Sneakers trend
© Instagram
Fashion

Αυτά είναι τα 5 sneakers που φοράνε τα it girls αυτή τη στιγμή

Αξίζουν όλο τον ντόρο

Sneakers: Η adidas, η Onitsuka Tiger και η ASICS έχουν τα αθλητικά παπούτσια που θα μπουν στη λίστα μας για φέτος.

Κάποτε, τα «χοντρά» ρετρό sneakers ήταν κοινωνικά αποδεκτά μόνο στο γυμναστήριο, ενώ τα hiking αθλητικά παπούτσια αφορούσαν μόνο όσους έκαναν ορειβασία. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες τάσεις, τα athletic ή όπως αποκαλούνται από πολλούς: «ugly sneakers», είναι μέρος της γκαρνταρόμπας των πιο στιλάτων it girls αλλά και των πιο κομψών celebrities. Λίγο η τεράστια επίδραση του streetwear και των αθλητικών brands στη μόδα, λίγο και η ανάγκη μας προς την άνεση, πλέον επιλέγουμε άνετα sneakers παρά οποιοδήποτε άλλο στιλ παπουτσιού.

Και με αυτή την αυξανόμενη δημοτικότητα, εκτός από νέα σχέδια, έχουν έρθει πολλές επανεμφανιζόμενες τάσεις στα αθλητικά παπούτσια που γίνονται άμεσα μανία. Για παράδειγμα, το 2020-21, είδαμε την άνοδο του κινήματος «Dad shoe» και της New Balance, με την εταιρεία να επανεφευρίσκει πλήρως τον εαυτό της ως το παπούτσι για κάθε «off-duty» μοντέλο και street look. Εν τω μεταξύ, φέτος βλέπουμε παντού στο Instagram feed μας, την επιστροφή των Adidas Samba και Gazelle, όπως και κάποιες πιο «anti fashion» εταιρείες όπως η Onitsuka Tiger, Salomon και Asics. Φοριούνται με κάθε σύνολο και με κάθε δυνατό τρόπο, χωρίς δισταγμούς. Δείτε αναλυτικότερα παρακάτω τα must σχέδια και κάποια tips για να τα απογειώσετε στιλιστικά.

adidas Samba

Αρχικά, σχεδιάστηκαν το 1940 για τους ποδοσφαιριστές. Τώρα, είναι ένα από τα viral sneaker της χρονιάς που κάνει χαμό στα social -και όχι άδικα. Είναι cool, άνετα και λόγω της «low top» γραμμής τους, ταιριάζουν υπέροχα με φαρδιά jeans, φούστες αλλά και τα πιο αυστηρά tailored παντελόνια. Είναι επίσης η απάντηση στο ιδανικό αθλητικό παπούτσι γραφείου, μιας και δείχνουν chic, καθώς διατηρούνται εύκολα καθαρά λόγω των υλικών τους. Προτείνουμε να τα αγοράσετε αμέσως αν τα βρείτε γιατί συνήθως είναι sold out.

adidas Gazelle

Αγαπημένα, διαχρονικά και πάντα στιλάτα, τα Gazelle παραμένουν στην πρώτη γραμμή των sneakers που μπορείτε να φοράτε κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι έγιναν trend από τα outfits πολλών fashion influencers, τα εύσημα πρέπει να αποδωθούν στον κ. Harry Styles, ο οποίος τα φορούσε σχεδόν σε ολόκληρη την περιοδεία του «Love on tour», αλλά και στα τελευταία βραβεία Grammy. Φορέστε τα με τα πάντα και τολμήστε τα σε ένα statement χρώμα όπως κόκκινο ή κυπαρισσί.

Onitsuka Tiger Mexico 66

Τα Sambas είναι το Nο1 trend αυτή τη στιγμή. Αν όμως ψάχνετε κάτι ακόμα πιο φρέσκο, ώστε να είστε ένα βήμα μπροστά για αυτή τη σεζόν, σκεφτείτε τα Mexico 66 του ιαπωνικού brand Onitsuka Tiger. Τα συγκεκριμένα ρετρό sneakers φοριούνται από τα πιο «ψαγμένα» fashion girls του TikTok και Instagram, αλλά και από μοντέλα όπως η Kaia Gerber. Το μαύρο ζευγάρι είναι κλασικό, αλλά η έκδοση σε κίτρινο και μαύρο είναι αυτή που ξεχωρίζει, καθώς δίνει μια χρωματική πινελιά ακόμα και στα πιο ουδέτερα looks. Αν αναρωτιέστε που τα έχετε ξαναδεί, ήταν τα αθλητικά που συμπλήρωσαν την iconic κίτρινη «στολή» της Uma Thurman στο Kill Bill.

Salomon Lab XT-6

Μετά τα άνετα αθλητικά για τρέξιμο, οι φετινές τάσεις στα sneakers γιορτάζουν τα «hiking» styles. Ποια είναι αυτά; Αθλητικά με «ενισχυμένα» σχέδια και υλικά όπως τα Lab XT-6 της Salomon, τα οποία προορίζονται για πεζοπορία, και πιθανόν φορούσε ο μπαμπάς σας στα 90s. Τώρα βέβαια τα βλέπουμε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, συνδυασμένα με δερμάτινες καμπαρντίνες ακόμα και girly φορέματα. Αγαπημένα και των Bella Hadid, Hailey Bieber και Emily Ratajkowski, τα Salomon Lab XT-6 με το ιδιαίτερο μπροστινό δέσιμο και την gel τρακτερωτή σόλα, ολοκληρώνουν υπέροχα ένα street ντύσιμο που ξεχωρίζει.

Asics Gel Kayano 14

Το απόλυτο αθλητικό παπούτσι του Y2K και ένα από αυτά που ίσως είχατε στην ντουλάπα σας για το γυμναστήριο. Είναι ρετρό, ογκώδες και διαθέτει μια gel σόλα για επιπλέον στήριξη και προστασία. Τελευταία, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε στα πόδια πολλών influencers και celebrities όπως η Camille Charriere και Hailey Bieber (sorry σε όσους τα λάτρεψαν πριν γίνουν viral) και δίνουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στα πιο chic σύνολα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice