4 Τρόποι για να φορέσεις το μαντίλι για ένα extra hot καλοκαιρινό styling
©Instagram @bellahadid/ kaiagerber/ gigihadid
Fashion

4 τρόποι να φορέσεις το καλοκαιρινό σου μαντήλι

Πώς θα κάνεις το λουκ της Jackie O ή της Audrey Hepburn;

Μαντήλια: Το αξεσουάρ που πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι του 2023 και οι τρόποι για να το φορέσεις 

Είναι ένα διαχρονικό αξεσουάρ, απόλυτα καλοκαιρινό, το οποίο έχουν φορέσει μερικά από τα μεγαλύτερα σελέμπριτι στην ιστορία του στυλ, από την Γκρέις Κέλι μέχρι την Jackie O και την Ώντρευ Χέπμπορν. Το μαντήλι, ένα πολυμορφικό αξεσουάρ, φοριέται με ποικίλους τρόπους και συμπληρώνει τις εμφανίσεις μας, προσθέτοντας μια πιο fresh πινελιά. 

Τα μαντήλια πρωταγωνιστούν και φέτος στη μόδα. Οι οίκοι τα παρουσιάζουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, εκφράζοντας την αισθητική και την ταυτότητά τους. Με έμπνευση, τόσο από τις πασαρέλες, όσο και από το δρόμο, συλλέξαμε μερικές προτάσεις που θα μας διευκολύνουν στο τρόπο που θα τα φορέσουμε. 

The Skinny Scarf 
Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε και ως τη γυναικεία γραβάτα: Τα φοράμε αποκλειστικά για το στιλ. Με σοφιστικέ και chic ύφος, τα λεπτά μακριά μαντήλια επέστρεψαν δυναμικά. Μετά το Y2K trend, το 2023 η τάση της ήσυχης πολυτέλειας ωρίμασε και το συγκεκριμένο αξεσουάρ βρέθηκε από τις πασαρέλες έως τα μαγαζιά γρήγορης μόδας. O Celine τα απογείωσε στην καλοκαιρινή του κολεξιόν, μέσα από μια indie προσέγγιση. Ο ρομαντικός χαρακτήρας ενός skinny scarf ταιριάζει τέλεια τόσο με ένα χαριτωμένο σύνολο, όσο και με μια πιο ροκ εμφάνιση.  

4 Τρόποι για να φορέσεις το μαντίλι για ένα extra hot καλοκαιρινό styling
©Celine

The Babuska Head  
Ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ της Jackie O, το οποίο συμπλήρωνε μερικές από τις πιο διαχρονικές της εμφανίσεις. Tα μαντήλια τοποθετημένα στο κεφάλι μας ταξιδεύουν πίσω στα 70s. Oι σχεδιαστές τα ανανέωσαν, τα έκαναν σύγχρονα με νέες μορφές και σχέδια. Από τα ιδιαίτερα prints και τα έντονα χρώματα του Versace, στο κλασικό χαρακτηριστικό καρό του Burberry. Τα συνδυάζουμε με μονόχρωμα σύνολα και πειραματιζόμαστε με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, όπως κοσμήματα ή γυαλιά ηλίου. 

4 Τρόποι για να φορέσεις το μαντίλι για ένα extra hot καλοκαιρινό styling
©Instagram @versace

The Scarf Top 
Ο ανάλαφρος χαρακτήρας και η cropped μορφή του μας σώζει από τον ανυπόφορο καύσωνα του καλοκαιριού. Μια ιδέα που έκανε take over στα social, καθώς η εκτέλεση της είναι εύκολη και το αποτέλεσμα μαγικό. Ένα μαντήλι είναι το μόνο που χρειάζεσαι! Το δένουμε στην πλάτη, έτσι ώστε να καλύπτει το στήθος και να στηρίζεται πάνω στο σώμα. Στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, τα συνδυάζουμε με το αγαπημένο μας σορτσάκι ή φούστα για ένα girly και καλοκαιρινό look. Οι πιο τολμηρές τα συνδυάζουν με παντελόνια cargo ή parachute, για μια πιο street style προσέγγιση. 

The Coverup Scarf 
Φέτος το καλοκαίρι φοράμε το αγαπημένο μας μαντήλι και σαν παρεό. Το συνδυάζουμε με τα αγαπημένα μας μαγιό. Παίζουμε με υφές και χρώματα. Προσθέτουμε belly chains και το απογειώνουμε. Αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία στιλιστικού πειραματιστού για τη δημιουργία των πιο hot καλοκαιρινών εμφανίσεων, οι οποίες θα κλέψουν εντυπώσεις και θα εμπνεύσουν. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice