Oversized blazer: Πώς να το συνδυάσεις
Photo by Edward Berthelot on Getty Images
Fashion

Oversized blazer: Πώς να το συνδυάσεις με απόλυτη επιτυχία

Από καθημερινές εμφανίσεις έως party dressing, τα boxy σακάκια επιστρέφουν δυναμικά το φετινό χειμώνα

Oversized blazer: 6 τρόποι να το εντάξετε στις καθημερινές σας εμφανίσεις τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 23-24.

Οι oversized σιλουέτες μπήκαν στη μηχανή του χρόνου, ταξίδεψαν από τα 80s στο σήμερα, αποκτώντας μια περίοπτη θέση στη γκαρνταρόμπα μας. Οι oversized γραμμές εκτός από παντελόνια, όπως τα slouchy και baggy jeans, έχουν επεκταθεί και στα σακάκια, τα οποία αποτελούν το απόλυτο κομμάτι της σεζόν. Τα boxy blazer με έντονους, τετραγωνισμένους ώμους και καθαρές γραμμές κυριαρχούν στις πασαρέλες της φετινής χειμερινής σεζόν αλλά και στο street style. Το αγαπημένο item του Yves Saint Laurent για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 23-24 είναι το XXL σακάκι που φοριέται από το πρωί έως το βράδυ, αναβαθμίζοντας όλα τα outfits. Παρακάτω θα δείτε 6 τρόπους που μπορείτε να το συνδυάσετε όπως οι αγαπημένες μας fashionistas, για καθημερινά αλλά και εντυπωσιακά outfits.

Σε total denim look
Το total denim γενικά το αγαπάμε πολύ γιατί μας διευκολύνει πάντα. Δεν χρειάζεται να συνδυάσουμε πολλά χρώματα και υφές και έτσι είναι δύσκολο να πάει κάτι στυλιστικά λάθος. Η παγίδα βρίσκεται όμως στο πώς θα κάνουμε το outfit να ξεχωρίσει. Ένα oversized denim jacket και λίγα χρωματιστά αξεσουάρ, όπως ένα εκκεντρικό sneaker θα κάνει την εμφάνισή σας πολύ πιο κουλ και ιδιαίτερη.

Πάνω από τζιν με t-shirt 
Ένας κλασικός συνδυασμός που επιλέγουν οι Γαλλίδες για τις καθημερινές τους εμφανίσεις και φαίνονται πάντα καλοντυμένες, είναι το τζιν με ένα απλό t-shirt και ένα oversized σακάκι. Συνδυάστε το με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες ή mary janes για πιο σικ και σοφιστικέ καθημερινή εμφάνιση, κατάλληλη για το γραφείο.

Σετ με παντελόνι ως κοστούμι  
Άλλο ένα businesswear είναι το κοστούμι με σακάκι με έντονους ώμους. Μια ανδρόγυνη επιλογή, παντός καιρού, που φοριέται με φανελάκι έως ζιβάγκο ανάλογα με την εποχή. Το πρωί μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ουδέτερο sneaker και το βράδυ να αλλάξετε σε ένα ζευγάρι γόβες για πιο glam εμφάνιση.

Σαν μίνι φόρεμα
Ένα αρκετά XXL blazer μπορεί να φορεθεί και ως φόρεμα, όπως προτείνει στην φωτογραφία και το απόλυτο it girl αλλά και ιέρεια του oversized, Matilda Djerf. Aποτελεί κομμάτι–κλειδί για το βραδινό ντύσιμο, καθώς o όγκος του φέρνει την τέλεια ισορροπία με το υπόλοιπο σύνολο και το καθιστά ιδανικό για extravagant εμφανίσεις, που όμως δεν στερούνται την κομψότητα.

Πάνω από μάξι φόρεμα
Όπως παρατηρούμε και στο street style, το boxy blazer φοριέται κυρίως ως πανωφόρι δημιουργώντας ιδιαίτερες οπτικές αντιθέσεις. Ιδανικό για day to night εμφανίσεις, ταιριάζει τέλεια με silk dresses και φούστες και αναβαθμίζει πανεύκολα ακόμη και τα πιο απλά look.

Με φόρμα και Uggs
Παράλληλα, κοινό έχουν αρχίσει να αποκτούν και πιο casual chic συνδυασμοί όπως φούτερ με σακάκι ή με φόρμα και uggs. Εκτός από πρώτη επιλογή του street style λόγω άνεσης και ευκολίας, αντίστοιχους συνδυασμούς που εξελίσσουν απλά καθημερινά αθλητικά outfits έχουν υιοθετήσει και διάφοροι μεγάλοι οίκοι όπως ο Miu Miu.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice