Γαλάζιο μπολ - weight loss
©unsplash/total-shape
Lifestyle

Πώς θα χάσουμε τα κιλά των εορτών;

Όλα τα βήματα για να «επιστρέψουμε» στο σώμα μας

 Τα κιλά των Χριστουγέννων: Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες, όλα όσα φάγαμε και πώς θα επιστρέψουμε στα κανονικά μας κιλά

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτες, σοκολατάκια και τι δε φάγαμε τα Χριστούγεννα όπως ήταν αναμενόμενο. Κι όμως τα κιλά μαζεύονται γρήγορα με αποτέλεσμα να δυσφορούμε όταν δοκιμάζουμε ξανά το συνηθισμένο μας, καθημερινό τζιν παντελόνι. Μην αγχώνεστε όμως, τα κιλά των εορτών φεύγουν εύκολα. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά; Διαβάστε παρακάτω τις λύσεις που βρήκαμε για εσάς.

Μικρά και συχνά γεύματα

Αφήστε τις μεριδάρες των εορτών και ξαναπιάστε τα μικρά και συχνά γεύματα, τα οποία θα περιορίσουν την όρεξή σας για φαγητό ενώ θα βοηθήσουν στον καλύτερο έλεγχο του βάρους. 

μπολ με λαχανικά
©unsplash/anh-nguyen

Πρωινό γεύμα
Πολύ πολύ βασικό γεύμα για τον έλεγχο του βάρους διότι ενεργοποιεί τις καύσεις του λίπους.

Πρωινό - άσπρα μπολ
©unsplash/dani-rendina

Πρασινάδα
Μαζί με την μικρή ποσότητα του μεσημεριανού σας βάλτε παρέα και μία σαλατούλα η οποία θα σας δημιουργήσει το αίσθημα του κορεσμού και έτσι θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Άσπρο πιάτο με σαλάτα
©unsplash/ryutaro-uozumi

Κρυφή ζάχαρη
Προσέξτε την κρυφή ζάχαρη. Η ζάχαρη κρύβεται σε μεγάλη ποσότητα ακόμη και σε τροφές που δεν το περιμένουμε τόσο. Ας αποφύγουμε λοιπόν, τους χυμούς του εμπορίου, τα αναψυκτικά και τα επιδόρπια γιαουρτιού.

Ζάχαρη
©unsplash/mathilde-langevin

Γλυκά not!
Έλα, έλα, ας σταματήσουμε λίγο τα γλυκά γιατί αρκετά φάγαμε. Τουλάχιστον, για εμάς τους λιχούδους, ένα μικρό γλυκάκι την εβδομάδα είναι «κάτι».

Donuts
©unsplash/rod-long


Νερό, νερό, νερό!
Πίνουμε πολύ νερό! Τουλάχιστον 1,5 λίτρο υγρών και κυρίως νερού την ημέρα. Πολλές φορές μάλιστα, ο οργανισμός μας μπερδεύει το αίσθημα της πείνα με αυτό της δίψας. Αμέ! Μπορεί να νομίζουμε, λοιπόν, ότι πεινάμε, αλλά εν τέλει διψάμε.

Νεροχύτης - μπουκάλι νερό
©unsplash/bluewater-sweden


Άσπρο ή μαύρο;
Προτιμάμε το μαύρο, γιατί τα προϊόντα ολικής περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες οι οποίες μας χορταίνουν και κατά αυτόν τον τρόπο, τρώμε λιγότερο.

Ψωμιά ολικής
©unsplash/mae-mu


Απλά παρασκευασμένα γεύματα
Επιλέγουμε απλά παρασκευασμένα γεύματα, δηλαδή, λαχανικά, το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο ή ψάρι και τα προϊόντα ολικής άλεσης, ενώ το ελαιόλαδο δεν πρέπει να λείπει από το μαγείρεμά μας (πάντα βέβαια με μέτρο).

Μπουκάλι ελαιόλαδο
©unsplash/roberta-sorge

Φυσική δραστηριότητα
Δεν είναι μόνο το φαγητό, αλλά και η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην αποβολή των περιττών κιλών. Βάζουμε στόχο λοιπόν, να έχουμε κάποιου είδους δραστηριότητα μέτριας έντασης για 150 λεπτά την εβδομάδα . Μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς.

γυναίκες αερόβια άσκηση
©unsplash/bruce-mars


Να ξέρετε, πως αυτά τα «γρήγορα» κιλά δεν και είναι και τόσο δύσκολο να φύγουν, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί μια καλή πειθαρχία πάνω στις παραπάνω λύσεις. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τίποτα δεν είναι δύσκολο. Όλα είναι θέμα οπτικής. Στην υγειά σας (με νερό αυτήν την φορά)!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice