Οι Le Broderies Anglaises απαντούν στις ερωτήσεις του Look

Δύο ''στυλοβάτισσες'' της vintage - ρετρό αισθητικής

Η Ειρήνη Τζανετέα (Swell Dame) κι η Βιβέτα Στρατηγού (Bourbon Madmoiselle) είναι δύο από τις ''στυλοβάτισσες'' της vintage- ρετρό αισθητικής που εξαπλώνεται στην Αθήνα. Πώς όμως ξεκίνησαν όλα αυτά και τι ετοιμάζουν τα κορίτσια για τους επόμενους μήνες;

image

Πως σχηματίστηκαν οι Les Broderies Anglaises;

Οι Les Broderies Anglaises σχηματίστηκαν πριν περίπου ένα χρόνο. Ήταν μια προσπάθεια να οργανωθούμε μεταξύ μας, κανοντας τα πραγματα που μας αρέσουν αλλά και να προβάλουμε τα προσωπικα μας projects. Η Ειρήνη δημιούργει ρετρό accessoires για τα μαλλιά όπως καπελίνα, λουλούδια σε χτενάκια και η Βιβέτα φτίαχνει κοσμήματα και wallwear με κεντήματα. Αποφασίσαμε πως εχουμε κοινό γούστο και κοινή λογική και πως πολύ λίγα πράγματα μας αντιπροσωπεύουν στην πόλη που ζούμε, οπότε σκεφτήκαμε να φτιαξουμε αυτο το society για να μπορέσουμε να εκφραστούμε μέσα από αυτό.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος σας;

Να οργανώσουμε έναν πυρήνα με ανθρώπους που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα με εμάς ,να μοιραστούμε τις γνώσεις μας,να γνώρισουμε κόσμο που μπορεί να τον ενδιαφέρει η vintage/ retro αισθητική και ό, τι συνεπάγεται σ' αυτό (μουσική, deco, τέχνη, styling κ. ά.), να μεταδώσουμε την αγάπη μας για το χειροποίητο αλλά και να επαναφέρουμε κάποιες αξίες και συνήθειες που θεωρούμε πως έχουν ξεχαστεί, όπως π.χ. τρόπους διασκέδασης χωρίς να χαλάς ενα κόσμο λεφτά κ.ά.

image

Μερικές χαρακτηριστικές διοργανώσεις σας;

Το "Past Tense" (Vintage & Crafts Bazaar) είναι το καμάρι μας! Ειναι το πρώτο bazaar που ασχολήθηκε με την vintage αισθητική στην Αθήνα και έδωσε το έναυσμα και σε τόσα αλλα bazaar. Ξεκίνησε σαν μια ιδέα της Ειρήνης να "ανακυκλώσουμε" τις ντουλάπες μας, κάπως σαν τα yard sales που γίνονται στην Αμερική. Στην πορεία όμως εξελίχθηκε σε κάτι πολύ όμορφο, συγκεντρώσαμε εξαιρετικούς δημιουργούς αλλά και συλλέκτες vintage και retro ρούχων και αντικειμένων και γίναμε πραγματικά μια μεγάλη παρέα με πολύ όμορφο κλίμα.

Τo "Past Tense" δεν είναι ενα απλό bazaar, είναι ενα διήμερο party. Μπορείς να πιείς τον καφέ σου κάνοντας τα ψώνια σου, ακούγοντας jazz, swing και rock n roll αλλά κ να παρακολουθήσεις ενα ανάλογο live ή να συμμετάσχεις σε κάποιο workshop χορού, βελονάκι ή κέντηματος κ.ά.! Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το "Past Tense" είναι μη κερδοσκοπικό, οι συμμετέχοντες δεν πληρώνουν κάποια συμμετοχή, τα workshop ειναι δωρεάν για όλους και τα live είναι επίσης χωρίς είσοδο.

Θέλουμε να κρατήσουμε το "underground" αίσθημα που χαρακτηρίζει το "Past Tense", χωρίς να εμπορικοποιήσουμε κάτι που ξεκίνησε με αγάπη και μεράκι, κρατώντας έτσι μια συνοχή και έναν συγκεκριμένο χαρακτηρα!

Επίσης οργανώνουμε πολλούς διαγωνισμούς μέσω Facebook, tea parties, και να μην ξεχάσουμε το ετήσιο ανοιξιάτικο pic nik που γίνεται καθε Μάιο! To 2012 επιφυλάσουμε και άλλες πολλές εκπληξεις!!!

image

Που μπορεί να σας βρει κάποιος;

Για την ώρα στο profile μας στο Facebook  ή στο email μας, lesbroderiesanglaises@gmail.com

Τα αγαπημένα σας μέρη/ καταστήματα/ αγορές/ bar κ.τ.λ στην Αθήνα;

Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες αγορές μας τις κάνουμε απο το ίντερνετ γιατί στην Ελλάδα δεν βρίσκουμε αυτά που θέλουμε, όταν όμως βγαίνουμε για ψώνια περνάμε σίγουρα μια βόλτα απο το Yesterdays Bread και το Troc. Επίσης, μας αρέσει να κατεβαίνουμε τις Κυριακές στο Μοναστηράκι. Απο bar συχνά θα μας βρεις στο Blue Fox ,στο Gin Joint κ σίγουρα για καφέ στο αγαπημένο μας Ginger Ale αλλα και στο Αλεξανδρινό.

image

Μερικά από τα αγαπημένα σας γυναικεία πρότυπα;

Μας βάζεις δύσκολα, είναι τόσες πολλές από το παρελθόν αλλα και το παρόν που θαυμάζουμε, που είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθούμε χωρίς να μακρυγορήσουμε. Απο τις πιο σύγχρονες θα ξεχωρίσουμε σίγουρα την Dita Von Teese γιατί μας αρέσει ο τρόπος που έχει παντρέψει το παλιό με το καινούργιο, και από τις πιο παλιές τη Billie Holiday, τη Bettie Davis, τη Lucille Ball, την Coco Chanel, την Wallis Simpson, την Αnn Miller κ. ά.

Επόμενες δραστηριότητες;

Σίγουρα ετοιμάζουμε το επόμενο Past Tense (Vintage and Crafts bazaar) για τα μέσα Φεβρουαρίου. Επίσης, το καθορισμένο ετήσιο pic nic που αναφέραμε και πιο πριν και επειδή γενικά μας αρέσει να μην ησυχάζουμε ποτέ, στα σχέδια μας είναι κάποια άλλα events έκπληξη (parties κλπ) καθώς και η δημιουργία κάποιου δικού μας χώρου, όπου ο καθένας θα μπορεί να μας βρει ευκολοτέρα!

image

Μια ευχή για το 2012

"Περισσότερη ομορφιά, φαντασία και πρωτοτυπία γύρω μας!" και αυτό νομίζουμε τα συμπεριλαμβάνει όλα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice