Coquette: Πώς να υιοθετήσετε το πιο viral trend
Instagram @bridgetwestendorf
Fashion

Coquette: Πώς να υιοθετήσετε το πιο viral trend

Βλέπετε μόνο φιογκάκια στο feed σας, να γιατί!

Πώς να υιοθετήσετε την coquette αισθητική που κατακλύζει το Tik Tok

Βλέπετε παντού φιογκάκια, πέρλες, δαντέλες, τιάρες και διάφορα άλλα πριγκιπικά αξεσουάρ και αναρωτιέστε αν οι fashionistas κάνουν δοκιμαστικό για το Μπρίτζερτον; Δεν σας αδικούμε γιατί αυτή η αισθητική που ακούει στο όνομα «coquette» έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, αφήνοντας μια ρομαντική νότα που μας αρέσει πολύ. Το όνομα έρχεται από τον 18ο-19ο αιώνα όπου με τη γαλλική λέξη «coquette»  χαρακτήριζαν τις γυναίκες με θηλυκότητα και δυναμισμό που φρόντιζαν πάντα την εμφάνισή τους. Η τάση είναι επηρεασμένη όμως και από pop είδωλα όπως η Lana Del Rey ή η Madison Beer αλλά και τηλεοπτικές σειρές όπως το Bridgerton και το Downton Abbey. 

Πώς να ντυθείς σαν coquette
Τρεις λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν την coquette μόδα: χαριτωμένη, κομψή και άκρως θηλυκή! Οι fashionistas που αγαπούν όλα τα micro trends, έχουν βρει τον τρόπο ανεξαρτήτως με το αν ταιριάζει στο στιλ τους, να το εντάξουν. Για αρχή μπορείτε να προσθέσετε φιογκάκια σαν στολίδια σε όλα σας τα αξεσουάρ ακόμα και στο καλσόν ή την τσάντα σας. Μπορείτε όμως να το προσθέσετε σε μπαλαρίνες, κορσέδες, δαντελωτά μπλουζάκια, σατέν φούστες και ότι έχει vintage αισθητική και προσθέτει στο look σας έναν ανεπιτήδευτο ρομαντισμό. Μην ξεχνάτε να προσθέσετε αξεσουάρ όπως οι πέρλες ή τα κολιέ σε σχήμα καρδιάς σαν φυλαχτά. Το coquette look αν και παραπέμπει σε μια αθωότητα, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να νιώσετε σέξι υιοθετώντας το.

Πώς να πετύχετε το σωστό coquette μακιγιάζ
Το beauty look της κοκέτας περιέχει ανάλαφρες ρομαντικές μπούκλες και πάμπολλα στολίδια στα μαλλιά όπως τιάρες, φιογκάκια και στέκες. Το μακιγιάζ υιοθετεί τους ροζ απαλούς τόνους χωρίς εντάσεις. Για να το πετύχετε εφαρμόστε μπόλικο ρουζ στα μάγουλα αλλά και στη μύτη καθώς και highlighter. Για να αποκτήσετε τα «doe eyes» – μεγάλα, αθώα μάτια δηλαδή- φώτιστε το κάτω βλέφαρο του ματιού σας με λευκό μολύβι και προτιμήστε αποχρώσεις του ροζ για το καπάκι. Ολοκληρώστε με ένα έντονο ροζ gloss που θα κάνει τα χείλη σας να δείχνουν σαρκώδη. Ήδη αυτό το beauty trend έχει καταφέρει να γίνει αρκετά δημοφιλές από τους χρήστες του Tik Tok αφού το hashtag #coquette έχει πάνω από 7,2 δισεκατομμύρια προβολές, ενώ το #coquetteaesthetic πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice