Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ φιλοξενεί στη Νέα Υόρκη την καμπάνια της PETA «Ποτέ Δέρμα» - Το μήνυμα της σχεδιάστριας για βιώσιμη και ηθική μόδα.
Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ συνεργάστηκε με την PETA σε δράση για την προστασία των ζώων στη μόδα © EPA/Clemens Bilan
Fashion

«Ποτέ Δέρμα»: Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ φιλοξενεί στη Νέα Υόρκη την καμπάνια της PETA για ηθική μόδα

«Ένας από τους πρώτους οργανισμούς που υπερασπίστηκαν το όραμά μου», δήλωσε η διάσημη σχεδιάστρια

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ φιλοξενεί στη Νέα Υόρκη την καμπάνια της PETA «Ποτέ Δέρμα» - Το μήνυμα της σχεδιάστριας για βιώσιμη και ηθική μόδα.

Η βρετανική εταιρεία πολυτελών γυναικείων ενδυμάτων της Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ συνεργάστηκε με την οργάνωση PETA - Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το εμβληματικό σύνθημά της «Προτιμώ να πάω γυμνή» κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW).

Η ιδρύτρια του brand, Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, γνωστή για τις απόψεις της για τη βιώσιμη και ηθική μόδα, πρόβαλε σε νέα οθόνη στο κορυφαίο κατάστημά της στο SoHo της Νέας Υόρκης την ηθοποιό Κέιλι Κόουαν, μεταξύ άλλων ακτιβιστριών για την προστασία των ζώων να ποζάρει γυμνή και να κρατά πανό που αναγράφει «No Leather Ever» (Ποτέ Δέρμα).

Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ φιλοξενεί στη Νέα Υόρκη την καμπάνια της PETA «Ποτέ Δέρμα» - Το μήνυμα της σχεδιάστριας για βιώσιμη και ηθική μόδα.
Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ και PETA ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν δερμάτινα προϊόντα © PETA/Brittainy Newman

Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ: Είναι πλέον καιρός να σταματήσουμε τη χρήση δέρματος

Η εκστρατεία σηματοδότησε το λανσάρισμα της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 της Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ και τη δέσμευση «Ποτέ Δέρμα» της PETA, η οποία ενθαρρύνει τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν αληθινό δέρμα ζώων.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να δείχνω λίγο δέρμα εάν βοηθά τα ζώα να κρατήσουν το δικό τους», είπε η ηθοποιός σε δήλωσή της. «Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο κομψή μπορεί να είναι η βίγκαν μόδα και είμαι περήφανη που συνεργάζομαι μαζί της και την PETA για να βοηθήσω τη βιομηχανία να κινηθεί προς ένα πιο ευγενικό μέλλον».

«Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δέρμα σε καμία από τις συλλογές μου και η PETA ήταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς που υπερασπίστηκαν το όραμά μου για μια βιομηχανία μόδας χωρίς σκληρότητα», δήλωσε η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, ιδρύτρια του ομώνυμου brand σε δήλωσή της.

«Δεν θα μπορούσα να είχα επιλέξει πιο τέλειο συνεργάτη για την έναρξη της καμπάνιας μου για τον Χειμώνα 2024 με ένα πολύ ακτιβιστικό πνεύμα-γιατί είναι πλέον καιρός να σταματήσουμε τη χρήση του δέρματος».

«Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ έχει ωθήσει τη μόδα προς τα εμπρός με δημιουργικότητα, καινοτομία και συμπόνια, ενώ κάποιοι άλλοι σχεδιαστές παραμένουν κολλημένοι στη Λίθινη Εποχή - ακόμα φτιάχνουν ρούχα από δέρματα ζώων», δήλωσε η Ίνγκριντ Νιούκιρκ, πρόεδρος της PETA.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice