Gucci Myconos
Gucci Myconos
Fashion

Gucci Lido: Επισκεφθήκαμε το νέο μαγαζί του ιταλικού Οίκου στη Μύκονο

Άνοιξε στην οδό Καλογερά και μοιάζει σαν να βρίσκεσαι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Gucci Myconos: Στο νέο κατάστημα βρίσκονται όλες οι διάσημες σειρές του Οίκου, ανάμεσά τους και οι περίφημες τσάντες Gucci Bamboo 1947

«Lido θα πει παραλία». Είναι πρωί Κυριακής στην ανοιξιάτικη Μύκονο και τα γαλάζια plexiglass τραπεζάκια πάνω στο εκτυφλωτικό λευκό του νέου καταστήματος Gucci με προσκαλούν. Το Gucci Lido είχε ανοίξει μόλις στην οδό Καλογερά, αφήνοντας πίσω το πρώτο κατάστημα στην οδό Μελετοπούλου. Στις αρχές Μαΐου άνοιξε και το πλήρως ανακαινισμένο κι αντίστοιχης αισθητικής κατάστημα στα Hamptons.

Gucci Myconos

«Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας» θα μου πει ο ευγενέστατος Χρήστος, ο οποίος και με ξεναγεί στους δυο ορόφους, στις συλλογές, στις αποκλειστικότητες.

Gucci Myconos

Το γαλάζιο της θάλασσας κυριαρχεί. Η capsule σειρά Gucci Lido που αποτελεί ωδή στο μεσογειακό καλοκαίρι έχει βρει τον χώρο της στο νέο κατάστημα: sneakers και kitten sling backs, πλατφόρμες και ψάθινες τσάντες, ensemble με το μοτίφ του Οίκου και με πινελιές νέον. Ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα, δεν το πνίγουν, προσφέρουν ελευθερία στην κίνηση. Κάθε stand κι ένα ταξίδι.

Gucci Myconos

Στις προθήκες ρολόγια από την exclusive συλλογή που δεν βρίσκεις συχνά στα καταστήματα αλλά και οι τσάντες από τη Gucci Bamboo 1947 που επίσης δεν βρίσκεις συχνά. Είναι τα δερμάτινα εκείνα αξεσουάρ που έχουν χερούλι από μπαμπού και βγήκαν στην παραγωγή το μεταπολεμικό 1947. Τότε που τα υλικά ήταν δυσεύρετα, ο Οίκος στράφηκε σε νέα, πιο ελαφριά και ανθεκτικά υλικά που όμως απαιτούσαν -και απαιτούν- τρομερή μαεστρία για να δουλευτούν.

Gucci Myconos

Εκεί βρήκα τις νέες ready-to-wear συλλογές που σχεδίασε ο Sabato De Sarno για τον Οίκο. Έχουν τη γοητεία του Gucci, όπως τον γνωρίσαμε, όπως συστήθηκε πριν 100 και χρόνια. Να γιατί απομακρύνθηκε ο Alessandro Michele από τη θέση του: ο οίκος άφησε πίσω του την camp και πειραματική άχλη της μόδας για να περπατήσει σε πιο ήπια μονοπάτια. Όχι ότι δεν έχουν οι νέες συλλογές χρώμα και twist. Πατάνε όμως το DNA του Οίκου και στο quiet luxury, όπως συνηθίζουμε να το λέμε και να το αγκαλιάζουμε σήμερα.

Gucci Myconos
Gucci Myconos

Αποχαιρετώ και συνεχίζω τη βόλτα μου. Μου αρέσει η Καλογερά, η ησυχία της. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του location για το νέο κατάστημα Gucci. Ένα στενό δίπλα στη μεγάλη πασαρέλα του νησιού κι όμως όλα είναι πιο ψιθυριστά, σα χάδι. Πρώτη και καλύτερη η Rarity Gallery, των Βασίλη Ματσαϊδώνη και Χρήστου Νικολάου που το 1994 εντόπισαν το σπίτι που ενέταξε την πρώτη γκαλερί τους.

Gucci Myconos
Gucci Myconos

Έπειτα το κατάστημα Off- White που άνοιξε το 2018 κι από κει είχα αγοράσει τα πρώτα μου sneakers (κι ενώ ζούσε ακόμη ο Virgil), το κατάστημα Dior, ο Πονηρός με τα κοσμήματα και η πρόσφατη προσθήκη του Nolan του Κοντιζά συνθέτει μια πολύ φίνα κι ατάραχη εκδοχή του νησιού.

A Gucci Lido Summer
Gucci Myconos
Gucci Myconos

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice