8+1 βήματα για να φτιάξεις σωστά την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα

Μην το αναβάλλεις, γίνεται γρήγορα και εύκολα!

9 βήματα για να φτιάξεις μια σωστή και λειτουργική γκαρνταρόμπα.

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, τα ανοιξιάτικα σού πέφτουν βαριά και σε κάνουν να ιδρώνεις, ήρθε η ώρα να «κατεβάσεις» τη θερινή σου γκαρνταρόμπα. Δεν έχεις καμιά δικαιολογία να μην ασχοληθείς με τα ρούχα σου. Θα χρειαστείς μόλις μερικές ώρες και εννέα βήματα για να φτιάξεις μια λειτουργική γκαρνταρόμπα εξαίσιου στιλ.

01. Ξεκρέμασε τα πάντα, βγάλε όλα τα ρούχα έξω από την ντουλάπα, άπλωσέ τα στο κρεβάτι ώστε να έχεις τον απόλυτο έλεγχο.

02. Φτιάξε έξι ντάνες με: 1) όσα θα χαρίσεις, 2) όσα θα κρατήσεις, 3) όσα λατρεύεις, 4) όσα θα φορέσεις όταν αλλάξει ο καιρός και η εποχή, 5) όσα χρειάζονται πλύσιμο ή καθαριστήριο, 6) όσα χρειάζονται μετατροπές (σε περίπτωση που έχασες ή πήρες βάρος).

03. Οι ντάνες Νο1, Νο5 και Νο6 δεν θέλουν καμιά ιδιαίτερη σκέψη. Κάνε αυτό που επιβάλλεται.

04. Ξεκίνα να δουλεύεις με την ντάνα όσων θα κρατήσεις. Σιγουρέψου ότι κάθε ρούχο ταιριάζει με περισσότερα από ένα outfits. Δοκίμασέ τα μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη, και σίγουρα φορώντας παπούτσια, ώστε να έχεις μια ρεαλιστική και ολιστική εποπτεία.

05. Πάρε την ντάνα με όσα θα φορέσεις τον χειμώνα ή το φθινόπωρο και τοποθέτησέ τα σε ξεχωριστό σημείο της ντουλάπας. Μην ανακατεύεις τα χειμωνιάτικα με τα καλοκαιρινά, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να (ξε)χάσεις κάποιο ρούχο.

06. Κωδικοποίησε στις κρεμάστρες τα καλοκαιρινά σου με βάση τη συχνότητα που θα φορεθούν. Ξεχώρισε όσα θα φοράς στη δουλειά, όσα το σαββατοκύριακο και τις εκδρομές, όσα πριν και μετά το γυμναστήριο, όσα προορίζονται για γάμους, βαφτίσεις, εξαιρετικές περιστάσεις.

07. Χώρισε τις υποκατηγορίες των ρούχων σου πλέον με βάση το χρώμα. Τι ταιριάζει με τι. Έτσι, όταν το πρωί, με την τσίμπλα στο μάτι, αρπάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου για να φύγεις για τη δουλειά, δεν θα γίνουν αγριότητες.

photo-1490481651871-ab68de25d43d.jpg

08. Κάνε το τεστ του αυτοκόλλητου ή της πινέζας. Κόλλησε ένα αυτοκόλλητο ή μια πινέζα στην κρεμάστρα του κάθε ρούχου, και όποτε αποφασίσεις να το φορέσεις, αφαίρεσέ τα. Όταν περάσει ένα εξάμηνο, θα γνωρίζεις ποιο κομμάτι δεν φόρεσες ποτέ, και άρα ίσως πρέπει να το ξεφορτωθείς.

09. Φτιάξε μια γωνίτσα για ρούχα «που θα φορέσεις κάποτε». Είναι όσα αγαπάς, δεν ταιριάζουν με το πρόγραμμα και την καθημερινότητά σου, την ίδια στιγμή όμως δεν θέλεις να τα χαρίσεις. Κάποτε θα έρθει η μέρα που θα τα αξιοποιήσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice