GardenGirl aesthetic: Θα ’θελα να ’μουν κηπουρός

Βάλε καλάθι κι έμπα στο χορό, αν θέλεις να ακολουθήσεις το νέο trend

GardenGirl aesthetic: Το νέο trend που θέλει να φορέσουμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ της κηπουρικής.

Τι γίνεται εκεί στο TikTok και τα κορίτσια μεταμορφώνονται σε κηπουρούς (αλλά χωρίς την τσάπα ή το ποτιστήρι); Γιατί η ροή στο instagram θυμίζει ανθοέκθεση Κηφισίας; Γιατί όλο και περισσότερες φωτογραφίζονται να περπατούν μέσα στην πλάση μεθυσμένες από αρώματα και γύρη; Γιατί μια νέα aesthetic, η #GardenGirl, έρχεται να συμπληρώσει το κάδρο των trends του ανοιξοκαλόκαιρου. 

Η ανήσυχη νεολαία αφήνει στην άκρη τα κλαμπ ή τις βόλτες στην πόλη. Ή, τουλάχιστον, αφήνει στην ντουλάπα της τα αξεσουάρ και τα ρούχα για το κλαμπ και την πόλη, και φοράει τα απαραίτητα της κηπουρικής προσποιούμενη ότι θα ξεβοτανίσει. Μη φαντάζεστε ότι η Gen Z άρχισε να φυτεύει μπιγκόνιες και πανσέδες ως το καινούργιο της αγχολυτικό χόμπι. Ούτε απέκτησε ξαφνικά καμιά λαχτάρα για τη φύση, τα χώματα και τις κοπριές. Απλώς φοράει τη «στολή» του κηπουρού μιας αγροικίας όπως τη φαντάζεται από το γραφειάκι του στην urbania, γιατί ίσως βαρέθηκε τα αστικά outfits. 

GardenGirl aesthetic
© Artem Beliaikin / Unsplash

Είναι πολύ εύκολο να σκεφτούμε τι περιλαμβάνει η #GardenGirl αισθητική. Απλούστατα θυμόμαστε «Φάρμα», το ριάλιτι που στέλνει τους παίχτες του στα βουνά, τις ραχούλες, τα λαγκάδια. Ή, αν είμαστε μεγαλύτεροι σε ηλικία, πάμε σε «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» και οικογένεια Ίγκλις. Ή, στο πιο κουλτουριάρικο και «αγνό», μεταφερόμαστε σε «Περηφάνια και προκατάληψη» και βρετανική εξοχή με τα καλαμπαλίκια της.

GardenGirl aesthetic
© Jonathan Borba / Unsplash

Πρώτο και κύριο βάζουμε γαλότσες στα πόδια και ψάθινο καπέλο στο κεφάλι, και ξεκινάμε τη βόλτα μας στο δάσος, αφού κάνουμε μια πρώτη στάση στον αχυρώνα και μετά στο μποστάνι για να μαζέψουμε μπάμιες και φασολάκια (στα ψέματα, εντάξει;). Το Garden Girl δεν έχει σκοπό να λασπωθεί, ούτε καν να σκονιστεί, απλώς ντύνεται σαν να πρόκειται να λασπωθεί ή να σκονιστεί. 

Επειδή οι ζέστες έπιασαν ήδη, οι γαλότσες δεν είναι πρακτικές, οπότε οι σαγιονάρες ή τα σαμπό ή τα Birkenstock (με κάλτσα;) είναι ταμάμ. Ταμάμ είναι και τα φαρδιά τζιν, οι σαλοπέτες, τα πουκάμισα, τα λευκά βαμβακερά ρούχα με διακριτικά κεντήματα ή κοφτά, όπως οι κουρτίνες της γιαγιάς στο χωριό. 

GardenGirl aesthetic
© Tron Le / Unsplash

Τα floral prints σε φαρδιά φορεματάκια και ξυπολταρία δημιουργούν ρομαντικές φιγούρες, αν θέλεις να το παίξεις φεγγαρολουσμένη κηπουρός. Flower Power!

GardenGirl aesthetic
© Anthony Tran / Unsplash

Δύο είναι τα σημαντικά αξεσουάρ για να πετύχεις το απόλυτο #GardenGirl: το καπέλο και η τσάντα. Το καπέλο μπορεί να είναι πλατύγυρο, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί από μαντίλα δεμένη στο λαιμό τύπου τσεμπέρι. Η τσάντα είναι είτε μεγάλη πάνινη είτε καλάθι, τύπου να χωρούν το μάτσο οι ντάλιες και τα ζαρζαβατικά. Θαύμα! Υπέροχα! Μοναδικά!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice