Πάρε το κομπολόι του παππού και διακόσμησε το κινητό σου

Μια μαξιμαλιστική, χαρούμενη και χρήσιμη στιλιστική παρέμβαση

Φέτος το καλοκαίρι η τάση θέλει να διακοσμήσουμε το κινητό μας με αλυσίδες ή χάντρες ή κομπολόγια.

Το φετινό καλοκαίρι του εμβολιασμού και της αισιοδοξίας δείχνει μαξιμαλιστικό στα όλα του. Ακόμα και η διακόσμηση του κινητού μας πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από πομπώδης και σίγουρα πολύχρωμη και χαρούμενη. Άλλωστε το κινητό αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης και του στιλ μας.

Τα αξεσουάρ του κινητού, πέρα από το βασικό της θήκης, πέρασαν από σαράντα κύματα. Τα μπιχλιμπίδια που του κρεμούσαμε κάποτε έφυγαν από τη μόδα, ώσπου γύρισαν με έναν τρόπο που θυμίζει ελληνική παράδοση, παππού ή μπαμπά που παλεύει να κόψει το τσιγάρο.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν κλέβουμε το κεχριμπαρένιο κομπολόι που έχει κάθε ελληνικό σπίτι και το εφαρμόζουμε στο κινητό μας. Αν το κομπολόι δεν μας φαίνεται αρκετά σικ και κομψό, φτιάχνουμε με χάντρες ένα χειροποίητο αξεσουάρ που θα έχει τη δική μας ταυτότητα και τα δικά μας αγαπημένα χρώματα.

Όλως παραδόξως το τρεντ δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, με τη μεγάλη παράδοση στο κομπολόι, αλλά από το TikTok. Αυτές οι μεγάλες σειρές από χάντρες που σχηματίζουν κάτι σαν κολιέ για κινητό είναι το αξεσουάρ που εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε βίντεο της πλατφόρμας και ήδη έχουν κυκλοφορήσει και έτοιμες θήκες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hang On (@hang.on.bling)

Εφευρέτρια της τάσης θεωρείται η Rachel Steed-Middleton από το Λονδίνο, η οποία έφτιαξε και σχετική εταιρεία, τη String Ting. Όλα ξεκίνησαν για να κρατά απασχολημένα τα παιδιά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας με χειροτεχνίες, και να που τελικά της βγήκε σε επιχείρηση. Σήμερα πελάτισσές της είναι από τη Ντούα Λίπα μέχρι την Κένταλ Τζένερ. Άλλες εταιρείες που ασχολούνται με το τρεντ είναι οι Hang On Bling και Chaos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by String Ting (@string_ting)

Τα ιδιαίτερα αυτά «κολιέ» τα κρεμάσαμε σε γυαλιά ηλίου ή πρεσβυωπίας ή στις μάσκες κατά του κορωνοϊού, τώρα θα τις κρεμάσουμε και στο κινητό. Το αξεσουάρ είναι πολύ χρήσιμο, γιατί μας βοηθά να εντοπίσουμε ευκολότερα το κινητό μέσα στην τσάντα ή να το βάλουμε στην τσέπη μας και να αφήσουμε το «κόσμημα» να αιωρείται εκτός να αποτελεί αξεσουάρ του ευρύτερου look μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHAOS (@chaos)

Ψάξτε στο ίντερνετ με κωδικό «Beaded iPhone strings» είτε για να αγοράσετε έτοιμο το αξεσουάρ είτε για να πάρετε ιδέες και να το φτιάξετε μόνες σας και να έχει το προσωπικό σας στιλ και γούστο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice