Grunge trend
© Instagram/@voguerunway
Fashion

Το Grunge και πώς να το φορέσεις

Από το Glastonbury ξανά στις πασαρέλες. Η πιο εκκεντρική τάση επιστρέφει την άνοιξη 2023

Grunge: Η τάση που πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 και οι τρόποι που θα φορεθεί 

Ετοιμαστείτε να ροκάρετε γιατί το cool grunge επέστρεψε στη μόδα. Το σύνθημα έδωσε η Kate Moss όταν περπάτησε στην πασαρέλα του Bottega Veneta με ένα καρό πουκάμισο συνδυασμένο με  άσπρο φανελάκι και φαρδύ μπλε τζιν παντελόνι.  Ήταν μόνο η αρχή.  Στα σόου για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 οι πασαρέλες γέμισαν grunge. 

Ξαναθυμόμαστε τι είναι grunge: Oι συλλογές της Vivienne Westwood, τα σύνολα της Kate Moss στο φεστιβάλ Glastonbury, το κορυφαίο ροκ συγκρότημα Maleskin όλοι αυτοί το λάνσαραν και το αποθέωσαν και το κατέβασαν στο δρόμο, στη μουσική, στη τέχνη.  

Επιπλέον φέτος επιστρέφει και με μια πιο φιλική στο περιβάλλον αισθητική. Η στροφή της μόδας στη βιωσιμότητα, στο second-hand και το vintage προωθεί μια πιο μίνιμαλ και ανεπιτήδευτη προσέγγιση του στιλ. Το grunge συμβαδίζει με το sustainability και μας ενθαρρύνει να ξεθάψουμε από την γκαρνταρόμπα μας κομμάτια που είχαμε ξεχάσει ή ακόμη και κομμάτια που έχουν μερικώς φθαρεί. Το grunge αγαπά τα ρούχα στα οποία ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να υιοθετήσουμε και εμείς το νέο αυτό trend; 

Tα καρό 

Καρό φούστες σε στιλ κιλτ, πουκάμισα, ψηλές κάλτσες, αλλά και οτιδήποτε σε ταρτάν είναι ιδανικό για να φτιάξεις  να grunge σύνολο. Είναι χαρακτηριστικές οι καρό φούστες του Chopova Lowena, φορεμένες  από αγαπημένα fashion icons, όπως η Dua Lipa και ο Ηarry Styles. Συνδυάζονται τέλεια με ένα απλό φανελάκι ή με ένα λευκό πουκάμισο. Για πιο βραδινές εμφανίσεις, ένας κορσές αρκεί για να αναδείξει μια φούστα ανάλογου στιλ. 

Τα patchworks 

Yohji Yamamoto, Comme des Garçons και Acne Studios είναι μερικοί από τους σχεδιαστές στις συλλογές των οποίων κυριάρχησαν τα patchworks. Η τεχνική του patchwork δίνει μια ροκ πινελιά στα σύνολά μας, η οποία συνδέεται με την αισθητική του grunge. Τα patchworks συνδυάζονται εύκολα με μονόχρωμα ρούχα. Οι πιο τολμηροί-ες μπορούν να πειραματιστούν και με τα εμπριμέ. Προσοχή η υπερβολική πληροφορία μπορεί να κουράσει το μάτι. 

Patchwork
© Instagram/@kyliejenner

Τα denim 

Το grunge δεν ζει χωρίς το τζιν του, γι’ αυτό και οτιδήποτε σκισμένο, ξεβαμμένο, oversized έχει την τιμητική του. Στις πασαρέλες των Diesel, Blumarine και Vetements είδαμε ντένιμ παντελόνια, τοπ και φορέματα. Μη ξεχνάμε ότι τα τζιν συνδυάζονται εύκολα και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα, καθώς το μπλε χρώμα είναι η ιδανική βάση για να χτίσουμε το σύνολο που θέλουμε. 

  

Τα πλεκτά 

Πουλόβερ, γιλέκα, γκέτες, γενικά τα πλεκτά ταιριάζουν με το grunge. Μια επίσκεψη στο τοπικό μαγαζί με vintage ή second-hand ρούχα αρκεί για να εξοπλίσουμε την γκαρνταρόμπα μας με πολύ ωραία πλεκτά. Η Emma Chamberlain, η στιλάτη youtuber-φαινόμενο μας έχει δείξει μέσα από τα βίντεο της ότι λατρεύει να επενδύει σε πολύχρωμα πλεκτά, συνδυάζοντας τα πάντα ανατρεπτικά. Η  σειρά «Heaven» του Marc Jacobs είναι ένα αντιπροσωπευτικό brand της grunge αισθητικής, από το οποίο μπορούμε να εμπνευστούμε για να συνδυάσουμε τα πλεκτά και όχι μόνο. Αν αναρωτιέστε πότε είναι μια καλή στιγμή να βάλετε grunge πινελιές στο στιλ σας, τότε  πρέπει να ξέρετε ότι η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για το grunge trend. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice