Οι πιο εξωφρενικές προσκλήσεις σε fashion shows οίκων μόδας

Πριν τον Balenciaga προκαλούσαν κι άλλοι με το marketing τους

Ποιοι οίκοι μόδας έστειλαν περίεργες προσκλησεις στα fashion shows τους που ξέφευγαν από το συνηθισμένο. Ρολόγια, σπασμένα κινητά, ψωμιά και τράπουλες.

O οίκος Balenciaga έγινε trending στο Twitter εξαιτίας των προσκλήσεων που έστειλε στους καλεσμένους του για το fashion show του, οι οποίες ήταν ουσιαστικά σπασμένα iPhone. Στον Demna Gvasalia αρέσουν βέβαια τα εκκεντρικά, κάτι που έχει αποδείξει από τότε που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του γαλλικοί οίκου μόδας. Ωστόσο, δεν είναι ο πρώτος που επέλεξε έναν εξωφρενικό τρόπο για να ενημερώσει τους καλεσμένους του για την επικείμενη επίδειξη μόδας. Είναι πολλοί οι οίκοι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει να γίνουν viral χρησιμοποιώντας αντίστοιχα περίεργα αντικείμενα για προσκλητήρια.

Μουσικό κουτί - Stella McCartney

Μουσικό κουτί - Stella McCartney SS2006

Το αγαπημένο μας μουσικό κουτί, μια μικρή λατέρνα στη χούφτα του χεριού σου, αυτό επέλεξε η σχεδιάστρια ως προσκλητήριο για το show της καλοκαιρινής της συλλογής.

 

Τραπουλόχαρτα - John Galliano FW2009

Τραπουλόχαρτα - John Galliano FW2009

Ο John Galliano στο μακρινό 2009 έστειλε σετ των τριών τραπουλόχαρτων αντί για προσκλητήρια με αφορμή το fashion show της ανδρικής σειράς, με vintage ύφος, διαφορετικές φιγούρες και γραμμένο το όνομά του.

Πλαστική τηλεόραση - Maison Martin Margiela FW2009

Πλαστική τηλεόραση - Maison Martin Margiela FW2009

Από την ίδρυσή του το 1989, ο οίκος Maison Martin Margiela έχει δημιουργήσει πολλές ιδιαίτερες προσκλησεις, από εισιτήρια μετρό μέχρι φακούς και από αγγελίες σε εφημερίδα μέχρι χάρακες. Το 2009 ωστόσο έστειλε πλαστικές 3D τηλεοράσεις -παιχνίδια για το show του, με τα νούμερα του οίκου να αναγράφονται στην οθόνη.

T-shirts - Off White FW2017

T-shirts - Off White FW2017

Ο ταλαντούχος κύριος Virgil Abloh είχε πάντα τρομερές ιδέες, οπότε για το Off-White σόου FW2017, οι καλεσμένοι έλαβαν μια πρόσκληση που μπορούσαν να φορέσουν. Τυλιγμένο σε μια διάφανη πλαστική σακούλα που έγραφε "ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ", οι καλεσμένοι έλαβαν ένα πορτοκαλί μπλουζάκι που έγραφε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εκδήλωση.

Παπιέ μασέ - Gucci FW2019

Παπιέ μασέ - Gucci FW2019

Ο Alessandro Michele έστειλε μέσα σε ξύλινα μουσειακά κιβώτια (με επιγραφή στα ελληνικά), παπιέ μασέ στο σχήμα του αρχαιοελληνικού κεφαλιού αγάλματος του Ερμαφρόδιτου. Ο Ερμαφρόδιτος σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν παιδί της Αφροδίτης και του Ερμή και άνηκε και στα δύο φύλα. Ήταν ο ιδανικός τρόπος για τον Michele να επικοινωνήσει την gender fluid συλλογή του.

Ιατρική συνταγή - Ashish FW2019

Ιατρική συνταγή - Ashish FW2019

«Πούλιες 5mm. Προσοχή μην καταπίνετε - παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση. Κοινές παρενέργειες - οι χρήστες μπορεί να βιώσουν αισθήματα ευφορίας», συνιστούσε η συνταγή του οίκου Ashish με ελάχιστη χρήση 6 μήνες. Να μια ιατρική συνταγή που θα χαιρόμασταν να λάβουμε!

Ψωμί - Jacquemus FW2019

Ψωμί - Jacquemus FW2019

Όλοι αγαπούν τη μυρωδιά (και τη γεύση) ενός φρεσκοψημένου καρβελιού ψωμί, το ίδιο μάλλον και ο Jacquemus. Λίγο πριν την πανδημία που θα άλλαζε τα πάντα, ο σχεδιαστής έστειλε ένα μοσχοβολιστό φρατζολάκι ως πρόσκληση μαζί με ένα χειρόγραφο σημείωμα στα γαλλικά. Καλή όρεξη!

Φρούτα και λαχανικά - Gucci SS2019

Φρούτα και λαχανικά - Gucci SS2019

Η στροφή προς τη βιωσιμότητα των μεγάλων οίκων ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής το 2019. Απόδειη και ο οίκος Gucci που επένδυσε σε φρούτα και λαχανικά ως προσκλητήρια. Έτσι όχι μόνο ήσουν καλεσμένος στο show αλλά είχες και την επιλογή να τσιμπήσεις κάτι υγιεινό αν σε έπιανε λιγούρα μεταξύ των shows.

Φακελάκια τσαγιού - Jil Sander FW2019

Φακελάκια τσαγιού - Jil Sander FW2019

Παραμένοντας στο θέμα του φαγητού, ο οίκος Jil Sander πρόσφερε στους καλεσμένους του υφασμάτινα φακελάκια τσγιού που είχαν κεντημένες τις λεπτομέρειες του show. Ακόμα καλύτερο (ή πιο σουρεαλιστικό) θα ήταν να ξεκινήσει το show 16.45 και να σταματήσει στις 17.00 που είναι η καθιερωμένη ώρα των Εγγλέζων για το τσάι.

Ρολόι τοίχου - Louis Vuitton FW2020

Ρολόι τοίχου - Louis Vuitton FW2020

Είπαμε ο Abloh είχε τρομερές ιδέες. Μία από αυτές ήταν να στείλει εκ μέρους του οίκου Louis Vuitton ρολόγια τοίχου με τα αρχικά του οίκου. Σημειώστε ωστόσο ότι οι δείκτες μετακινούνταν μόνο ανάποδα μετρώντας αντίστροφα το χρόνο μέχρι το show. Τουλάχιστον μπορούσες να το προσθέσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου μετά.

Μακαρόνια - Fendi 2021

Μακαρόνια - Fendi 2021

Το φαγητό αποτελεί αγαπημένο θέμα των προσκλήσεων μόδας οπότε ο οίκος Fendi αποφάσισε να δημιουργήσει custom ζυμαρικά στο σχήμα του εμβληματικού Fendi logo. Εξαιρετικά για να τα στολίσεις στην κουζίνα, άκρως πρακτικά αν ξεμείνεις ποτέ και είναι κλειστά τα σουπερμάρκετ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice