Back to the Future: Οι αγαπημένες σου φωτογραφίες, τότε και τώρα

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν αναπαράσταση των αγαπημένων τους φωτογραφιών

Το παρελθόν κρύβει πάντα μία αθωότητα. Ξέρουμε πράγματα που δεν ξέρουμε τότε. Οι παλιές φωτογραφίες είναι μία αγαπημένη πλευρά της ζωής όλων των ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτές είναι ταυτότητας.

Η εξέλιξη των τεχνικών μέσων έδωσε τη δυνατότητα για πολλά παιχνίδια και νέες τροπές αυτού του είδους που λέμε «αναμνηστικές φωτογραφίες».

Μία από τις μόδες του internet είναι το «Σήμερα ρίχνω μία ματιά πίσω»: Throwback Fridays – ή οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας που σαν συνεννοημένοι όλοι, σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζουν παλιές, παιδικές τους ή περίπου, φωτογραφίες.

Μια ακόμα πιο αγαπημένη μόδα όμως είναι το Back to the Future. Φωτογραφίες του τότε, σε πιστή αναπαράσταση στο σήμερα. Ίδιο μέρος, ίδια έπιπλα΄, ίδιος φωτισμός, ίδια ρούχα, ίδια στάση, ίδιο ύφος, ίδιο μοντέλο – και άλλες διαστάσεις. Στήνουμε εμείς οι ίδιοι φωτογραφίες μας από το παρελθόν, και τις ξαναζωντανεύουμε όπως είμαστε σήμερα. Το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος.

Η μόδα έπιασε και μάλιστα, κάποιοι φωτογράφοι έκαναν και ολόκληρο project πάνω σε αυτήν. Ξεπερνώντας τους φόβους για το πώς μας αλλάζει ο χρόνος και παίζοντας με την ιδέα του ότι συνδεόμαστε ξανά με τον παλιό μας εαυτό (αν και μερικές φορές αυτό ακούγεται λίγο τρελό), η Αργεντίνα φωτογράφος Irina Werning έστησε τις πιο λεπτομερείς και συναρπαστικές στην τεχνική τους φωτογραφίες, με ανθρώπους που τους έπεισε να ξαναζήσουν το παρελθόν έστω και για ένα κλικ της μηχανής.

Το Back to the Future έγινε ιντερνετικό χιτ, και τώρα μόλις κυκλοφόρησε σε άλμπουμ, από τις εκδόσεις teNeues με 144 χρωματιστές και ασπρόμαυρες φωτογραφίες και σε τέσσερις γλώσσες, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

n

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της Irina Werning.

n

n

n

n

n

Περισσότερα εδώ.

Με το Back to the Future έπαιξε και η Athens Voice, καλώντας τους αναγνώστες να αναπαραστήσουν τη δική τους «σκηνή του παρελθόντος, στο μέλλον» και η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Παράλληλα και ο φωτογράφος Γιώργος Καλφαμανώλης ξεκίνησε το δικό του παρόμοιο project, αποκλειστικά για το Look και την Athens Voice, φωτογραφίζοντας γνωστούς καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και celebrities σε εκπληκτικά πιστή αναπαράσταση των παιδικών τους φωτογραφιών.

Τα αποτελέσματα γνωστών και αγνώστων τα βλέπετε να δημοσιεύονται κατά καιρούς στην εφημερίδα.

Μπορείτε να δείτε το άλμπουμ της Athens Voice εδώ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice