Η αιματοβαμμένη Miss Κόσμος

Μια φωτογράφιση-διαμαρτυρία για τη βία στη Βενεζουέλα

Μία από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, η Stefanía Fernández -η οποία είχε στεφθεί Miss Βενεζουέλα το 2008 και Miss Κόσμος το 2009- συμμετέχει στην εκστρατεία «Your voice is Your Power» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη βία και την καταπίεση των ΜΜΕ που μαστίζουν τη χώρα της.

n

Από το Φεβρουάριο που ξεκίνησαν οι αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, έχουν ήδη σκοτωθεί 28 άτομα.

Για χάρη της εκστρατείας, η Stefanía φωτογραφίζεται σε ένα πολύ διαφορετικό concept από αυτό των βασιλισσών ομορφιάς. Φορώντας το στέμμα της, φιμωμένη, με δεμένα χέρια και με πρόσωπο καλυμένο από αίματα και λάσπη, κλαίει με δάκρυα αίματος, θρηνώντας για τα θύματα της βίας στη Βενεζουέλα.

n

Κάποιες από τις φωτογραφίες ανέβηκαν στο Instagram με το hashtag #MordazasEnVenezuela (#GaggedInVenezuela), καθώς η Fernández και ο φωτογράφος Daniel Bracci σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα social media για να διαδώσουν το μήνυμα της εκστρατείας τους ενάντια στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα.

n

Ο Bracci, σε συνέντευξή του στο Informe 21, εξηγεί: «Η εκστρατεία ξεκίνησε με κάτι που με επηρέασε άμεσα -το θάνατο του παππού μου από τον υπόκοσμο της Βενεζουέλας. Ήθελα να δώσω στους Βενεζολάνους ένα κομμάτι του εαυτού μου, της δουλειάς μου, έκανα τις φωτογραφίες όσο πιο "ενοχλητικές" γινόταν, ώστε να κερδίσω την προσοχή του κόσμου».

Η εκστρατεία σκοπεύει να συμπεριλάβει κι άλλα δημόσια πρόσωπα που έχουν επηρεαστεί από το κύμα βίας της χώρας. « Έχουν ήδη συμμετάσχει πάνω από 110 πρόσωπα, ανάμεσά τους πολιτικοί κρατούμενοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, αθλητές και όλοι όσοι έχουν επηρεαστεί προσωπικά από την υπάρχουσα κατάσταση», δηλώνει ο Bracci, ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για ένα μήνυμα ειρήνης: «δεν πρόκειται για μια καμπάνια ενάντια στην κυβέρνηση ή κάποια πολιτική παράταξη, νομίζω ότι είναι ώρα οι Βενεζολάνοι να ξαναγίνουν αυτοί που ήταν κάποτε, κάτοικοι μιας χώρας όπου έχουν δικαιώματα, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράσει τη γνώμη του, γιατί τώρα δεν υπάρχει ούτε ενημέρωση, ούτε media, ούτε τίποτα... είναι μια εκστρατεία ειρήνης».

n

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice