Lena Terlutter
© Lena Terlutter / Instagram
Fashion

Πουά: 8 τρόποι να εντάξεις το print στα καθημερινά σου outfits

Μικρές ή μεγάλες βούλες σε φορέματα και φούστες σε όλα τα μήκη, tops και πανωφόρια

Πουά: Πώς να το εντάξεις στην ανοιξιάτικη ντουλάπα σου

Προέρχεται από τη γαλλική λέξη pois που σημαίνει αρακάς και λέγεται πως πρωτοεμφανίστηκε στη μόδα το 1926, στο μαγιό της Μις Αμερική. Από τότε είναι σχεδόν πάντα επίκαιρο, προσδίδοντας μια αίσθηση νοσταλγίας και ρομαντισμού. Το πουά μοτίβο ή αλλιώς «polka dots» έγινε σήμα κατατεθέν της Minnie Mouse από τα κόμικς και κατέκλυσε τις ντουλάπες των pin-up κοριτσιών που χόρευαν rock’n’roll. Αγαπήθηκε από θρυλικές ηθοποιούς όπως η Sophia Lauren, η Monica Bellucci ή η Aundrey Hepburn, ανάμεσά τους και η Jennifer Lawrence που το επέλεξε για την εμφάνισή της στα φετινά Όσκαρ.

Oι τρόποι που μπορεί να συνδυαστεί ποικίλουν, είτε πρόκειται για το κλασικό ασπρόμαυρο pattern είτε για πολύχρωμες βούλες πάνω σε φόρεμα, φούστα, πανοφώρι και αξεσουάρ. Παρακάτω ακολουθούν 10 τρόποι για να το εντάξεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου, σύμφωνα με τους fashion experts και τους influencers του TikTok:

Πουά: 8 τρόποι να εντάξεις το print στα καθημερινά σου outfits

1. Η μίντι φούστα

Η πουά μίντι κλος φούστα στο ασπρόμαυρο print, είναι ιδανική για τον ενδιάμεσο καιρό και μπορεί να συνδυαστεί με ένα crop top και ένα μονόχρωμο πανοφώρι για την ισορροπία.

2. Το μάξι φόρεμα σε μαύρο

Το ασπρόμαυρο μακρύ πουά φόρεμα διαχρονικά συνδυάζεται άψογα με χρυσά κοσμήματα και κόκκινες πινελιές, όπως κόκκινο κραγιόν και αξεσουάρ που δίνουν μια femme fatae αίσθηση.

3. Το πουά τοπ

Συνδυάζεται με jeans αλλά και με οποιοδήποτε παντελόνι για μια all day εμφάνιση. Στις τάσεις για τη φετινή άνοιξη είναι τα στράπλες, τα οποία δίνουν στο πουά print έναν πιο σύγχρονο αέρα.

4. Το πουά μίνι φόρεμα

Για μια πιο παιχνιδιάρικη εμφάνιση, το πουά μίνι φόρεμα μπορεί να φορεθεί τόσο με sneakers όσο και με μπότες, ακόμα και με στενά δερμάτινα jackets.

5. Σε λευκό καμβά για βραδινή εμφάνιση

@hellomolly

POV: getting dressed to go on a dinner date 😍, featuring our HELLO MOLLY Dotted Moment Satin Polka Dot Midi Dress Cream 🤍 #hellomolly

♬ original sound - Hello Molly - Hello Molly

Ανάλογα με το ύφασμα του ρούχου, για παράδειγμα σατέν, το πουά φόρεμα μπορεί να στηρίξει κατάλληλα μια βραδινή εμφάνιση. Αρκεί να προστεθούν κοσμήματα που δένουν αρμονικά με το σύνολο και φορώντας τα αντίστοιχα ψηλοτάκουνα.

6. Σεμιζιέ με χρώμα

Τα μακριά σεμιζιέ φορέματα με βούλες και χρώμα, όπως τα καφέ ή τα λαδί, σε συνδυασμό με ένα ψάθινο ή πλεκτό τσαντάκι μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό outfit για μια πρωινή ανοιξιάτικη βόλτα ή εκδρομή στην εξοχή.

7. Οι διαφάνειες

Για μια πιο sexy εμφάνιση, οι c-through πουά φούστα, με ένα ήσυχο τοπ και ένα μονόχρωμο μπέιζερ μπορεί να εντυπωσιάσει.

8. Το κουστούμι

@mariannataga

5 ways to wear your polka dot suit 🤍🖤 #fyp #tiktok #tiktokdaily #outfit #outfitideas Suit @marmade_official ✨

♬ Where Are You Now - Lost Frequencies & Calum Scott

Το πουά σετ κουστουμιού λειτουργεί πολυχρηστικά, αναδεικνύοντας μονόχρωμα σύνολα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice