Zendaya
© EPA/TOLGA AKMEN
Fashion

Zillennials: Πώς ντύνεσαι όταν ανήκεις στην «ενδιάμεση» γενιά

Τα παιδιά των Baby Boomers παίζουν με τους δικούς τους κανόνες

Zillennials: Βρίσκοντας το στιλ σου όταν έχεις υποχρεώσεις ενήλικα και lifestyle εφήβου

Συνηθίζουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε με κάθε τι και αν κάνουμε, να δίνουμε μια ονομασία για το τι ακούμε, τι φοράμε, να ξέρουμε σε ποια «ομάδα» βρισκόμαστε. Είστε preppy girl ή tomboy; Ταιριάζετε με όσους ακούνε ροκ ή ποπ; Η αίσθηση του ανήκειν πάντοτε ήταν στην ανθρώπινη φύση, και χάρη στον κόσμο του μάρκετινγκ που αποφάσισε να δώσει συγκεκριμένες ονομασίες και χαρακτηριστικά για κάθε ηλικία, έγινε ακόμα πιο έντονη. Πλέον είμαστε Baby Boomers, Millennials, Gen-Z, Gen-Alpha και πρόσφατα προστέθηκε και μια «ενδιάμεση» γενιά, οι Zillennials. Ένα μείγμα των Millennials και της Gen-Z, που αποτελείται -κατά προσέγγιση- από όσους και όσες έχουν γεννηθεί μεταξύ 1992-1998. Είναι τα παιδιά που μεγάλωσαν με ένα κινητό στο χέρι, τα περισσότερα ήδη δουλεύουν, έχουν τα δικά τους χρήματα, όμως αρκετά μένουν ακόμα με τους γονείς τους. Οι Zillennials βρίσκονται στο περίεργο στάδιο που πλέον είναι ενήλικες, έχουν ευθύνες, όμως ταυτόχρονα δεν είναι πλήρως έτοιμοι να αφήσουν τον κόσμο των πάρτι, τα ξενύχτια, τον πιο ανέμελο και νεανικό τρόπο ζωής.  

Zillennials: Η μόδα της «ενδιάμεσης» γενιάς 

Για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πώς μοιάζει ένας -καλοντυμένος- Zillennial, η Zendaya, η Gigi Hadid και o Harry Styles είναι μόλις μερικοί από τους διάσημους που ανήκουν σε αυτή τη γενιά. Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, οι οποίες στιλιστικά παρουσιάζουν το εξής κοινό: είναι πάντοτε κομψοί αλλά με τη δική τους παιχνιδιάρικη πινελιά. All time classic κουστούμια με πολύχρωμα φουλάρια και τολμηρά γυαλιά, εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί με αθλητικά ρούχα και σατέν φιόγκους, στοιχεία που δίνουν έναν φρέσκο αέρα στα πιο αυστηρά σύνολα. 

Harry Styles
Harry Styles © EPA/ETTORE FERRARI

Οι Zillennials δεν θέλουν να γίνουν «θύματα» των τάσεων του TikTok, αλλά ούτε να περάσουν απευθείας στην «σοβαρή» πλευρά. Σύμφωνα με την κριτικό μόδας, Vanessa Friedman, οι Zillennials πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως βρίσκονται σε μια φάση που το στιλ τους εξελίσσεται, αλλάζει μέρα με τη μέρα, για αυτό και δεν χρειάζεται να δεσμευτούν σε μια μόνο εμφάνιση. Αντιθέτως, τώρα είναι η περίοδος των μικρών πειραματισμών, προσθέτοντας κομμάτια στην γκαρνταρόμπα που θα ανταποκρίνονται πράγματι στις ανάγκες τους. Μπορείτε να φορέσετε ένα απλό outfit γραφείου και με τα σωστά αξεσουάρ να μην αισθάνεστε πως μεγαλώσατε απότομα. Η διεθνώς αναγνωρισμένη σύμβουλος μόδας, Tina Chai, μίλησε στους New York Times, δίνοντας μερικές χρήσιμες στιλισιτκές συμβουλές για το πώς να ντυθεί η γενιά Zillennial, τονίζοντας ότι όλα είναι θέμα ισορροπίας. 

Basic σύνολα
Φορέστε το αγαπημένο σας ψηλόμεσο τζιν ή φούστα και συνδυάστε τα με μια αμάνικη μπλούζα ή ένα γιλέκο, δημιουργώντας ένα άνετο αλλά ταυτόχρονα κομψό σύνολο. Δοκιμάστε να προσθέσετε έντονα χρώματα για ένα fun αποτέλεσμα, ενώ αν προτιμήσετε να κινηθείτε σε πιο ήρεμους τόνους, δώστε λάμψη με κοσμήματα. Για μια βραδινή έξοδο, μπορείτε να επιλέξτε στράπλες μπλούζες ή κορσέ -έχουν επιστρέψει άλλωστε δυναμικά-, συνοδευόμενα από εντυπωσιακές ζώνες για ένα μοντέρνο αλλά δίχως υπερβολές σύνολο.

Gigi Hadid
Gigi Hadid © EPA/DJ JOHNSON

Midi φορέματα
Για όσες δεν αποχωρίζεστε εύκολα τα φορέματα, έχουμε ευχάριστα νέα, κυρίως αν είστε λάτρεις των midi. Χάρη στο μήκος τους, που δεν είναι ιδιαίτερα κοντό αλλά ούτε πολύ μακρύ, προσδίδουν έναν ελαφρώς πιο «ενήλικο» χαρακτήρα στην εικόνα σας. Όμως, επειδή ως Zillenialls είστε ακόμα έφηβοι στην ψυχή, επιλέξτε ένα φόρεμα με πιο εφαρμοστή γραμμή στο πάνω μέρος, ώστε να σπάσετε την safe εμφάνιση.

Oversized πουκάμισα
Αν κάτι ήρθε για να μείνει στην γκαρνταρόμπα μας -κυρίως μετά την περίοδο της καραντίνας- ήταν τα oversized πουκάμισα, τα άνετα και αέρινα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ως πανωφόρι. Από μόνα τους αποτελούν ένα statement κομμάτι, και τι καλύτερο από το να συνδυαστούν με φούστα. Για όσες θέλετε να παίξετε με διαφορετικά υφάσματα και όγκους, επιλέξτε το αγαπημένο σας πουκάμισο και αντί για μια απλή φούστα, προτιμήστε μία σε οργάντζα ή δαντέλα, ακόμα και σε τζιν. Με τα δύο αυτά κομμάτια έχετε ένα σύγχρονο outfit, το οποίο ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα προσθέσετε μπορεί να γίνει πιο ρομαντικό ή αθλητικό.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά 
Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά για να πετύχουμε την εμφάνιση που έχουμε σκεφτεί, αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα αξεσουάρ. Για παράδειγμα, σε ένα total black ντύσιμο επιλέξτε κάλτσες με έντονο χρώμα ή σχέδια, κάτι που θα μοιάζει πιο «παιδικό». Με τον τρόπο αυτό διατηρείτε το στιλ σας αλλά ταυτόχρονα το κάνετε να ξεχωρίζει. Αν η τσάντα της δουλειά σας είναι το item που δεν θα αντικαθιστούσατε εύκολα, αλλά νιώθετε πως πλέον είναι κάπως βαρετή, ήρθε η στιγμή να πρόσθετε μπρελόκ, ακόμα και φουλάρια. Βρείτε εκείνα που ταιριάζουν με το χρώμα της τσάντας, έχουν κάτι από την προσωπικότητά σας και ξεκινήστε να προσθέτετε. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις στέκες για τα μαλλιά, τις οποίες πάντοτε θα μας υπενθυμίζει η πρωταγωνίστρια της σειράς Gossip Girl, Blair Waldorf. Είτε έχετε κοντά είτε μακριά μαλλιά, είτε κινείστε σε πιο κλασικές επιλογές είτε σε πιο τολμηρές, η κατάλληλη στέκα είναι πάντοτε μια πινελιά που αναβαθμίζει το λουκ. 

 Emma Chamberlain
Emma Chamberlain © EPA/JUSTIN LANE

Η γενιά Zillennials εκφράζει όλους όσους βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περιόδο και προσπαθούμε να καταλάβουμε την αισθητική μας, τι μας αρέσει τελικά και τι όχι. Είναι η γενιά που πειραματίζεται και μας θυμίζει ότι είναι φυσιολογικό τη μια στιγμή να αισθανόμαστε ώριμοι ενήλικες και την αμέσως επόμενη αυθόρμητοι έφηβοι. Η μόδα δεν ήταν πότε θέμα ηλικίας, αλλά προσωπικότητας. Σε οποία γενιά και αν είστε, φορέστε αυτά που πραγματικά σας εκφράζουν. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice