5 τρόποι να τονώσετε τη διάθεσή σας μια βροχερή μέρα

Πώς θα καταφέρετε να βγείτε κάτω από το πάπλωμα τις μουντές μέρες

Οι λύσεις για να φτιάξετε τη διάθεσή σας κατά τις μουντές και βροχέρες μέρες 

Ενά ρήτο λέει: «Οτάν η μέρα ανήκει στην βρόχη, αφέσου στη βροχή». Παρόλα αυτά, καθώς οι πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που προκύπρτουν εξαιτίας της κακοκαιρίας, συχνά αγνοούν μια σημαντική συνέπειά της στην ψυχολογία μας: την αλλαγή της διάθεσης. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που μια βροχερή μέρα επιλέγουν να μείνουν σπίτι. Από την άλλη, όσοι πρέπει να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, είναι πιθανό να αισθάνονται ταλαιπωρημένοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ασφαλώς, αυτό δεν είναι ένα παράλογο συναίσθημα, καθώς η αλλαγή της διάθεσης τις μουντές μέρες οφείλεται στην πτώση των επιπέδων σεροτονίνης. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, ακόμη και τις πιο βροχερές μέρες. Έτσι, οι συνθήκες μιας κακοκαιρίας, όπως αυτή που πλήττει τώρα την Ελλάδα, θα είναι τόσο λιγότερο δύσκολες.

Κρατήστε τα φώτα του σπιτιού σας αναμμένα όλη την ημέρα

Όταν βρέχει, πολλοί από εμάς ευχόμαστε να μπορούσαμε να μείνουμε όλη μέρα κάτω από το πάπλωμα. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ πιο ωφέλιμο να σηκωθούμε, να ανάψουμε το φως και να αδράξουμε τη μέρα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Σίγουρα, η υπερβολική κατανάλωση ρεύματος δεν είναι η καλύτερη ιδέα, ούτε για τον πλανήτη, ούτε για την τσέπη μας. Καθώς όμως, τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του φωτός βοηθούν ακόμη και τους ανθρώπους που πάσχουν από  εποχιακή κατάθλιψη, ο καλός φωτισμός του σπιτιού κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση και να σας επαναφέρει σε εγρήγορση.

Κάντε μια λίστα

Μια βροχερή μέρα είναι πιθανό κάποια από τις δραστηριότητές σας να ακυρωθεί, οπότε θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεση σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάνετε μια λίστα με όσα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς μέσα στο σπίτι. Αυτά δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δείτε εκείνη την ταινία που θέλατε ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Ασκηθείτε

Βροχή δε σημαίνει και τεμπελιά. Αν συνηθίζετε να κάνετε γυμναστική κάθε μέρα, τότε είναι καλό να την συμπεριλάβετε στις δραστηριότητες σας μιας βροχερής μέρας, με την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε κάποιο ασφαλές μέρος για να την πραγματοποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε την άσκησή σας, θα νιώσετε αμέσως ευδιάθετοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Επικοινωνήστε με τους φίλους σας

Τα οφέλη της τεχνολογίας μας έχουν εξασφαλίσει τη δυνατότητα να έχουμε παρέα ακόμη και όταν είμαστε μόνοι. Αν μια μέρα με σφοδρή κακοκαιρία χρειαστεί να κάτσετε σπίτι, τότε μπορείτε να καλέστε τους φίλους σας στο τηλέφωνο ή να κάνετε μια βιντεοκλήση μαζί τους και να αναπληρώσετε όλο τον χαμένο χρόνο.