Η high energy γυμναστική της Νία Ντένις
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images
Lifestyle

Η high energy γυμναστική της Νία Ντένις

Γιατί το πρόγραμμά της στο YouTube έχει 2 εκατομμύρια views;

Η Νία Ντένις, αθλήτρια της ενόργανης, τίμησε με το πρόγραμμά της την αφροαμερικανική κουλτούρα και έγινε viral.

Από τη μια, υπάρχει η ολυμπιακή κουλτούρα της ενόργανης με τις αθλήτριες να μπαίνουν στο γήπεδο με  attitude «θα φάτε τη σκόνη μου». Από την άλλη, υπάρχει και το αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα, με τα κορίτσια του να μας προσκαλούν σε πάρτι και τις συναθλήτριες να παραληρούν. Μετά την περίπτωση της Κέιτλιν Οχάσι, γνωστή και ως «το απόλυτο δεκάρι», ο πολύς κόσμος έμαθε, χειροκρότησε και χόρεψε με τη Νία Ντένις. 

Beyoncé, Missy Elliott, Kendrick Lamar και Tupac Shakur ήταν το σάουντρακ που επέλεξε η Νία Ντένις για να ντύσει τις ασκήσεις της στις 24 Ιανουαρίου. Οι κριτές τη βαθμολόγησαν με 9.95, ο κόσμος προσκυνούσε, το YouTube μέτρησε εκατομμύρια κλικ στο αντίστοιχο βίντεο, η Μισέλ Ομπάμα, η Τζάνετ Τζάκσον αλλά και η Missy Elliott φώναξαν κούδος. Και κάπως έτσι η ενόργανη διαπίστωσε πως υπάρχουν και άλλες κατάλληλες για γυμναστική μουσικές εκτός από τη «Λίμνη των κύκνων».

Η αφροαμερικάνη Νία Ντένις αποφάσισε με το πρόγραμμα, τη χορογραφία, τις συμβολικές κινήσεις και τις χειρονομίες της να τιμήσει τις ρίζες της και το κίνημα Black Lives Matter. «Η μαύρη κουλτούρα δεν είναι πραγματικά αναγνωρισμένη στο άθλημα της γυμναστικής. Οπότε ήταν σημαντικό για μένα να τη φέρω στο φως» δήλωσε η ίδια. Κι έτσι έδωσε στο πρόγραμμά της τον τίτλο «Black Excellence».

Nia Dennis - 2021 Floor Exercise (1-23-21)

Μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ κάποτε και με τους προπονητές να την προετοιμάζουν για ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο, η Ντένις ομολογεί πως δεν άντεχε την πίεση των εντατικών προπονήσεων. Ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα την απάλλαξε από το άγχος και την έστρεψε στο κολεγιακό πιο διασκεδαστικό πρωτάθλημα. «Μου έλεγαν συνεχώς ότι δεν ήμουν αρκετά καλή και ότι έπρεπε να αλλάξω για να ταιριάζω στην ιδανική εικόνα που ήθελαν να έχω. Μετά ήρθε το UCLA, ένα μέρος όπου μπορούσα να γιορτάζω την Black Excellence, να γιορτάζω εμένα». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by miss nation? (@niaadennis)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice