6 τρόποι για να πετύχεις το απόλυτο après ski look
© Instagram @chiaraferragni
Fashion

6 τρόποι για να πετύχεις το απόλυτο après ski look

Ιδέες για outfit που θα σε κρατήσουν ζεστή και κομψή

Après ski look: 6 συμβουλές για να είσαι ζεστή και μοδάτη στα χιόνια 

Τώρα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει κατακόρυφα, το ενδεχόμενο του χιονιού στην πόλη αλλά και τα ταξίδια σε χειμερινούς προορισμούς με λευκά τοπία έχει αρχίσει να μας απασχολεί όλο και περισσότερο. Αντίστοιχα τα χιονοδρομικά έκαναν το ντεμπούτο τους για τη φετινή σεζόν προ λίγων ημερών και μας προσκαλούν σε ξέφρενα Σαββατοκύριακα στις ορεινές περιοχές της χώρας. Μια τέτοια εκδρομή όμως χρειάζεται και την αντίστοιχη ένδυση (είναι αμαρτία να ψάχνεις και εκεί τι θα βάλεις). Τα κομψά après ski σύνολα, που μεσουράνησαν στα 80s, είναι από τους κύριους λόγους που η δραστηριότητα αυτή απέκτησε τόσο φανατικό κοινό, αποτελώντας παράλληλα και δείγμα status.

Τι είναι στην ουσία όμως το après ski στιλ; Είναι τα ρούχα που φοράς απόλυτα και μόνο στο σκι ή όπου έχει χιόνι; Κάπου εκεί ξεκινάει το debate αλλά καθώς το street style υποστηρίζει ήδη το après ski στυλ εκτός χιονοδρομικών, εμεις πιστεύουμε πως με την πρώτη νιφάδα μπορείς να φορέσεις τα πουπουλένια σου μπουφάν και τα μάλλινα σου πουλόβερ. Παρακάτω θα βρεις 6 συμβουλές για είσαι πάντα ζεστή και κομψή όσο κατεβαίνεις την βουνοπλαγιά ή απλά πίνεις τη ζεστή σου σοκολάτα στο σαλέ.

Δημιούργησε μια βάση κάνοντας σωστό layering 
Το κυριότερο και πιο προφανές είναι τα ρούχα που θα πάρεις μαζί σου σε αυτή την εξόρμηση να μπορούν να παγιδεύουν τη θερμότητα, για αυτό πρέπει να σκεφτείς πρακτικά αφού σε κανέναν δεν αρέσει να τουρτουρίζει όλη την ημέρα. Τα layers είναι το Α και το Ω του après ski στιλ και ένας πρακτικός μεν, στιλιστικά ενδιαφέρων δε, τρόπος να κάνεις τα σύνολά σου πιο ζεστά και εντυπωσιακά. 

Υιοθέτησε μονόχρωμα looks
Ξέρουμε ότι όταν μιλάμε για τα ρούχα του ski, μπαίνεις σε πειρασμό να φορέσεις ό,τι πιο sporty, γιατί φαίνεται απίστευτα cool στα περιοδικά. Η μονοχρωμία όμως είναι με διαφορά η πιο σικάτη επιλογή. Ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά και λέξεις όπως μπατόν ή σλάλομ σου δεν σου είναι γνώριμες, η έννοια της φόρμας του ski θα σου είναι εξίσου άγνωστη. Η ολόσωμη φόρμα σμιλεύει τη σιλουέτα και δημιουργεί το απόλυτο aprés-ski look αποτελώντας την πιο σέξυ αλλά και άνετη λύση.

Απόφυγε τα υπερβολικά skiwear κομμάτια
Τα ρούχα του σκι συνήθως έχουν πολύ έντονες αποχρώσεις που ξεφεύγουν από την έννοια του εκκεντρικού - και όχι δεν είναι colour blocking να φοράς λαχανί με μωβ μπουφάν και πορτοκαλί παντελόνι. Προτίμησε ένα μαύρο παντελόνι του σκι και συνδύασέ το με ένα απλό και ζεστό τοπ είτε σε έντονη απόχρωση, αν θέλεις λίγο χρώμα, είτε στους ίδιους τόνους.

Επένδυσε σε ένα πανωφόρι
Τα statement πανωφόρια, όπως οι γούνες, τα shearling παλτό, αλλά και τα oversized puffer είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχεις ένα μοναδικό look όταν κάνει κρύο, γιατί ας μην ξεγελιώμαστε συνήθως μόνο αυτό παρατηρούν όλοι. Το jacket της χρονιάς είναι το φουσκωτό, ζεστό μπουφάν με χρώμα, απαραίτητο για το χιόνι γιατί κατεβαίνοντας τις πίστες θα είσαι ευέλικτη αλλά και απόλυτα προστατευμένη από το κρύο.

Διασκέδασε φορώντας μπότες χιονιού
Όσο δεν φοράς τις μπότες του σκι - που μεταξύ μας θα είναι την περισσότερη ώρα γιατί δεν αντέχονται- μην χαραμίσεις τις καλές δερμάτινες μπότες σου στο χιόνι. Αντίθετα, επένδυσε σε ένα ζευγάρι αδιάβροχες μπότες με σόλα από λάστιχο, όπως οι πολύ μοδάτες «Moon Boots» που λατρεύουν όλες οι fashionistas. Επίσης ξέχασε το μύθο ότι οι γούνινες μπότες τύπου ugg είναι κατάλληλη επιλογή, γιατί μόλις βραχούν, μόνο ζεστή και stylish δεν θα νιώθεις!

Επίλεξε εκκεντρικά αξεσουάρ
Για ένα ολοκληρωμένο εντυπωσιακό aprés ski look πρέπει να συμπεριλάβεις χειμωνιάτικα αξεσουάρ στις εμφανίσεις σου, όπως σκουφάκια, κασκόλ, γάντια, γούνινα καπέλα ή μια μπαλακλάβα, που θα σου φτιάξουν ακόμα περισσότερο την διάθεση. Εκτός από το styling είναι άκρως πρακτικά γιατί κρατούν τα άκρα σου ζεστά ώστε να μπορέσεις να απολάυσεις ακόμα περισσότερο το χιόνι. Τελική πινελιά; Φυσικά, ένα oversized ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Σε μορφή μάσκας, με φακούς-καθρέφτες ή με ιδιαίτερο κοκκάλινο σκελετό, τα γυαλιά θα προστατέψουν τα μάτια σου από την αντηλιά και θα δώσουν στο σύνολο sporty chic χαρακτήρα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice