματική τσάντα Kira. Με φόντο το λιμάνι της Νέας Υόρκης, η σταρ του «Λευκού Λωτού» αντικρίζει το Μανχάταν και στοχάζεται κρατώντας στο ύψος της καρδιάς την Kira της. Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου Tory Burch και Σίδνεϊ εγκαινίασαν μια γραμμή «βοήθειας» με τιπάκια για τις μέρες και τα πάρτι των Χριστουγέννων. 

Balenciaga x Adidas - Bella Hadid 
Στην προώθηση της συνεργασίας της adidas με τον Balenciaga, η Bella Hadid είναι ένα φλογερό athleisure girl. Ωστόσο στα σχόλια της ανάρτησης του μοντέλου στο instagram δεν βλέπει κανείς ύμνους για την αψεγάδιαστη εικόνα, αλλά το hashtag #cancelbalenciaga. Η αγανάκτηση του κοινού προέκυψε από μια άλλη διαφήμιση του οίκου, όπου σε πρώτο πλάνο έβλεπε κανείς ένα μικρό κοριτσάκι· ο Balenciaga κατηγορήθηκε για σεξουαλοποίηση του παιδιού και υπό τη γενική κατακραυγή απέσυρε τις εικόνες. 

Gucci - Harry Styles
Ο Χάρι αγαπά τον Gucci και ο Gucci τον Χάρι. Επίσης ο Χάρι είναι και λίγο χάχας, οπότε είναι ο καταλληλότερος για να προμοτάρει τη συλλογή HA HA HA. Όλη η γκάμα των ρούχων είναι ένας παιγνιώδης διάλογος για τους κανόνες του ντυσίματος. Και αν υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί τα πρέπει, τουλάχιστον όσον αφορά το ρούχο, είναι ο Χάρι Στάιλς.

Victoria’s Secret - Hailey Bieber
Η συλλογή της Victoria’s Secret ονομάστηκε Dream Angels, αλλά η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας Hailey Bieber δεν είναι ακριβώς Άγγελος, αλλά μια σέξι αγιοβασιλίτσα. Η 26χρονη μοντέλα ανεμίζει τα καστανά της μαλλιά, ανοίγει δώρα, παίζει με τις κορδέλες και δείχνει άφοβα σάρκα. 

Introducing: Candy Cane Dreams | Victoria’s Secret

David Yurman - Scarlett Johansson
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστή και λαμπερή ambassador του brand πανάκριβων κοσμημάτων από τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Πρωταγωνίστρια της συλλογής Carlyle που κυκλοφόρησε για τον χειμώνα που διανύουμε, η ηθοποιός φορά χρυσά και διαμαντένια κοσμήματα εμπνευσμένα από την αρτ ντεκό της δεκαετίας του 1920 και είναι η απόλυτη ντίβα. Φωτογραφήθηκε από τον ίδιο τον Yurman στο ξενοδοχείο Carlyle, ομώνυμο με τη συλλογή, της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στο πιάνο μπαρ του Bemelmans, όπου συχνάζουν οι πιο πλούσιοι και πιο διάσημοι της πόλης.

Roland Mouret - Laetitia Casta
Ηθοποιός, μοντέλο, Γαλλίδα, μελαχρινή, στα 90s έκαψε καρδιές πολλές. Τώρα πρωταγωνιστεί στην καμπάνια resort 2023 για τον σχεδιαστή Roland Mouret. Αν και η έδρα του brand είναι στο Λονδίνο, η διαφήμιση έγινε στο Παρίσι από την αγγλίδα φωτογράφο Harley Weir. «Ο ίδιος ο Mouret λέει: «Γι’ αυτή τη νέα καμπάνια[…] θα σκεφτόμουν μόνο μία γυναίκα που θα μπορούσε να μεταδώσει όλα τα μηνύματα -την κληρονομιά, το μέλλον, τη δύναμη, την ευθραυστότητα- μαζί και απρόσκοπτα. Η Laetitia Casta είναι μια εμβληματική προσωπικότητα για πολλούς λόγους, αλλά με ελκύει περισσότερο το βάθος του πνεύματός της και η αληθινή κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα». 

Loewe - Chloe Sevigny
Η Loewe επιστράτευσε δύο βαριά χαρτιά του εναλλακτικού για τη διαφήμιση της συλλογής για την άνοιξη του 2023. Πρωταγωνίστρια είναι η κάποτε (αρχές του 2000) ιέρεια του indie και πίσω από την κάμερα ο γκουρού του βρόμικου γκλαμ Jurgen Teller. Το αποτέλεσμα είναι «αντάξια παράξενο» των δύο δημιουργών της εικόνας. 

Coach - Jennifer Lopez
«Feel the Wonder» ονομάστηκε η καμπάνια της Coach για την εορταστική περιόδο, στην οποία συμμετείχε η πολλά χρόνια πρέσβειρα του brand JLo. Η Τζένιφερ ισχυρίζεται πως αποφάσισε να βγάλει στη φωτογράφηση το παιδί που κρύβει μέσα της. Ωστόσο, εκείνη κρατά με σοβαρότητα την τσάντα Tabby και όλο το παιχνίδι γίνεται στο φόντο, με τους ανάποδους χιονανθρώπους ή τα χιονισμένα κρεβάτια. Πάντως, είναι μια κούκλα!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice