Summer Work Outfits: Ιδέες για καλοκαιρινά σύνολα ιδανικά για τη δουλειά
© Instagram
Fashion

Πώς να παραμείνεις κομψή στη δουλειά στους 40 °C

Με αυτά τα 5 κομμάτια στη ντουλάπα αντιμετωπίζεις τη ζέστη με μεγαλύτερη ψυχραιμία

Summer work outfits: Ιδέες για καλοκαιρινά σύνολα ιδανικά για τη δουλειά 

Μέσα Ιούλη, Αθήνα. Είναι πρωί και εσύ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά με το κλιματιστικό να καίει στο 19. Διαλέγεις να φορέσεις κάτι ελαφρύ και δροσερό, που να ταιριάζει όμως στο concept του γραφείου. Βγαίνεις από την είσοδο του σπιτιού σου κομψή για να ξεκινήσεις την μέρα σου, τίποτα όμως δε σε είχε προετοιμάσει για τι σε περιμένει. Το θερμόμετρο δείχνει 36 βαθμούς Κελσίου. Πολύ γρήγορα χάνεις την ψυχραιμία σου, καθώς αισθάνεσαι τα μαλλιά και τα ρούχα σου να κολλάνε πάνω σου. Δυστυχώς δεν έχεις την επιλογή να γυρίσεις σπίτι, να βάλεις το μαγιό και να την κάνεις για την κοντινότερη παραλία.

Μπορεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα να είναι αρκετά δύσκολο να βρεις τι στο καλό να φορέσεις στη δουλειά για να νιώθεις άνετη, σίγουρη και συγχρόνως να μην υποφέρεις από τη ζέστη. Μέχρι να έρθει η στιγμή που το μόνο που θα χρειάζεται να φορέσεις είναι ένα παρεό, μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή τη συνθήκη ως μια στιλιστική πρόκληση.

Ξεκινώντας, είναι πολύ σημαντικό να έχεις οργανώσει μια ντουλάπα από ρούχα, ικανά να σε κρατήσουν κουλ, όσο και αν ανέβει ο υδράργυρος. Δεν χρειάζεσαι πολλά, παρά μερικά από τα λεγόμενα basics, τα οποία να μπορείς να συνδυάσεις με διαφορετικούς τρόπους. Έτσι, όχι μόνο θα είσαι κομψή, αλλά θα απαλλαχθείς και από το άγχος της επιλογής του σωστού outfit κάθε πρωί.

Η παρακάτω λίστα, εμπνευσμένη από την chic πλευρά του διαδικτυακού -και όχι μόνο- κόσμου, περιλαμβάνει μερικές προτάσεις από ελαφριά, -πολλά από αυτά λευκά- και δροσερά κομμάτια, που όμως (Τhank God) δεν «διαφανίζουν». Πολλά από αυτά μπορούν με μια διαφορετική προσέγγιση να φανούν χρήσιμα και όταν είσαι εκτός γραφείου, όταν βγεις για ποτό το Σαββατόβραδο ή ακόμα και όταν τελικά πατήσεις το πόδι σου στο νησί.

Λευκό πουκάμισο


Λίγα κομμάτια είναι τόσο σημαντικά σε μια γκαρνταρόμπα όσο το λευκό πουκάμισο, και για φέτος οι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει αυτό το basic κομμάτι με πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις. Αγαπημένη μας; Φυσικά αυτή του οίκου Valentino, το οποίο φόρεσε η Κaia Gerber.

Λινή φούστα

Η λινή φούστα είναι ίσως μια από τις πιο ιδανικές επιλογές για office look το καλοκαίρι. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις φαίνονται πάντα ακριβές, ειδικά όταν συνδυάζονται με κάποιο σετ τοπ.

Χαλαρό φαρδύ παντελόνι

Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα ωραίο στα φαρδιά παντελόνια. Κλασικά, κομψά και άνετα, ικανά να σας κάνουν να νιώθετε πάντα καλά. Τα καλοκαιρινά υφάσματα τους δίνουν ένα ακόμη ακόμη πλεονέκτημα, καθώς πολύ συχνά μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς σαν να φοράς πιτζάμες.

Πουκάμισοφόρεμα 

Από αυτά με καθαρές γραμμές και κρυφά κουμπιά, μέχρι εκείνα που διαθέτουν όγκους, πιέτες και στάμπες, φέτος υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία shirt-dresses που έχουν κάνουν να αυτό το κομμάτι-κλειδί μιας γκαρνταρόμπα πιο διασκεδαστικό από ποτέ.

Πάντοφλες

Δεν υπάρχει πιο δροσερό παπούτσι από την παντόφλα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείς να φορέσει παντόφλες και σανδάλια και στο γραφείο. Είναι απλώς προτιμότερο να επιλέξεις κάποια δερμάτινη εκδοχή τους ή και τις διάσημες Birkenstock σε μια τις trendy καφέ αποχρώσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice