Summer shoe trends 2023
Ⓒ Instagram
Fashion

Αυτά είναι τα παπούτσια που διαλέξαμε για το καλοκαίρι 2023

5 τάσεις στα καλοκαιρινά μας παπούτσια που θα φορεθούν πολύ

Summer shoe trends 2023: Οι τάσεις παπουτσιών που έχουν κυριαρχήσει το φετινό καλοκαίρι

Ανάμεσα στα καλύτερα συναισθήματα του καλοκαιριού είναι εκείνη η στιγμή που αρχίζουμε να φοράμε τα καλοκαιρινά μας σανδάλια. Είναι η εποχή που κάθε περίσταση σηκώνει ένα πεδιλάκι ή ακόμη και σαγιονάρες. Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, κάθε χρόνο κυκλοφορούν στην αγορά εκατοντάδες απαίσια σανδάλια, ικανά να σε κάνουν να ξενερώσεις εντελώς με το trend.

Ευτυχώς φέτος, τα περισσότερα σανδάλια, τα πέδιλα και οι σαγιονάρες που είναι στην μόδα έχουν ένα διαχρονικό χαρακτήρα. Κάποια από αυτά μπορεί να τα έχεις ήδη στη συλλογή σου από την προηγούμενη σεζόν και αυτό είναι η απόδειξη ότι έκανες μια έξυπνη επιλογή.

Thank God, επιστροφή στον μινιμαλισμό 

Δεν υπάρχει κάτι πιο διαχρονικό από τον μινιμαλισμό, οπότε τα απλά παπούτσια έχουν φέτος την τιμητική τους. Πολλά από όσα κυκλοφορούν θυμίζουν σανδάλια εποχής με λεπτά λουράκια και πολυτελή υλικά. Τα Oran Sandals, τα οποία είναι βασισμένα στο πρότυπο της Hermès και είναι ήδη παντού, είναι ένα παράδειγμα της κυριαρχίας της μίνιμαλ τάσης αυτή τη σεζόν.

Modern mules: Τα mules όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί 

Τα mules επέστρεψαν, αλλά όχι όπως τα ξέραμε. Αντί για τις ογκώδεις -και συχνά κακόγουστες- εκδοχές που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, βλέπουμε πλέον την πιο εκλεπτυσμένη τους πλευρά, η οποία τα καθιστά ιδανικά για τις βραδινές βόλτες του καλοκαιριού. 

Τα Flatforms έχουν κάνει πάλι take over  

Τα flatform ήταν τάση και πέρυσι το καλοκαίρι όποτε, αν έχετε ήδη επενδύσει σε ένα ζευγάρι, θα παραμένετε trendy και φέτος. Μάλιστα, τα flatform flip flops είναι η καλύτερη λύση για να κάνεις τα πρωινά ψώνια με άνεση και μετά να πας κατευθείαν για καφέ στην παραλία.

Τον χειμώνα δεν τον θέλω, θέλω ψάθινο… σανδάλι

Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι στην μόδα η ψάθα, αλλά ούτως η άλλως ψάθα και καλοκαίρι πάντα πήγαιναν μαζί. Από την τσάντα και το καπέλο, η ψάθινη υφή πέρασε στο παπούτσι και φέτος είναι σίγουρα trend. Αυτή τη στιγμή στην αγορά μπορείς να βρεις εξαιρετικές ψάθινες παντόφλες, αλλά ένα ζευγάρι κομψές ψάθινες εσπαντρίγιες με ένα ασορτί σετ είναι αυτό που σίγουρα αξίζει να αγοράσεις για να απογειώσεις το καλοκαιρινό σου στυλ.

JIMMY CHOO sandals
ⓒ My theresa

Η παλέτα του καλοκαιριού: Καφέ, καφέ και πάλι καφέ  

Οι καφέ αποχρώσεις ήταν κυρίαρχες σε όλες τις πασαρέλες άνοιξη/καλοκαίρι 2023, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το χρώμα έχει επικρατήσει σε όλες τις πτυχές της μόδας, από φορέματα υψηλής ραπτικής μέχρι τσάντες και, τώρα, και σανδάλια. Είναι εξίσου ευέλικτο με το μαύρο, αλλά λιγότερο σκληρό, όποτε συνδυάζεται εύκολα με πολλά περισσότερα καλοκαιρινά outfits.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice