Photo by Karolina Grabowska from Pexels
© Photo by Karolina Grabowska from Pexels
Lifestyle

Μπορείς να καθαρίσεις το μπάνιο με στοματικό διάλυμα;

Χρήσιμες συμβουλές για καθαρό σπίτι.

Χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού που κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη.

1. Καθάρισε τις γρίλιες των εξαερισμών στο πλυντήριο πιάτων.
Τα μικρά καπάκια με τις γρίλιες σε εξαερισμούς και κλιματιστικά μαζεύουν τρομερή μπύχλα που, αν μη τι άλλο, σιχαίνεσαι ακόμα και να καθαρίσεις. Μην ανησυχείς: αφαίρεσέ τα φορώντας γάντια, ξέπλυνέ τα στο νερό της βρύσης, βάλε τα στο πλυντήριο πιάτων για τέλειο καθάρισμα και πριν τα ξαναβάλεις στη θέση τους, άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. Αν δε, το κάνεις και πιο συχνά, θα είναι λιγότερα σιχαμένα γενικώς.

2. Καθάρισε τις περσίδες με πετσέτα και πιάστρα.
Τα blinds ποτέ δεν καθαρίζουν όσο καλά θα ήθελες, κι επίσης απαιτούν πολύ χρόνο για να κάνεις επιμελές καθάρισμα στο καθένα ξεχωριστά. Η λύση είναι στην πιάστρα - τη μακριά, μεταλλική λαβίδα που χρησιμοποιείς στο τηγάνι. Τύλιξε σε κάθε άκρο της λαβίδας από μία πετσέτα πιάτων (αυτές με τις μικροϊνες) και στερέωσέ τις με λαστιχάκια. Μόλις έχει αποκτήσει τη λαβίδα που θα περνάς με επιμέλεια στα blinda και θα καθαρίζουν τέλεια.

3. Μείωσε την κατανάλωση νερού στο καζανάκι της τουαλέτας.
Δεν είναι εποχές για σπατάλες νερού. Όχι μόνο για τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον. Ένα παλιό κόλπο που έκαναν οι προγιαγιάδες μας ήταν να βάζουν ένα τούβλο μέσα στο καζανάκι του νερού. Ο όγκος του, μείωνε τον όγκο του νερού που γέμιζε το καζανάκι μετά από κάθε χρήση κι έτσι είχαν λιγότερη κατανάλωση και πιο ήσυχη συνείδηση. Δοκίμασέ το και θα δεις.

4. Η τουαλέτα αστράφτει με λίγο στοματικό διάλυμα.
Ο συνδυασμός ακούγεται ασύμβατος αλλά ναι, ισχύει! Όταν η λεκάνη της τουαλέτας χρειάζεται επειγόντως καλό καθάρισμα, πάρε το στοματικό διάλυμα, γέμισε μία κούπα του καφέ και ρίξ’το στη λεκάνη της τουαλέτας. Άφησέ το για μισή ώρα και μετά καθάρισε τη λεκάνη με τον συνηθισμενο τρόπο. Η βρωμιά απομακρύνεται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

5. Μερικά σπουδαία πράγματα που μπορείς να κάνεις με αναβράζουσες ταμπλέτες αναλγητικών που κυκλοφορύν στην αγορά.
Ένα αποτελεσματικό αναλγητικό έχει και πολλές άλλες, και όχι τόσο γνωστές, χρήσεις:

  • Καθάριsε το τηγάνι που μαγείρεψες το πλούσιο σε λιπαρά γεύμα σου, τα οποία τώρα έχουν κολλήσει, καμένα, επάνω του. Γέμισέ το με ζεστό νερό, ρίξε μέσα μία ταμπλέτα και άφησέ το για 15 -20 λεπτά. Το τηγάνι θα καθαρίσει εύκολα και γρήγορα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με άλλα σκεύη.
  • Καθαριότητα στην τουαλέτα. Ρίξε δύο ταμπλέτες στη λεκάνη, περίμενε 20 λεπτά, πάρε μια βούρτσα και τρίψε καλά. Το κιτρικό οξύ που περιέχουν οι ταμπλέτες έχει αναβράζουσα δράση και βοηθάει να χαλαρώσει η βρωμιά.
  • Δύο ταμπλέτες στο νερό του βάζου με τα φρέσκα λουλούδια, ειδικά αυτές που περιέχουν λεμόνι, βοηθάνε τα λουλούδια να παραμείνουν ζωντανά περισσότερες μέρες, λόγω του κιτρικού οξέως. Επίσης φρόντισε το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να σκοτώσει τα λουλούδια πολύ γρήγορα.
  • Καθάρισε την καφετιέρα σου. Γέμισε μέχρι επάνω με νερό το δοχείο της καφετιέρας και ρίξε μέσα τρεις αναβράζουσες ταμπλέτες. Όταν θα έχουν διαλυθεί οι ταμπλέτες, βάλε την καφετιέρα σε λειτουργία άφησε να ρίξει όλο το νερό στην κανάτα. Μετά ξέπλυνε το δοχείο και βάλε καθαρό νερό για να ολοκληρώσει άλλη μία λειτουργία για την τελική πλύση.
  • Καθάρισε το σιφόνι της τουαλέτας ή του νεροχύτη ρίχνοντας 4 ταμπλέτες αναλγητικού και ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι μέσα στον σωλήνα. Άφησέ το για 10 λεπτά και μετά ρίξε καυτό νερό.
  • Πολλοί λένε ότι δύο αναβράζοντα δισκία τρεις φορές την ημέρα προσφέρουν μία πρόσκαιρη ανακούφιση από τα συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης, όταν προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα.
  • Επίσης αυτού του είδους το αναλγητικό απαλύνει τον ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Διαλύεις δύο δισκία σε νερό, υγραίνεις με αυτό ένα πανί ή βαμβάκι και το τοποθετείς επάνω στο τσίμπημα για τριάντα λεπτά.

Πρέπει όμως να ξέρεις ότι οι πληροφορίες που παρέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση από έναν ειδικό. Όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες που έχουμε βρει στο διαδίκτυο. Πριν κάνεις οτιδήποτε πρέπει να έχεις συμβουλευτεί τον γιατρό σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice