Lazy Girl Aesthetic: Μερικές το προτιμούν απλό
© thecelebrityfinder/Bauer-Griffin/GC Images, Valentina Frugiuele/Getty Images, Edward Berthelot/Getty Images)
Fashion

Lazy Girl Aesthetic: Μερικές το προτιμούν απλό

Το φθινοπωρινό τρεντ που απλοποιεί τη ζωή 

Lazy Girl Aesthetic: Η αισθητική που κυριαρχεί στο TikTok και θέλει το ντύσιμο απλό, πρακτικό, «τεμπέλικο».

Σε μια εποχή που άρχισαν τα κρυάκια και ο καιρός σε προδιαθέτει το πρωί να μείνεις λίγο ακόμα στο κρεβάτι και όχι να πεταχτείς εύχαρης και να αρχίσεις να ντύνεσαι για τη δουλειά, η αισθητική lazy girl, του «τεμπέλικου κοριτσιού» δηλαδή, είναι το πιο ταμάμ τρεντ. Λίγο πριν πέσεις σε χειμερία νάρκη και αρχίσεις να καλύπτεις την ελέω καιρού δυσθυμία σου κάτω από puffer jackets και παλτά, μπορείς να επιδείξεις μια κάποια δημιουργικότητα στο ντύσιμο.

Lazy Girl Aesthetic: Μερικές το προτιμούν απλό
Η Τζίτζι και η Μπέλα Χαντίντ σε δρόμο της Νέας Υόρκης © Gotham/GC Images

Στην πραγματικότητα, η lazy girl αισθητική δεν σημαίνει ούτε τεμπελιά ούτε φοράω ό,τι βρίσκω πρόχειρο. Με βάση τον γνωστό μύθο του Αισώπου, σε θέλει κάτι ανάμεσα στον τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Η lazy girl είναι η απόλυτη αισθητική της αστικής καθημερινότητας. Πρόκειται για το στιλ της αβίαστης κομψότητας, του επιμελώς ατημέλητου, που αποφεύγει τα στιλιστικά ξεσπάσματα και τις in fashion εκκεντρικότητες. Το λες και casual chic άνετα.

Lazy Girl Aesthetic: Μερικές το προτιμούν απλό
© Valentina Frugiuele/Getty Images

Το τρεντ απαιτεί μια κάποια σκέψη και οργάνωση από πριν. Εκείνα τα πρωινά που βαριέσαι τη ζωή σου, αντί να ατενίζεις με τις ώρες την ντουλάπα σου και να προσπαθείς να σκεφτείς τι ταιριάζει με τι χάνοντας λεπτά ύπνου ή χουζουρέματος, έχεις στην άκρη μερικά συγκεκριμένα κομμάτια τα οποία τα συνδυάζεις μεταξύ τους σε δευτερόλεπτα. Ποια είναι αυτά; Τα κλασικά, χρηστικά basics: τα τζιν παντελόνια σου, κάποια φλισάκια, τα μάλλινα πουλοβεράκια σου, ό,τι oversized διαθέτει η γκαρνταρόμπα σου, μερικά φλατ ζευγάρια παπούτσια, λόφερς ή μποτάκια. Ποια είναι out; Τα στενά ρούχα, τα ρούχα με πολλά κουμπιά ή αυτά που τσαλακώνονται εύκολα, τα ντελικάτα υφάσματα, οι γόβες στιλέτο και γενικώς τα ψηλά τακούνια. 

Lazy Girl Aesthetic: Μερικές το προτιμούν απλό
© Edward Berthelot/Getty Images

Η γοητεία της lazy girl aesthetic κρύβεται στην απλότητα. Ένα τζιν συνδυάζεται πανεύκολα με οτιδήποτε, με πουλόβερ, με πουκάμισο, με γιλεκάκι, με bomber jacket. Το ίδιο και μια μακριά φούστα, ακόμα και σατέν, που είναι της μοδός φέτος. Στα πόδια κολλάνε μπαλαρίνες ή αθλητικά ή μπότες. 

Η ιδιαιτερότητα της αισθητικής του «τεμπέλικου κοριτσιού» έγκειται αφενός στην αβίαστη αυτοπεποίθηση που αποπνέει και αφετέρου στο ότι «περνάει» σε κάθε είδους δραστηριότητα, από το οκτάωρο του γραφείου έως την έξοδο για ποτάκι, αλλά και σε κάθε είδους καιρό, από τα χειμωνιάτικα πρωινά μέχρι τα ηλιόλουστα μεσημέρια των 25 βαθμών. Φρέσκο και ανέμελο, το «τεμπέλικο κορίτσι» χωροθετείται με καμάρι στην καθημερινή ζωή του φθινοπώρου για να νομιμοποιήσει τη χαλαρότητα και την άνεση. Πώς να το κάνουμε, μερικές το προτιμούν απλό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice