20 πράγματα που καταλαβαίνεις αν είσαι εκνευριστικά ντροπαλός

Τι εννοείς «πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις»;

20 συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν άτομα που είναι υπερβολικά ντροπαλά.

1. Όταν βρίσκεσαι σε συζήτηση με πολλά άτομα και θέλεις να συμμετέχεις λέγοντας κάτι ενδιαφέρον αλλά ντρέπεσαι να διακόψεις όποιον μιλάει επομένως τελικά δεν λες τίποτα. Και καταλήγεις στο συμπέρασμα πως έτσι κι αλλιώς βλακεία ήταν αυτό που ήθελες να πεις.

2. Σου μιλάει το πρόσωπο που σου αρέσει και τα μαγουλά σου παίρνουν αυτό το υπέροχο ντοματί χρώμα γιατί προφανώς πρέπει όχι μόνο ο ίδιος να το καταλάβει ότι σου αρέσει αλλά και το υπόλοιπο τετράγωνο.

3. Έχεις δώσει τα στοιχεία σου σε μεγάλο αριθμό πωλητών στον δρόμο γιατί ντρεπόσουν να τους πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι και μετά σε παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο για να σου προσφέρουν δωρεάν σύσφιξη.

4. Η μόνιμη παρατήρηση που άκουγες ως μαθητής/μαθήτρια ήταν ότι δεν συμμετείχες στο μάθημα. Κανείς δεν έπαιρνε υπόψη πως με το που σου απηύθυνε τον λόγο ο καθηγητής, όλη η τάξη γυρνούσε και σε κοιτούσε λες και περίμενε να τα κάνεις θάλασσα για να γελάσουν εις βάρος σου. Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

5. Όταν έχεις βγει για φαγητό και σου φέρνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχες παραγγείλει επομένως το τρως (και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως είναι πιο νόστιμο από αυτό που ήθελες αρχικά) γιατί ντρέπεσαι να ενημερώσεις τον σερβιτόρο πως έκανε λάθος.

6. Δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς σε κανέναν face to face επομένως όλοι σου οι καβγάδες γίνονται με μηνύματα-εκθέσεις στο messenger.

7. Η ιδέα του να πας σε ένα πάρτυ γνωρίζοντας μόνο αυτόν που το διοργανώνει σου φαίνεται σαν σενάριο θρίλερ. Όταν δε σου λένε "μα θα γνωρίσεις άτομα εκεί!" είσαι στο τσακ να αρχίσεις να ουρλιάζεις.

8. Τι εννοείς πρέπει να "πάρω τηλέφωνο" για να "συνεννοηθώ"; Εσύ δηλαδή δεν βάζεις την μαμά σου να παίρνει τα τηλέφωνα και μετά να σου λέει τι είπαν;

9. Ένα συχνό κομπλιμέντο που λαμβάνεις είναι το πόσο καλός/καλή είσαι στο να ακούς τα προβλήματα των άλλων. ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

10. Η αντίδρασή σου όταν κάποιος αρχίζει να σε επιπλήττει ή να σου φωνάζει είναι να βάλεις τα κλάματα. Πως τις χειρίζονται τις φωνές οι κανονικοί ενήλικες;! Μπορεί κάποιος να μας δείξει;!

11. Όταν τελικά νιώσεις άνετα με κάποιον (ή αν μεθύσεις λίγο) και αρχίσεις να μιλάς, σίγουρα θα ακούσεις μία εκδοχή του "σε είχα παρεξηγήσει είσαι τελικά μια χαρά άτομο!" γιατί μέχρι τότε σε είχε κατατάξει στους βαρετούς.

12. Τι εννοείς "να πάω να μιλήσω" σε αυτόν που μου αρέσει γιατί "δεν έχω να χάσω κάτι";! Καταρχάς την ώρα που του μιλάω θα με ακούει και θα με κοιτάει επομένως ήδη αυτή η ιδέα απορρίπτεται. Θα αρκεστώ στο online stalking, ευχαριστώ.

13. Αυτό το τέλειο που πας για ύπνο και ξαφνικά θυμάσαι ότι ντροπιαστικό σκηνικό σου έχει συμβεί τα τελευταία είκοσι χρόνια γιατί για ποιον λόγο να κοιμηθείς απόψε;

14. Δεν φεύγεις από το σπίτι χωρίς τα ακουστικά σου.

15. Όταν βλέπεις μία ταινία και ο πρωταγωνιστής παθαίνει κάτι ντροπιαστικό το πας σε fast forward γιατί δεν το αντέχεις. Αναρωτιέσαι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων κωμωδιών βασίζεται στο second hand embarrassment και αν υπάρχει κάποιος στον κόσμο που το θεωρεί αστείο.

16. Όταν κάποιος σου λέει να επαναλάβεις ότι μόλις είπες γιατί δεν σε άκουσαν και θέλεις να μην ξαναμιλήσεις ποτέ και σε κανέναν.

17. Όταν κάποιος άλλος από την παρέα μιλάει πολύ δυνατά ή συμπεριφέρεται με τρόπο που τραβάει την προσοχή και θες να ανοίξει η γη να καταπιεί εσένα. Μετά γίνεται ακόμα καλύτερο όταν του το επισημαίνεις πως μιλάει πολύ δυνατά και απαντάει "δεν με νοιάζει" ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να σας κοιτάνε. Μετά φεύγεις.

18.  Αυτή η αδρεναλίνη του να γυρίζεις στην ησυχία του σπιτιού σου μετά από μια μέρα έντονης κοινωνικοποίησης δεν συγκρίνεται με κανένα ναρκωτικό του κόσμου.

19. Ο συναγερμός που ακούγεται στο κεφάλι σου όταν οι γονείς σου αρχίζουν και λένε ιστορίες από τα παιδικά σου χρόνια μπροστά σε τρίτους.

20. "Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου" ΌΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΝΤΙΟ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice