Γραβάτα: Αυτοί είναι οι πιο cool τρόποι να την φορέσετε
© Instagram / gigihadid
Fashion

Γραβάτα: Αυτοί είναι οι πιο cool τρόποι να τη φορέσετε

Μήπως η γραβάτα είναι το επόμενο must-have αξεσουάρ;

Γραβάτα: Η ιστορία του θρυλικού αξεσουάρ και οι 5 πιο μοδάτοι τρόποι να την φορέσετε 

Ανάμεσα στα απροσδόκητα και, συχνά, άχρηστα hack του TikTok είναι και το «πώς να φορέσετε γρήγορα και σωστά μια γραβάτα». Φυσικά, αυτή είναι μια χρήσιμη πληροφορία, καθώς έχουμε δει και έχουμε δει άνδρες είτε να παιδεύονται με τον κόμπο της γραβάτας, είτε να κυκλοφορούν με μια κακό δεμένη γραβάτα. Το θέμα είναι ότι το παραπάνω βίντεο απευθυνόταν στο γυναικείο κοινό του TikTok, επειδή φέτος η γραβάτα ανήκει στα fashion trend της χρονιάς.

@millane

just wait until they find out that women rock these better

♬ pinkpantheress ice spice boys a liar pt 2 sped up - 🪐

Οι γραβάτες ως μέρος του γυναικείου στυλ δεν είναι κάτι νέο. Το είδαμε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Συγγραφείς και καλλιτέχνες αξιοποίησαν αυτό το ανδρικό ως τότε αξεσουάρ για να ανατρέψουν τα ιδανικά της θηλυκότητας. Επίσης, η γραβάτα υπήρξε σύμβολο του κινήματος για τo δικαίωμα ψήφου των γυναικών τον 20ο αιώνα με τις γυναίκες να φορούν το αξεσουάρ, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο μια θέση ανάμεσα στις εργασίες του λευκού γιακά. Από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, η γραβάτα έγινε βασικό στοιχείο του στυλ της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Νταϊάν Κίτον, που τις φορούσαν τακτικά με πουκάμισα με κουμπιά και ψηλόμεσα παντελόνια.

Στην Y2K εποχή, η Avril Lavigne και η Britney Spears έκαναν την γραβάτα σύμβολο για την ανατροπή της ποπ κουλτούρας. Συνήθως την συνδύαζαν με φαρδιά τζιν, μίνι φούστες και λευκά φανελάκια, δημιουργώντας casual και συγχρόνως μοντέρνες εμφανίσεις. Την περίοδο εκείνη, η τάση της γραβάτας κατάφερε να κερδίσει και τους πιο διστακτικούς.

Αν δεν την δοκίμασες τότε, τώρα, που η τάση επανήλθε, ίσως είναι η στιγμή να το τολμήσεις. Για αρχή, μπορείς να δανειστείς την γραβάτα του αγοριού ή του μπαμπά σου. Αν δεις ότι σου αρέσει και μπορείς να την ενσωματώσεις στο στυλ σου, τότε μπορείς να βρεις στην αγορά και μια γυναικεία γραβάτα που να είναι σε μια πιο ποπ και θηλυκή εκδοχή. Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω είναι μερικοί τρόποι να συνδυάσεις οποιαδήποτε γραβάτα και να αισθανθείς πραγματικά cool με αυτήν.

Old school στυλ

Ασφαλής αλλά «άχαστος» συνδυασμός: η γραβάτα με καρό pattern. Εμπνευσμένοι από τα μαθητικά μας χρόνια, μπορούμε να συνδυάσουμε τη γραβάτα με καρό φούστα. Η Gigi Hadid, βέβαια, έκανε μια αναπροσέγγιση του κλασσικού συνδυασμού, επιλέγοντας καρό πουκάμισο αντί για καρό φούστα.

Γραβάτα με φόρεμα

Αν θέλετε να φορέσετε ένα φόρεμα στην έξοδό σας, τότε σκεφτείτε να βάλετε αντί για κολιέ, γραβάτα. Θα μείνετε έκπληκτες από το πόσο αρμονικό και ανατρεπτικό θα μοιάζει το τελικό σας σύνολο.

Όλα σετ 

Αν σας ανησυχεί ότι η γραβάτα θα δημιουργήσει μια φασαρία στο look σας, τότε μπορείτε να τη φορέσετε στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το κόμματι του συνόλου σας. Για παράδειγμα, η Julia Roberts συνδύασε το κάθετο ριγέ κοστούμι της με μια οριζόντια ριγέ γραβάτα, δημιουργώντας ένα σύνολο πρωτότυπο αλλά ομοιόμορφο.

Στην φιλοσοφία του Thom Browne

Ο οίκος Thom Browne και η επίδειξη του για την Άνοιξη του 2023 είναι η απόλυτη έμπνευση για την τάση της γραβάτας. Η τραγουδίστρια Janet Jackson κυκλοφόρησε με ένα ολοκληρωμένο σετ Thom Browne.

Όλα ασπρόμαυρα

Θα έλεγε κανείς ότι αν κάποιος έπρεπε να φορέσει την γραβάτα, θα είναι σίγουρα το κορίτσι που υποδύεται την Wednesday στην ομώνυμη σειρά. 

Εάν ο στόχος είναι να είστε απλή και κομψή, τότε μπορείτε να συνδυάσετε την γραβάτα με βάση το ασπρόμαυρο, όπως ακριβώς η Jenna Ortega. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, το αξεσουάρ τις ταίριαζε απόλυτα και έχει καταφέρει να μας πείσει για την τάση της γραβάτας, όπως ακριβώς μας είχε πείσει να αναδημιουργήσουμε και το πολυσυζητημένο ντύσιμό της στην σειρά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice