Horses on the catwalk: Stella McCartney pushes leather-free style
© Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images/Ideal Image
Fashion

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ «διάνθισε» με άλογα γύρω από τα μοντέλα το τελευταίο της show

Η σχεδιάστρια είναι γνωστή για τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες

62224-137655.jpg
Newsroom |

Στέλλα Μακάρτνεϊ: Απέδειξε τις περιβαλλοντικές ανησυχίες στο τελευταίο της show

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ προώθησε το μήνυμα της για μόδα χωρίς δέρμα στέλνοντας μια ομάδα αλόγων να καλπάσει δίπλα σε μοντέλα που φορούσαν ρούχα κατασκευασμένα από νέα, οικολογικά υλικά. Η σχεδιάστρια δήλωσε ότι επεδίωξε να εξερευνήσει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

«Υπήρχε τόσο πολύ δέρμα και φτερά, ειδικά στην πασαρέλα αυτή τη σεζόν», δήλωσε στο Reuters μετά το σόου.

«Θέλω πραγματικά να δείξω σε όλους στον κόσμο - και στον κόσμο της μόδας - ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό», είπε. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή της προέρχονται από μανιτάρια και μήλα, για παράδειγμα, και τα απόβλητα από σταφύλια κρασιού χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της καμπυλωτής τσάντας S-Wave του οίκου.

Στην παράσταση στους στάβλους της Ecole Militaire στο Παρίσι, επτά άλογα, καθοδηγούμενα από τον εκπαιδευτή τους, έδωσαν ατομικές και σε σχηματισμό παραστάσεις. Με ένα νεύμα προς τους συναδέλφους τους καλλιτέχνες, ορισμένα μοντέλα φορούσαν μοτίβα αλόγων, ενώ άλλα έφεραν εικόνες από φωτογραφίες αλόγων που είχαν τραβήξει η αδελφή της και η μητέρα της.

«Ιππεύω από τότε που γεννήθηκα», δήλωσε η ίδια. «Μεγαλώσαμε στη μέση του πουθενά, πραγματικά, χωρίς σέλα πάνω σε άλογα. Απλά θυμάμαι να πέφτω από αυτά συνέχεια και να ξαναμπαίνω συνέχεια».

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους βυθίστηκαν στο αμμώδες δάπεδο, καθώς παρέλασαν με μακριά, κομμένα σακάκια, σφιγμένα στη μέση, γούνινα πανωφόρια, μερικά από τα οποία έμοιαζαν με θολωμένα άλογα, και, σε αντίθεση, μεταξωτά ασύμμετρα φορέματα με επένδυση από δαντέλα.

Η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα η τραγουδίστρια Αβριλ Λαβίν και το μοντέλο και σχεδιάστρια Καμίλα Μακόναχι παρακολούθησαν από την πρώτη σειρά, μαζί με μέλη της οικογένειας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της LVMH Μπερνάρ Αρνό. 

Η LVMH κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στo brand και η σχεδιάστρια λειτουργεί ως περιβαλλοντικός σύμβουλος σε ολόκληρο τον όμιλο πολυτελείας. Η σχέση της με τα άλογα είναι βαθιά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice