Ο Matthew Williams φεύγει από τον Givenchy
© Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Fashion

Ο Matthew Williams φεύγει από τον Givenchy

Ποια τα ονόματα των σχεδιαστών που ακούγονται για τη διαδοχή του

Givenchy: Ο παρισινός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση του δημιουργικού διευθυντή Matthew Williams.

Ο Matthew Williams αποχωρεί από τον Givenchy μετά από τριάμισι χρόνια στον θώκο του creative director, σύμφωνα με λακωνική ανακοίνωση του παρισινού Οίκου. 

Ο Οίκος Givenchy, που ανήκει στην LVMH, προσέλαβε τον Williams σε δύσκολους καιρούς: η πανδημία περιόρισε την προβολή του δημιουργικού του ταλέντου τον πρώτο καιρό της θητείας του. Οι πρώτες συλλογές του έλαβαν αντικρουόμενες κριτικές, όμως στη συνέχεια η θέση του έμοιαζε να εδραιώνεται στο δημιουργικό πόστο.

Ωστόσο, το μήνυμα του Οίκου με τον Williams υπήρξε κάπως ασαφές: μετά από την γοτθική αισθητική του Riccardo Tisci και το κλασικό όραμα της Clare Waight Keller, ο Givenchy πιθανότατα χρειαζόταν μια πιο ξεκάθαρη αντίληψη, καθώς και μεγαλύτερες επενδύσεις από τη μητρική LVMH, προκειμένου να ανταγωνιστεί με ανάλογα brands, όπως η Celine και η Loewe, που αναπτύχτηκαν με γοργούς ρυθμούς.

Ενώ η LVMH δεν κοινοποιεί σε γενικές γραμμές τους τζίρους των επωνυμιών που της ανήκουν, οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο Givenchy δεν έφερε τα αναμενόμενα έσοδα.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής έγινε γνωστός από τα σχέδιά του που φορέθηκαν από καλλιτέχνες όπως ο Kanye West προτού ιδρύσει τη δική του εταιρεία, την 1017 Alyx 9SM, το 2015. Γνωστός για την κομψή του αισθητική στο streetwear, συνδυάζει την υψηλή ραπτική και την παράδοση του Givenchy με μεταλλικές και βιομηχανικές πινελιές και το πανκ στιλ του. Ο Williams πρόσφατα εξασφάλισε έναν νέο επενδυτή από το Χονγκ Κονγκ για την Alyx.

Όσο για τα σχέδια διαδοχής, γνώστες του κλάδου στοιχηματίζουν ότι τη θέση του Williams θα αναλάβει η Sarah Burton, που αποχώρησε από τον Οίκο Alexander McQueen. Ελεύθεροι από συμβόλαια είναι ακόμα ο Alessandro Michele και ο Riccardo Tisci. Μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος, τις συλλογές του Givenchy θα σχεδιάζει το studio team του Οίκου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice