Στεφανία Λυμπερακάκη - Η εντυπωσιακή μωβ φόρμα έχει δημιουργηθεί από τον διάσημο σχεδιαστή μόδα Βρεττό Βρεττάκο
Στεφανία Λυμπερακάκη - Η εντυπωσιακή μωβ φόρμα έχει δημιουργηθεί από τον διάσημο σχεδιαστή μόδα Βρεττό Βρεττάκο © EPA/PATRICK VAN EMST
Lifestyle

Eurovision: Τι αποκαλύπτει ο Βρεττάκος για το ρούχο της Στεφανίας

Γιατί είναι ξεχωριστό - Οι αναφορές στην K-pop και τα 80's

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Στεφανία Λυμπερακάκη στη Eurovision 2021 ξεχωρίζει και για τη μωβ ολόσωμη φόρμα με τα 250.000 κρύσταλλα Swarovski -δημιουργία από τον Βρεττό Βρεττάκο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανέβει στη σκηνή της φετινής Eurovision 2021 στην Ολλανδία η Στεφανία Λυμπερακάκη. Σύμφωνα με τα προγνωστικά για τη Eurovision 2021, η Ελλάδα είναι μέσα στην πρώτη 10αδα.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη εντυπωσίασε με το τραγούδι «Last Dance» στις δύο πρόβες στο Ρότερνταμ με την ξεχωριστή φωνή της και τη σκηνική της παρουσία. Εμφανίζεται στον Β' Ημιτελικό, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δοθεί στην ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μωβ, που φορά η Στεφανία -ρούχο που έχει δημιουργήσει ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής μόδας, Βρεττός Βρεττάκος. Στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2021 που ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, την Ελλάδα εκπροσωπήσει η 18χρονη τραγουδίστρια με το «Last Dance», μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn. Creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχει αναλάβει τις χορογραφίες.

Ο Βρεττός Βρεττάκος μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αποκάλυψε ορισμένα «μυστικά» από την εμφάνιση της Στεφανίας. Παραλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μία καλή θέση στη 10άδα.

«Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά. Ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Πιστεύω ότι θα κάνει μία πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Είναι ένα ευλογημένο παιδί που στα 18 της χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα της. Στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια για Καλή Επιτυχία και της εύχομαι να ζήσει το όνειρό της».

Πώς δημιουργήθηκε η ολόσωμη μωβ φόρμα που φορά η Στεφανία στη Eurovision 2021 - Τι σχέση έχει η κορεατική ποπ σκηνή

«Είναι εμπνευσμένο από την κορεατική ποπ σκηνή, (K-pop). Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι έντονες στυλιστικές επιλογές, με έντονες λάμψεις» αναφέρει.

Και εξηγεί: «Είναι μια κρυστάλλινη μωβ tanzanite ολόσωμη φόρμα, κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski. Έχει ασορτί, πανύψηλες μπότες που φτάνουν μέχρι τους μηρούς διακοσμημένες με μοτίβο κρυστάλλων και μοιάζουν με το δέρμα του φιδιού. Έγινε ειδική επεξεργασία από μωβ μακέτα 3D σε δέρμα φιδιού και στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της κρυσταλοποίησης. Η εμφάνιση της Στεφανίας ολοκληρώνεται με ίδια κεντημένα, κρυστάλλινα μωβ γάντια».

Σύμφωνα με τον Βρεττό Βρεττάκο, το συγκεκριμένο ρούχο «αναδεικνύει τη θηλυκότητα της, σεβόμενη όμως την ηλικία της και παραπέμπει λίγο στη δεκαετία του 1980».

Στεφανία Λυμπερακάκη: Η εντυπωσιακή κρυστάλλινη μωβ tanzanite ολόσωμη φόρμα είναι κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski
Στεφανία Λυμπερακάκη: Η εντυπωσιακή κρυστάλλινη μωβ tanzanite ολόσωμη φόρμα είναι κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski © EPA

«Έχει αρκετά κοψίματα για περισσότερη θηλυκότητα. Τα κρύσταλλα του συγκεκριμένου ρούχου δημιουργούν μαξιμαλιστική πολυτέλεια και είναι σχεδιασμένο ειδικά για τον διαγωνισμό της Eurovision» αναφέρει ακόμη.

Βρεττός Βρεττάκος: Η Beyonce, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Σακίρα και η Στεφανία Λυμπερακάκη

Ο σχεδιαστής που έχει ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ της μουσικής σκηνής, όπως την Μπιγιονσέ (Beyonce), την Τζένιφερ Λόπεζ, τη Σακίρα και τη Ρίτα Όρα χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρώσει το ρούχο της Στεφανίας για της Eurovision 2021. 

Γιατί σε μωβ χρώμα; Ο Έλληνας σχεδιαστής εξηγεί ότι ταιριάζει με τα χρώματα της Στεφανίας και ειδικά με τα μάτια της. «Είναι ένα έντονο χρώμα που θα κυριαρχήσει τον επόμενο χρόνο στη μόδα» επισημαίνει.

Ο Βρεττός Βρεττάκος σημειώνει ακόμη πως το συγκεκριμένο ρούχο που σχεδίασε για τη Στεφανία, είναι δική του χορηγία: «Δεν έχω χρηματικές απολαβές, το διευκρινίζω αυτό γιατί είναι δύσκολοι καιροί. Στηρίζω την ελληνική αποστολή, όπως το έκανα και το 2018 με την αποστολή της Κύπρου και την Ελένη Φουρέιρα, όπως και το 2019. Είναι ένα πολύ ακριβό ρούχο, έχει πολλή δουλειά και το έκανα για να συμβάλλω κι εγώ στο καλύτερο αποτέλεσμα της αποστολής».

Stefania - Last Dance - Greece 🇬🇷 - Official Music Video - Eurovision 2021

Ο Βρεττός Βρεττάκος για τη Στεφανία Λυμπερακάκη: «Ευγένεια και πειθαρχία. Είναι πολύ χαρισματική»

Η Στεφανία είναι ένα 18χρονο κορίτσι με πολύ εντυπωσιακή παρουσία, σύμφωνα με τον σχεδιαστή μόδας.

«Τη διακρίνει η ευγένεια αλλά και η πειθαρχία. Είναι πολύ χαρισματική. Έχει γεννηθεί στην Ολλανδία με πολύ αυστηρό μοντέλο επαγγελματισμού. Ακούει με στρατιωτική ευλάβεια και είναι σαν σφουγγάρι, προσπαθώντας να αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις. Όταν ανεβαίνει στη σκηνή η ηλικία της χάνεται και μεταμορφώνεται σε μία ώριμη γυναίκα με έντονο επαγγελματισμό. Την παρακολούθησα στις πρόβες που έκανε εδώ και εντυπωσιάστηκα» δηλώνει.

Eurovision 2021: Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ο σχεδιαστής μόδας πίσω από την ολόσωμη μωβ φόρμα που φορά η Στεφανία Λυμπερακάκη
Eurovision 2021: Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ο σχεδιαστής μόδας πίσω από την ολόσωμη μωβ φόρμα που φορά η Στεφανία Λυμπερακάκη © EPA

Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός σχεδιαστής Βρεττός Βρεττάκος θα χρησιμοποιηθούν special visual effects, ειδικοί φωτισμοί, σκηνοθετικά ευρήματα προηγμένης τεχνολογίας, σε ζωντανή μετάδοση υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού. «Είναι συστατικά μιας δυναμικής εμφάνισης. Η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται φέρνοντας νέα δεδομένα, νέα πρότυπα επαγγελματισμού στην μουσική και τον πολιτισμό» ξεκαθαρίζει.

Η χορογραφία και οι γρήγορες εναλλαγές ρούχων των χορευτών επί σκηνής, αποτελούν μερικά ακόμη από τα μυστικά της ελληνικής εμφάνισης στη σκηνή της Ahoy Arena του Ρότερνταμ για τη Eurovision 2021, όπου η Ελλάδα κατεβαίνει με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι «Last Dance».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice