Τα φορέματα που δεν θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την άνοιξη
© Instagram/ jimmycho, camilacoelho, haileysani
Fashion

Τα φορέματα που δεν θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την άνοιξη

Έχουν χρώμα, είναι κομψά και το κυριότερο είναι άνετα

Dress trend 2023: Τα ανοιξιάτικα φορέματα της φετινής σεζόν και οι ιδανικοί τρόποι να τα φορέσεις 

Η άνοιξη, η εποχή του φορέματος έφτασε. Τώρα είναι η περίοδος που τα καλσόν και τα μπουφάν δεν είναι πια απαραίτητα, οπότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Τι προτείνει όμως φέτος  η μόδα και ποιες τάσεις σου ταιριάζουν; Διάβασε παρακάτω για τις πιο χοτ.

Μίνιμαλ 

Αν ανήκεις στις γυναίκες που θεωρούν ότι τα -συχνά εκκεντρικά- ανοιξιάτικα φορέματα δεν τους ταιριάζουν, έχουμε μερικά καλά νέα για εσάς: το μίνιμαλ είναι μια από τις πιο περιζήτητες τάσεις στα φορέματα αυτή την άνοιξη. Όπως αναφέρουν οι fashion experts, οι τάσεις των φορεμάτων αυτή τη σεζόν εμπνέονται από τη δεκαετία του '90 και το στυλ των εσωρούχων. Από τα slinky slip μέχρι τα στράπλες, όλα τους είναι πιο άνετα από ποτέ και ιδανικά για κάθε μέρα. Ήδη τα συναντάμε στην αγορά σε διάφορα χρώματα και prints.

Αφού τις προηγούμενες σεζόν πνιγήκαμε στις πούλιες και τα γκλίτερ, ήρθε η στιγμή να χαλαρώσουμε λίγο μέσα στη μαγική αίσθηση ενός απλού σατέν φορέματος. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η φετινή προσέγγιση είναι και βαρετή. Τα φορέματα της σεζόν είναι πολύ συχνά διακοσμημένα με στολίδια, βολάν και δαντέλες. Τα στοιχεία όμως αυτά είναι συνήθως διακριτικά και κομψά. 

Μίνι

Τώρα που συνηθίσαμε τις μίνι φούστες, ήρθε η ώρα να φορέσουμε το μίνι και σε φόρεμα. Αν ακόμη κρυώνετε, μπορείτε να το φορέσετε με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι από μέσα, ένα λεπτό καλσόν ή ένα σακάκι.

Με όγκους

Τα φορέματα με όγκο έχουν την τιμητική τους αυτήν την άνοιξη. Πολλά από αυτά διαθέτουν βάτες, φραμπαλάδες και τούλια. Όλα αυτά μαζί ακούγονται κάπως τρομακτικά, αλλά οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να τα επιλέξουμε σε οποιαδήποτε περίσταση, αρκεί να αποφύγουμε το συνδυασμό τους με ψηλά παπούτσια και αξεσουάρ.

Easy Slinky

The Easy Slinky Dress είναι μια ακόμη από τις φετινές κορυφαίες επιλογές φορεμάτων. Είναι εκείνο το φόρεμα που όταν το φοράς νιώθεις είτε σαν να είσαι γυμνή, είτε σαν να φοράς πιτζάμες έξω από το σπίτι. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται να το υιοθετήσεις, συνδυάζοντας το με ένα απλό λευκό μπλουζάκι ή με ένα ζιβάγκο. Το δερμάτινο μπουφάν - μην το ανεβάσεις ακόμη στο πατάρι- ή το oversized σακάκι είναι δυο ακόμα ωραίες επιλογές styling ενός Easy Slinky Dress.

Column 

Μακριά ίσια φορέματα με καθαρές γραμμές και ουδέτερα χρώματα ήρθαν για να ντύσουν τις ανοιξιάτικες μέρες μας. Από τώρα μέχρι τις καλοκαιρινές νύχτες, τα Column Dresses εξυπηρετούν και δίνουν ένα σοβαρό και συγχρόνως chic αέρα στο στυλ μας. Ειδικά, η στράπλες εκδοχή έχει μια μοναδική χάρη σε διάφορα σωματότυπα.

Διάφανα

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαφάνεια κυκλοφόρησε και σε φόρεμα. Άλλωστε, αν δεν βάλεις την διαφάνεια την άνοιξη, πότε θα την βάλεις; Τα πιο trendy διάφανα φορέματα αυτή τη στιγμή στην αγορά έχουν παστέλ χρώματα, χωρίς να λείπουν και οι floral εκδοχές. 

Γενικά, το dress trend φέτος έχει φωτεινά χρώματα με μερικές gothic λεπτομέρειες. Σε καμία περίπτωση όμως αυτές, όταν υπάρχουν, δεν αφαιρούν την ρομαντικότητα που εκπέμπουν τα φορέματα, τον λόγο δηλαδή που θα τα αγαπάμε για πάντα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice