The One with Chandler in a Box" Episode 8
NBC Universal via Getty Images
Fashion

5+1 outfits από «Τα Φιλαράκια» που βλέπουμε φέτος παντού

Δοξάζοντας τα 90s ξανά και ξανά

6 outfits εμπνευσμένα από τη διαχρονική σειρά «Τα Φιλαράκια» που θα κυριαρχήσουν φέτος τo καλοκαίρι.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά αν ο Ross και η Rachel ήταν τελικά σε break, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι «Τα Φιλαράκια» είναι ίσως η πιο δημοφιλής sitcom όλων των εποχών, με εκατομμύρια φανς που έχουν παρακολουθήσει τη σειρά δεκάδες φορές σε επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και που συνέβαλε στην αναβίωση της αισθητικής των 90s με έντονο το αμερικάνικο στοιχείο. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, πολλές από τις στιλιστικές επιλογές των πρωταγωνιστριών θεωρούνται σύγχρονα τρεντς της φετινής χρονιάς. Από τα λευκά τοπς μέχρι τις σαλοπέτες όλα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιδείξεις μόδας, στις βιτρίνες των καταστημάτων αλλά και στα instagram accounts διάσημων street style influencer. Αν θες λοιπόν και εσύ να τηλεμεταφερθείς νοερά στο γραφικό μωβ σαλόνι της Monica, σου έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη λίστα με τα διαχρονικά αυτά outfits που θα φοράς κάθε μέρα και θα κλέψουν την παράσταση το φετινό καλοκαίρι.

Σαλοπέτα με λευκό μπλουζάκι
Κολλητά λευκά μπλουζάκια, συνήθως cropped ή φανεκάλια, σε συνδυασμό με jean σαλοπέτες είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές καθημερινού styling για πάνω από 2 δεκαετίες. Μέσω των model off duty looks του σήμερα αλλά και της κουλτούρας του thrifting έχουν επιστρέψει και κατακλύσει τα social media. Η Elsa Hosk έχει επιλέξει μια ριγέ σαλοπέτα με Chanel αξεσουάρ και ένα λευκό tube top από μέσα.

Λευκό πουκάμισο με mom jeans
Η υπογραφή της Monica, με διαφορά η ιέρια του καθημερινού στιλ σε σχέση με την υπόλοιπη παρέα, δίνει το σύνθημα. Ένα instagram approved κομμάτι που ανάλογα με το στιλ σου μπορείς να υιοθετήσεις με δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς και που οι
 street style influencers επιλέγουν καθημερινά και μας κάνουν να αναρωτηθούμε αφού η άνεση είναι αυτό που αναζητάμε καθημερινά, γιατί να λείπει από τα ρούχα μας; Η Claire Rose το αναβαθμίζει με ένα navy blazer και τα πολυαγαπημένα σε όλους loafers.

Ριγέ γαλάζιο πουκάμισο 
Με το preppy style να κρατάει τα ηνία στο φετινό μας moodboard, το ριγέ πουκάμισο είναι μια κλασική επιλογή workwear που δεν μπορεί να σε απογοητεύσει. Άλλο ένα must have και για το καλοκαίρι, καθώς μπορείς να το συνδυάσεις με μια μάξι φούστα για μια πιο ανάλαφρη εμφάνιση, όπως έχει κάνει η Matilde Djerf αφήνοντας κάποια κουμπάκια ανοιχτά.

Ζακέτες με κουμπάκια 
Μια τάση που εδραιώθηκε μέσω του Γάλλου σχεδιαστή Jacquemus και αντιγράφηκε από πάμπολλα fast fashion brands. Οι ζακέτες με κουμπάκια ήταν σήμα κατατεθέν των 90s, καθώς μπορούσαν να φορεθούν από το γραφείο το πρωί μέχρι τη βραδινή έξοδο ανάλογα με το styling. Η γαλλίδα influencer Jeanne Damas, τα προτιμάει σε έντονες αποχρώσεις, πάνω από φορέματα, με ψηλόμεσα τζιν αλλά μέχρι και πάνω από μαγιό.

Little black dress
Τα mini αλλά και micro dresses ήταν η πρώτη επιλογή της Rachel σε κάθε επεισόδιο. Το μαύρο μισκροσκοπικό φορεματάκι είναι μια διαχρονική επιλογή μονόδρομος γιια all-day εμφανίσεις που πάντα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση. Mπορείς να το συνδυάσεις με loafers, σανδάλια ή ψηλές μπότες (ναι φοράμε μπότες το καλοκαίρι) για μια πιο βραδινή εμφάνιση αντίστοιχα. Η Franziska Nazarenus έχει φορέσει μια πολύ girly εκδοχή με ένα διακριτικό kitten heel.

Barbiecore
Ένα από τα μεγαλύτερα trend των τελευταίων χρόνων που αναδείχθηκε μέσα από το Tik Tok, ή αλλιώς ο παράδεισος του ροζ, είναι το Barbicore, δηλαδή το να ντύνεσαι σαν τη διάσημη κούκλα, και ποιος θα μπορούσε να το φορέσει καλύτερα από την Phoebe; Μια παιχνιδιάρικη τάση που θα αναδείξει τη θηλυκή αλλά και σικ σου πλευρά, όπως αυτό το tweed καρό φόρεμα. Ένα αντίστοιχο tweed καρό blazer του οίκου Chanel επέλεξε και η Margot Robbie, που είχε πρωτοφορέσει η Claudia Schiffer το 1996, στο αεροδρόμιο με μια ροζ βαλίτσα ολοκληρώνοντας ένα τέλειο barbie look.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice