Μέγκαν Μαρκλ - Πρίγκιπας Χάρι ©EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Μέγκαν Μαρκλ - Πρίγκιπας Χάρι ©EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Χάρι - Μέγκαν: Τέλος η προστασία από τον Καναδά

Αν δεν θεωρούνται πλέον ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
  • A-
  • A+
Ο Καναδάς σταματά να προστατεύει το βασιλικό ζεύγος Χάρι και Μέγκαν.

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε στις 27 Φεβρουαρίου ότι δεν θα προστατεύει πλέον τον πρίγκιπα Χάρι και την συζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, μόλις σταματήσουν να αποτελούν εν ενεργεία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η καναδική αστυνομία συνδράμει τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου αναλαμβάνοντας κατά διαστήματα την ασφάλεια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ. Αυτή η «συνεργασία» ξεκίνησε ουσιαστικά τον Νοέμβριο που το ζευγάρι έκανε εκεί τις διακοπές του, διάρκειας 6 εβδομάδων.

Όμως, άπαξ ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα θεωρούνται πλέον ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, δεν θα επωφελούνται πλέον από την παροχή προστασίας, που χρηματοδοτείται από το καναδικό κράτος και το κόστος της υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

«Καθώς ο δούκας και η δούκισσα αυτή τη στιγμή αναγνωρίζονται ως διεθνώς προστατευόμενα πρόσωπα, ο Καναδάς έχει την υποχρέωση να παράσχει βοήθεια για την ασφάλειά τους, εφόσον χρειάζεται. Η βοήθεια θα διακοπεί τις επόμενες εβδομάδες, σε συμφωνία με την αλλαγή του στάτους τους», έγραφε η ανακοίνωση.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Salma Hayek χωρίς ίχνος μακιγιάζ
Διάσημες γυναίκες χωρίς μακιγιάζ στο Instagram
Ο Tan France και η Alexa Chung από το «Next in Fashion» του Netflix
Το Netflix και η μόδα συναντιούνται σε 5 reality shows
Back to top